PvdA-burgemeesters smeken Ahmed Aboutaled: ‘Het land heeft je nodig. Stel je kandidaat!’

Hoewel de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zelf al maanden zegt geen interesse te hebben in deelname aan een strijd om het PvdA-leiderschap, neemt de druk op hem toe. Dertien collega’s vragen, of liever smeken, hem in een open brief PvdA-lijsttrekker te worden. De PvdA-burgemeesters zien in Aboutaleb een lijsttrekker ‘die met beide benen in de lokale samenleving staat en weet wat er bij de mensen omgaat en dat weet te vertalen in goed beleid’. De brief is een regelrechte aanval op de huidige partijtop, die dat volgens de dertien kennelijk niet weet wat er bij de mensen omgaat.

Uit de Brief: ‘De partij heeft je nodig, maar bovenal heeft het land een leidsman nodig die de thermiek in de huidige samenleving aanvoelt en die de goede krachten bundelt en versterkt, maar ook de grenzen van onze rechtsstaat scherp bewaakt’.

En: ‘Het is tijd Ahmed, de hoogste tijd, maar het is nog niet te laat. Het is tijd om het land te gidsen naar een mooie toekomst waar we eendrachtig werken aan een sterk en sociaal land. De partij heeft een lijsttrekker nodig die de kroonjuwelen van de sociaaldemocratie beschermt, maar diezelfde juwelen ook de glans weet te geven van deze moderne tijd’.

Sinds half mei de peilingen uitwijzen dat de Rotterdamse burgemeester meer kiezers zou trekken dan Diederik Samsom of Lodewijk Asscher, woedt onder de sociaaldemocraten een discussie over de positie van Aboutaleb als lijsttrekker. De Rotterdamse burgemeester zelf liet in mei al weten dat hij alleen beschikbaar is, als Samsom zich terugtrekt.

(Screenshot: Youtube, pvda, 2012)

De halve PvdA-top in 2012: Diederik Samsom en Lodewijk Asscher. (Screenshot: Youtube, pvda, 2012)

De partijtop, bij wie Aboutaleb volgens geruchten niet zo goed zou liggen, reageerde sindsdien uiterst terughoudend op een mogelijk lijsttrekkerschap van Aboutaleb. De PvdA-top, het kringetje rond Samsom dat bestaat uit Hans Spekman, Lodewijk Asscher en Jeroen Dijsselbloem, vond dat hij eerst maar eens aan de interne lijsttrekkersverkiezing moet deelnemen. Die test zou Aboutaleb eerst maar eens moet doorstaan. Het beroerde lot van de voormalige lijsttrekker Job Cohen heeft de heren kopschuw gemaakt voor ‘verlossers van buiten’.

De brief is niet alleen een oproep aan Aboutaleb, maar ook een regelrechte aanval op de Samsom-kliek. Het broeit in de PvdA. Het hardvochtige beleid van de laatste vier jaar, mede onder PvdA-vlag, is niet zomaar vergeten. Zelfs niet na het terugdraaien van sommige al te pijnlijke bezuinigingen. In de peilingen staan de sociaaldemocraten al jaren consequent dramatisch laag. Het is de hoge rekening die de PvdA betaalt voor ‘het nemen van verantwoordelijkheid’ voor draconische maatregelen die vooral hun oorspronkelijke achterban raken, en waarvan de Samsom-kliek het gezicht vormde.

De brief van de dertien PvdA-burgemeesters aan de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. (uit de Volkskrant van 9 juli)

(Bron: de Volkskrant)

11 Reacties op PvdA-burgemeesters smeken Ahmed Aboutaled: ‘Het land heeft je nodig. Stel je kandidaat!’

 1. jos van Veen // 9 juli 2016 om 13:30 // Beantwoorden

  Mmhh naar mijn mening vliegt dePvdA er uit.
  En als datgebeurt dan kligt het natuuurlijk aan Achmed en dan komt haldland Nd zgn Nederturk weer aanzetten met racisme en discriminatie..en zo blijve we bezig met de PVDA ..verloren jarn van antiproductie,Neoliberale sociaal demovraten..wat een identoeyts etiket…:)
  De harde kern van regenten wil eiegenlijk helemaal geen verkiezingen..want wat weet het volk eigenlijk van “regeren”?
  Helemaal VVD denken, eurofiel en het liefst ongecontroleerd dictatoriaal.Lekker onderons

  ik denk ene heleboel..
  Ze wensen het Samsomconcept van regeren niet langer..die jongen moet weg,zelfs uit Tweede kamer. hij is met zijn kornuiten van zomp toe aan een Welverdiende rust nadat we zo veel van hun doen en laten hebben mogen genieten..Bosje bloemen en applaus. gelegenheid tot afscheid nemen. want we oen het politiek correct..Een defenestratie zat er niet in..Maar het pigheaded kwartet mag vertrekken.
  Achmed krijgt het tij niet mee..Zijn voorgangers hebben de boel heel goed weten te verzieken

 2. In hun wanhoop om Denk doen ze alles om hun liezers aan boord te houden of terug te krijgen!


 3. De PvdA voelt de bui al hangen en probeert nu weer een burgemeester te ronselen om het vuile werk op te knappen. Dit via een groepje collega burgemeesters die hun mooie baantje uiteraard bedreigd zien.

