PvdA werd jarenlang geïnfiltreerd door Erdogan-aanhang

PvdA-voorzitter Spekman in 2013. (Beeld: youtube, Bernard Kamsma)

In 2014 probeerden leden van een stichting die gelieerd is aan de AKP van de Turkse president Erdogan te infiltreren in de Partij van de Arbeid. Ruim vóór de gemeenteraadsverkiezingen van dat jaar werd voorzitter Hans Spekman ingelicht. ‘Het bestuur werd gewaarschuwd dat leden van de jongerenpartij van Erdogan probeerden op lokale lijsten te komen. Toen hebben we die afdelingen ingeseind. Ze zijn van de lijst gehaald’, aldus Spekman in NRC Handelsblad. Actieve PvdA’ers zeggen echter dat de PvdA allochtone kandidaten uit opportunisme decennia lang niet screende.

De ‘jongerenpartij’ waar Spekman het over heeft, is de European Union of Turkisch Democrats (EUTD). De stichting geldt als een informele Nederlandse afdeling van Erdogans AK-partij. Toen Erdogan in maart 2013 als premier naar Nederland kwam, ontmoette hij leden van deze organisatie in hotel Krasnapolsky.  Een maand later, in april, startte het EUTD-lid en -toenmalig- PvdA’er Mehmet Akkoç een petitie tegen de ‘eenzijdige en onvolledige’ berichtgeving over Turkije in de Nederlandse media. Hij haalde zo’n 10.000 handtekeningen op.

Akkoç wilde daarna ook op de Amsterdamse lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Maar dat haalde hij niet. Onder meer vanwege zijn activiteiten bij de EUTD. Van de sollicitatiecommissie hoorde hij slechts dat hij ‘te jong en ervaren’ was.

image-2016-06-01-2Volgens critici binnen de PvdA heeft de partij de onfrisse praktijken aan zichzelf te danken. De PvdA zou decennia lang opportunistisch zijn omgesprongen met het werven van allochtone politici. Er werd niet of nauwelijks gescreend of een allochtone kandidaat ook echt progressief was. ‘Iedere Turk die zich meldde, kwam in de gemeenteraad’, weet het Enschedese PvdA-raadslid Cevdet Örnek. ‘Vierhonderd extra stemmen zijn mooi meegenomen’.

Oud-bestuurslid Fouad Sidali vertelt tegen NRC dat het bestuur in het verleden regelmatig waarschuwden voor de twijfelachtige achtergrond van kandidaten. ‘Vanuit het partijbestuur zeiden we tegen afdelingen: als je twijfels hebt over de opvattingen van kandidaten met een Turkse of Marokkaanse achtergrond, zet ze dan helemaal niet op de lijst en niet op een verkiesbare plek. Kandidaten met een migrantenachtergrond komen vaak alsnog met voorkeursstemmen in de raad’.

Spekman belooft beterschap in NRC. De PvdA moet nieuwe kandidaten voortaan beter screenen op ‘links-progressieve waarden’, zegt hij. Linkse progressievelingen, die wil de voorzitter kennelijk weer terug.

(Bron: NRC Handelsblad)

14 Reacties op PvdA werd jarenlang geïnfiltreerd door Erdogan-aanhang

 1. En bij al deze ellende willen ze nu ook nog al weer een kinderpardon!!!!Het zoveelste!De families staan al in de startblokken!Wat een nsb-partij!

 2. Bas van Stapelberg // 1 juni 2016 om 18:29 // Beantwoorden

  Wat een oud nieuws zeg. Ik schreef in 1984 al in een artikel van HVV over infiltratie van de Turkse maffia in de gemeenteraad Rotterdam via de PvdA. Willens en wetens heeft de PvdA dit oogluikend toegestaan. Turkse maffia heeft ook de totale controle over Rotterdam. Zeker Rotterdam zuid. AIVD, toenmalig BVD mocht geen actie ondernemen van politiek Den Haag


 3. Niets nieuws. De PvdA probeert op deze manier aandacht te vragen in de campagne voor de verkiezingen volgend jaar.
  Dat deze partij is geinfiltreerd door de Turkse maffia is niet de reden dat de PvdA een criminele, neoliberale partij is geworden.

  Spekman belooft beterschap in het NRC maar weet dondersgoed dat hij gewoonweg niet beter kan. De man is op vele gebieden incompetent.

