D66 kijkt ‘trots en tevreden’ terug op gedoogrol

Wikimedia.commons.org

D66-Kamerlid Wouter Koolmees is tevreden ‘en ook trots’ op de gedoogsteun die zijn partij gaf aan Rutte2. ‘Ontegenzeggelijk staan de economie en de overheidsfinanciën er nu beter voor’, aldus de rechterhand van Alexander Pechtold in De Telegraaf.

D66-Kamerlid Wouter Koolmees is trots en tevreden over de gedoogrol die zijn partij een paar jaar geleden vervulde. (foto: wikimedia.commons,org)

D66-Kamerlid Wouter Koolmees is trots en tevreden over de gedoogrol die zijn partij een paar jaar geleden vervulde. (foto: wikimedia.commons,org)

Gedoger SGP spreekt bij monde van Kamerlid Elbert Dijkgraaf van ‘een zekere tevredenheid’. Daar is kennelijk iets meer reserve over de prestaties van het kabinet. Dijkgraaf wijst vooral op de verantwoordelijkheid die zijn partij voelde om de noodzakelijke maatregelen te nemen. ‘Je kunt over de economie praten wat je wilt, maar als het nemen van maatregelen opnieuw was uitgesteld, zou de staatsschuld uit de klauwen zijn gelopen’, weet de SGP’er.

ChristenUnie-Kamerlid Carola Schouten is ‘blij dat het is gelukt’. Ook deze partij steunde de snoeiharde bezuinigingen en hervormingen. ‘Dat lastenverzwaring geen feest is, weten wij ook wel.’ Tevreden vindt ze ‘een groot woord’. ‘Het was noodzaak.’

In De Telegraaf van 4 oktober.

In De Telegraaf van 4 oktober.

Veel hervormingen mislukten. Onder meer die bij de Nationale Politie, het pgb-drama en bij de Belastingdienst. Omdat de ‘geliefde oppositie’ zich had verbonden aan dit kabinet, bleek harde oppositie nauwelijks nog mogelijk wanneer dat nodig was. Intussen ging er veel mis.

Veel hervormingsmaatregelen zijn zo ondoordacht genomen dat ze nu alweer -deels- worden teruggedraaid, en bovendien meer kosten. Het kabinet bestuurt, de Kamer controleert, dat is de rolverdeling. Dat de drie partijen nep-oppositie voerden gedurende de jaren waarin de ‘noodzakelijke’ maatregelen werden genomen, was een vorm van plichtsverzuim.

(Bron: De Telegraaf)

4 Reacties op D66 kijkt ‘trots en tevreden’ terug op gedoogrol

 1. De kern van het probleem is dat politiek gaat over politiek en dat politiek staat voor sturen op gedrag en inkomen. Binnen de kaders van de 4 pijlers van de EU.
  Gedrag en economie wordt dus gepolitiseerd aan de hand van diverse politieke wereldbeelden.
  Gelukkig staan wereldbeelden niet synoniem voor geloof/religie. Echter lijkt het er steeds meer op dat er sprake is/wordt van ideologieen en utopien van enkelen individuen.
  In deze ziedende storm ( de woorden van het kabinet) worden in rap tempo de grondrechten “hervormt” in voorzieningen onder de noemer bezuinigingen.
  En wat blijkt.Maatschappelijke effecten van de hervormingen ( de beoogde 50,4 miljard) worden niet vooraf en ook niet achteraf onderzocht. Conclusie. Zowel de draaglast als de maatschappelijk draagkracht ( incl de sociale cohesie) worden niet meegewogen in het politieke debat. n dan kun je jezelf inderdaad de vraag stellen, waar stem ik nu eigenlijk voor.

  Polarisatie wordt dan de meest voor de hand liggende wellicht zelfs noodzakelijke werkwijze voor profilering en stemmen werven.
  De menselijk maat wordt synoniem voor onoverbrugbare kloven en lijken zelfs gerechtvaardigd..

 2. Bas van Stapelberg // 5 oktober 2016 om 16:42 // Beantwoorden

  Goed gedaan stelletje misselijk schoften van D66, onderwijspartij laat mij niet lachen. Vso en so wegbezuinigen om de 230 miljoen aan de Grieken weg te geven. Namens 15.000 kinderen die ieder dag thuis zitten nog bedankt smerig Gutmensch ben je trouwens Koolmees. kijk je maar goed aan in de spiegel misschien dat je dan doodziek wordt.

 3. D66 een partij pro Europa.Maar wat ik vanmorgen in het nieuws hoorde deed mij de haren te berge rijzen zo oneerlijk.Pensioenen van de europarlementaries stijgen, ondanks een dekkingsgraad van, lees het goed 37%.Met daarbij een tekort en nauwelijks premie betalen is dat wel heel vreemd.Dit komt neer op de belastingbetaler die wel wordt gekort in zijn haar pensioen.Zou D66 daar ook vragen over stellen?ben bang van niet.Maar dat hier iets moet gebeuren lijkt me wel duidelijk dat is toch niet te verkopen aan burgers.

 4. Precies jansje. Daarom wordt iedereen zo boos. 37% Neem dan de VVD of VNL. Afschaffen van de verzorgingstaat = sociale zekerheid.Dus bij ziekte, pensioen of verlies baan betekent dit een armoedeval + een hoop maatschappelijke ellende. Grote tweedeling tussen de ( tijdelijke) succesvollen en de immer groeiende groep ZWAKKEREN. 10% van de bevolking waaronder de EU ambtenaren hebben het goed. De rest richting voedselbank, bijstandrepressie, uitkleden ww, en als je chronisch ziek bent of wordt ( dan snel richting euthanasie) Het overgrote deel van de bevolking als kostenpost
  OVerigens nergens iets over regulering Financiele sector.

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.