  Met Cohen lukte het niet, maar ook met Aboutaleb zal de PvdA het niet redden. Er is teveel kwaad bloed gezet. De volgende verkiezingen zullen desastreus voor de PvdA worden; dit is onafwendbaar.

  Er is op dit moment een extreem neoliberale top in de PvdA, het Samsom kliekje. Dit heeft geresulteerd in een ongekend hardvochtig politiek beleid waarvan veel burgers ronduit de dupe zijn geworden. Veel Nederlanders zitten nu in de problemen.

  Overal in Europa, Frankrijk en Italië, maar zelfs ook wel in Nederland, heeft men het gehad met dit soort neoliberale criminele politici. In de EU, maar in Nederland in de PvdA, maar uiteraard ook in VVD, CDA en D66.

  Angstvallig wordt de grootschalige, ontluikende opstand in het buitenland tegen dit soort criminele politici verhult in de Nederlandse media voor de burgers.

  Deze PvdA top zal de ondergang van de PvdA zeker stellen. Dan heeft dit groepje malloten uiteindelijk toch nog iets goeds voor het volk gedaan, door voor altijd uit de politiek te verdwijnen, al is het onbedoeld en gedwongen.

  Helaas zullen wij in de Nederlandse politiek dan te maken krijgen met de andere neoliberale partijen.
  Het zal nog enige tijd duren voordat Nederland vrij is van criminele neoliberale politici.

 4. Aboetaleb, de islamitische wolf in schaapskleren?
  sluwe man en bovenal praktiserend islamiet.
  voor wie nog niet weet wat Islam betekent..ga eens rondneuzen op internet.
  Islam is de grootste moordmachine sedert eeuwen, Islam is een haatzaaiende politieke stroming, Islam dicrimineert
  Islam zaait al eeuwen dood en verderf en is bezig met genocide op de christenen.

 5. Ik heb hem in ieder geval niet nodig, sterker, iedereen die nu nog lid van de PVDA is is niet echt goed bij zijn hoofd en dat geldt ook voor die Burgemeesters en voor Aboutaleb. De kliek Samsom/Spekman en Asscher proberen kennelijk te redden wat er te redden valt.

 6. “Het is tijd om het land te gidsen”
  In wat voor wereld leven die lui? Denken ze serieus dat we allemaal een soort schaapjes zijn die zitten te smachten om een goede (pvda)herder? Die ons gidst naar verlichting, meer allochtonen (vooral van die mooie haatreligie!), meer EU en meer middelvingers voor de eigen bevolking? Hun eigen moeder laten ze nog marineren in een luier vol stront, laat staan dat de baantjesjagers zich ene ruk interesseren voor jou.

 7. VVoor al die PvdA jongens waarvoor de baantjes straks nit meer aan komen waaien heb ik 1 advies. Neem een moestuin!

  • Geweldig advies! Spaar al die bevuilde luiers bij elkaar van mantelzorgers die ondertussen alles zelf thuis moeten opknappen, voor een beetje bemesting. Je spit een stuk van het openbaar groen om en gaat met de buurt aan de slag zodat je nog wat piepers en bruune boon’n kunt verbouwen. Hoef je niet voor te bidden net als Bartje, smaken zó ook goed. Van het grasveldje maak je een weitje voor een geit,(heet immers niet voor niets armeluiskoe,) van wat palen en gaas bij de vuilstort nog een kippenren in mekaar getimmerd voor wat eitjes. Zijn de kipjes uit gelegd, heerlijk op de buurt bbq. Nog zo’n geweldig kabinet de komende jaren en dit wordt realiteit…

 8. Bas van Stapelberg // 10 juli 2016 om 16:31 // Beantwoorden

  Het land heeft dus een zware racistische hardcore moslim nodig?? Vreselijk kut partij is het toch.
  PvdA is toch te zielig om op te reageren. Man is geïntegreerd, hahaha hij laat alleen zijn dochters in de gaten houden, hoe zielig is het allemaal met die racisten bij de PvdA.

 9. Bas van Stapelberg // 11 juli 2016 om 14:28 // Beantwoorden

  wat ik trouwens niet kan begrijpen van zo voormalig regionaal verslaggevertje die Aboutaleb was dat is dat hij geen Nederlander als schoonzoon wil maar dat hij wel van die gekke Nederlanders zijn salaris aanpakt? Beetje dubbel deze hypocriet.

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.