  Terecht zal de PvdA volgend jaar gedecimeerd worden. Hoe minder stemmen zij krijgen hoe beter; wij hebben reeds voldoende neoliberale politieke partijen in Nederland; ook aan grootschalige criminaliteit, vooral vanuit de overheid, is in Nederland geen gebrek.

 4. Bas van Stapelberg // 1 juni 2016 om 19:17 // Beantwoorden

  Dat de PvdA een neoliberale partij is geworden staat los van de infiltratie, dat klopt inderdaad anoniem. De PvdA is een partij die een regelrecht gevaar is voor de Nederlandse samenleving. De PVV staat nog in de schaduw als we het gaan hebben over de criminele praktijken van de PvdA. Informatie over infiltratie van de Turkse maffia in de PvdA is te vinden in de archieven van de AIVD. Het is te hopen dat deze afbraakpartij al zijn zetels gaat verliezen. Geldt trouwens ook voor VVD, partij volop geïnfiltreerd door de Nederlandse maffia.

  • jos van veen // 1 juni 2016 om 21:11 // Beantwoorden

   dan moet je iedereen waarschuwen tegen het verkeizingsspelletje van de PvdA..
   Asccher veri us abouthaleb..
   Doe je mee aan dat spelltje en wil je bijv abouthaleb dan kies je voor Aboutaleb..
   Bij de echte kamerverkiezingen ben je dan ook geneigd Abouthaleb te kiezen omdat je die al eerder had gestemd..als je dan Abouthaleb stemt dan kies je wel mooi voor de PvdA als partij..en dan zitten ze er weer in met 12 zetels..
   Een stem op VVD,D66,CDA,GL,CHU,PvdA, Sgp is een stem op eurofiel neoliberaal..de nieuwe crisis met miljardenbezuinigingen ligt al op de plank…dus bij ene keuze van meer van hetzelfde stem je ook meteen voor bezuinigingen en nieuwe crisis..!!
   Met enig rekenwerk is het simpel na te gaan dat de gewone Nederlanders 100± aan bestedingsruimte is kwijtgeraakt door de EU, EU en eurofiel neoliberale plitiek
   De welvaartsverdeling is snel scheef aan het groeien..
   Dus pas op!!

   Als het met iedereen goed gaat dan gaat het met mij ook goed.
   Is dat niet het geval dan het voor mij nu nog wel goed gaan maar binnen paar maanden goed fout gaan..

   Kiezen voor politiek is dus niet alleen ene individuele exclusieve maar een keuze met veel inclusieve gevolgen..Je stemt niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen..die mogen van jouw keuze/ ook niet-stemmen/ gaan meegenieten..

   • jos van veen // 1 juni 2016 om 21:18 // Beantwoorden

    100=100% aan welvaartsverdeling misgelopen…Wisseltruc van de euro..
    Neoliberaal heeft voor de eigen gelederen een zeer ruime compensatie getroffen..
    Kamerleden 2000 : 150.000 gulden
    Nu : 500.000 gulden (omgerekende euro´s) gaat wel goed zo.
    Tijd voor prestatieloon op basis van evaluatiereferenda..het is nog steeds volksvertegenwoordiging en die zit er met die bak poen niet in..Motenwe de fikken achter krijgen..

 5. Bij de kieslijst voor de Tweede Kamer heeft Spekman blijkbaar wat minder op zitten letten.

 6. Aan de reacties hier te zien begrijpt niemand waarom PvdA en VVD een regering moesten vormen van Dictator VS.
  Simpel in hun neo liberaal denkwerk zitten geen luizen in de pels die straks per ongeluk gevaarlijk kunnen zijn.
  Missie geslaagd en het electoraat komt er natuurlijk te laat achter hoe de vork werkelijk aan de steel zit.

 7. Wie de illusie heeft dat er ook maar één partij voor de volle 100% “clean” is, die moet toch eens heel rap wakker worden uit die droom. Hebben we nog steeds niet door dat alles wat tot het landsbestuur behoort, poppen zijn in het marionettentheater waar de “new world order” alias het grootkapitaal, aan de touwtjes trekt. Ze zijn druk doende de wereld zó afhankelijk te maken dat er geen ontkomen meer aan is. Daar houdt geen kabinet, geen europarlement, ook maar iets aan tegen. Verdere uitleg is overal op het internet te vinden, maar dat is blijkbaar moeilijker dan klagen en afwachten waar het schip strandt.

  • jos van veen // 1 juni 2016 om 21:00 // Beantwoorden

   leg mee eerst eens uit-niet in sugestieve termen/ wat The new world order is, wijs me aan wat of wie dat zijn…
   Leg me uit wat LiNKS of RECHTS is waar op internet gesmeten wordt en lijkt op 72 zaken waar Turkije zich zou moeten aanpassen en nu blijken ineens te zijn opgelost….
   En als je het met iemand helemaal niet eens bent dan is die eimand extreem links of extreem rechts..allemaal suggestieve taal.
   Niemand weet wat die 72 punten concreet zijn dus kun je ook niet controleren of ze zijn weggewerkt–niets anders dan domme naieve politiek met pretenties de situatie te mogen verergeren..Machtsspel,gaat fout
   Gaat Ankara geen journalisten meer oppakken en laten ze ze vrij uit de gevangenissen..? Kom zeg—banale bende die politiek zindelijk moet worden

   Als we geen god hadden dan zijn het zeker de Bilderbergers en New world illuminati (verlichte geesten)die de boel bestieren…Maar als dat mensen zijn, dan zij ze dus ook allemaal even stom in oplossing van sociale problemen als de rest van het mensdom

   Laten we toch eens proberen heldere taal en kwalifikaties rond te smijten

   • Adri van Ham // 9 juni 2016 om 12:27 // Beantwoorden

    Jos,
    Kijk eens bij “Wij worden wakker”. Grasduin daar eens in. Let vooral op de linker kolommen.
    groet Adri

 8. jos van veen // 1 juni 2016 om 20:45 // Beantwoorden

  Weer zo´n leuk verrijkingsverhaal zoals PvdA eigen is..Naief, wat dommetjes en vol van grote Sier-ideologie..Realisme is beetje weg..60 % plus van de Turken is niet geintegreerd..veel doen het hier financieel goed maar is vol van missie/ideologie om NL te bekeren naar meer Ankara-menu…dat heet dan verdraagzaamheid.wie het er niet mee eens is is vervolgens dan automatisch onverdraagzaam en vol discriminatie..Als je je zelf voorstelt aan de maat en norm voor alle dingen zit de wereld immers vol discriminanten, racisten en fanatici.. Dat is de truc achter de campagnes..elke verdachte naar het gerecht gesleept..criminauliteit bestaat niet meer..alleen maar discrminatie en antiregeringsgedrag..of zo.
  De collectieve gekye is weer terug.

  Ankara en Saoedi Islam moeten we gewoon kort houden..
  Laten we wel zijn± als morgen er een religieuze golf gaat ontstaan in NL wie zou dat dan niet bevechten..Moeten we overal achter de Heer en Jezus aanrennen..kom zeg..even verstand gebruiken..Religieus gezien zitten er nog maar weinig in de late Middeleeuwen en daar nog voor gaan zitten doet slachtingen herleven
  Degenen die het hier ondraaglijk vinden moeten dan maar gewoon naar elders..Enige purificatie is echt nodig als het om cultuur gaat..

  Het verhaal past helemaal in de verschuilingsmogeijkheden van deze gr<oep onder discriminatie en racisme..ben je niet voor Ankaracutuur dan ben je immers discriminant en ogetwijfeld gericht op het j kleurtje..dus racistisch..En zo verstikt deze club en de PvdA zich in de eiegen ideolologische cultus,,dezelfde domheid is terug te vinden in de EU..Met antisemitisme bleek het ook geen autochtone NL/kwestie te zijn..de meerderheid +lag ergens anders en dan nog tegen de achtergrond dat Joden zelf natuurlijk geen racisten en discriminanten zijn..Don´t you believe it..!!

 9. De lange arm van Erdogan reikt niet allen tot de PvdA, maar tot diverse politieke partijen. Na PvdA is de CDA even erg, als jet gaat om de infiltratie Erdogan.
  Als jet om de Erkenning van de genocide op de Arameeërs, Armeniër en Ponto Grieken. De meeste Politici van Turkse komaf, conformeren zich aan de Turkse ontkenningswoord standpunt.
  Voorbeelden zijn genoeg te noemen.
  Het wordt tijd dat de politici niet de de aantal stemmen als doel moeten opstellen, maar de belangen van de burgers van hun land/gemeente.

 10. Spekman heeft kennelijk nog niet door dat de PVDA al lang een afdeling is van de AKP. De knecht van Erdogan Asscher heeft alweer groots de Armeense genocide ontkent.

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.