PvdA pleit ineens voor loonsverhoging en hogere kindopvangtoeslag: de verkiezingen zijn in aantocht

(Foto: wikimedia.commons.org)

Over 10 maanden, maart 2017, gaat Nederland weer naar de stembus. De peilingen voorspellen bijltjesdag voor de regeringspartijen VVD en PvdA. De sociaaldemocraten wacht meer dan een halvering: van de 38 zetels blijven er circa 10 over, menen de peilers. In het PvdA-kamp heerst nu paniek, want de lage peilingen zijn constant en dat al veel te lang. Paaien die kiezer, denken ze kennelijk bij de PvdA. Bewindslieden grossieren ineens in sociale maatregelen: adempauze voor schuldenaren, hogere kindertoeslagen en een pleidooi voor hogere lonen. De campagne is begonnen.

(Foto: rijksoverheid.nl)

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vindt het wel tijd voor een loonsverhoging, zei hij deze week tegen de Tweede Kamer. (Foto: rijksoverheid.nl)

Aan het begin van de week kwam staatssecretaris Jetta Klijnsma met de maatregel die schuldenaren een half jaar rust geeft. Even geen rekeningen, aanmaningen en deurwaarders. Gisteren trok minister en wellicht lijsttrekker Lodewijk Asscher ineens de portemonnee voor de kinderopvang. En ten slotte hield zijn collega van Financiën Jeroen Dijsselbloem gisteren een pleidooi voor loonsverhogingen in het bedrijfsleven. Het is de oogst van de laatste week. Wat volgt volgende week?

Asscher kondigde gisteren aan dat het kabinet circa 200 miljoen extra uittrekt voor de kinderopvang. Ouders krijgen wel tot 944 euro per jaar extra terug. Voor vrijwel alle inkomensgroepen gaat de kinderopvangtoeslag in 2017 met ten minste 2 procent omhoog. Alleen voor de allerlaagste inkomensgroep niet, die krijgt er slechts 1 procent bij omdat deze ouders al bijna alles vergoed krijgen.

Volgens Dijsselbloem is het tijd voor een loonsverhoging voor werknemers. Het gaat immers weer beter met Nederland, en de crisis is voorbij, zei de minister tijdens het begrotingsdebat voor volgend jaar. Niet dat het kabinet zelf de portemonnee trekt (die vijf miljard aan cadeautjes hebben we dit jaar al gekregen), maar Dijsselbloems pleidooi heeft wellicht wel effect op de onderhandelingstafels in het bedrijfsleven waaraan werkgevers en de vakbonden over de coa’s onderhandelen.

Ook PvdA-Kamerlid Henk Nijboer liet van zich horen. Hij vond dat ‘werknemers er te weinig bij hebben gekregen, terwijl de winsten van bedrijven ontzettend zijn toegenomen’. En ‘iedereen die heeft meegewerkt aan de economische groei, moet daarvan mee kunnen profiteren’, vond de PvdA’er.

De PvdA-top hoopt kennelijk dat het geheugen van de kiezer in maart hapert. Wie weet.

(Bron: De Telegraaf)

13 Reacties op PvdA pleit ineens voor loonsverhoging en hogere kindopvangtoeslag: de verkiezingen zijn in aantocht

 1. Bas van Stapelberg // 27 mei 2016 om 17:39 // Beantwoorden

  10 zetels zijn er nog veel hoor. 1 zetel voor ongeveer 100.000 stemmers, dat zou inhouden een miljoen die nog op de PvdA zou stemmen. Bizar veel na hun schandalige neoliberale beleid. Wat voor verschrikkelijke onherstelbare schade heeft deze groep mensen aangericht. Ik ga voor 5 zetels, hooguit.

  • bas,geen 100.000 stemmen per zetel. dan zouden we 15 miljoen stemgerechtigden hebben. eerder zijn het p/m 60.000 stemmen.

   vvd.pvda en zeker d66 zijn de afbraak partijen geweest voor ons ouderen. we hopen in hollandse zaken in het najaar er op terug te komen.

 2. jos van veen // 27 mei 2016 om 17:44 // Beantwoorden

  Tja, eurofiel neoliberaal denken bleek een brug te ver voor de asoil democrten en dus nu maar weer masipuleren..Lukte bij de 1000 euro van Rutte ook,,dus met al dat leekers in het vooruitzicht stellen..

  Met de PvdA verandert er niks, hetzelfde met de VVD,D66,CDA,GL,SGP en CHU..alle eurofiel neoliberaal.Dat wordt dus meer van hetzelfde met de volgende crisis voor de boeg..het gaat helemaal niet goed met NL..de ongelijkheid gaat in de hoogste versnelling en van armoedebestrijding is helemaal geen sprake..de laagste inkomens en gepensioneerden worden weer de sjaak..Er verandert dus niks!Meer subsidies naar bedrijven en meer fraude en corruptie.
  We hebben echt een complete verandering van bewind en bureaucratie-topambtenaren nodig..de eurofiel neoliberalen over de knie en daarna over de schutting..uitrangeren!
  Tijd voor sterk EU en eurokritische benadering en rectificaties van neoliberale hervormingen tbv de gewone bevolking..de top afvlakken en nu het nadeel richting rijkman keren. Grote sier,aanzien en geldverspilling door luxeproblemen heel kritisch ombuigen

 3. jos van veen // 27 mei 2016 om 17:46 // Beantwoorden

  Sorry voor de type fouten, mijn ogen laten steeds meer afweten

 4. Bas van Stapelberg // 27 mei 2016 om 18:05 // Beantwoorden

  Dat maak niets uit Jos, je inhoud is zoals altijd voortreffelijk.


 5. Geen enkele neoliberale leugen zal de burger bespaard blijven tot aan de verkiezingen volgend jaar. Politieke partijen zullen, zo pluchegeil als ze zijn, over elkaar buitelen om de kiezer de een na de andere valse belofte te doen.
  Niet alleen VVD en PvdA, die terecht in electorale nood verkeren, maar uiteraard ook CDA, PVV, SGP, GL, D66 en CU. Helaas zullen veel Nederlanders er weer in trappen.

  Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat de neoliberalen volgend jaar weer de macht zullen grijpen in Nederland. Dit komt ook overeen met de traditionele, neoliberale VOC mentaliteit van veel Nederlanders. U weet wel, die firma die in staat is geweest andere landen, zoals Indonesie, honderden jaren lang uit te buiten en leeg te zuigen.

  Binnen het bovengenoemde neoliberale blok zal de macht iets verschuiven van PvdA en VVD naar wat andere partijen binnen het blok, zoals PVV, CDA en D66. Het criminele karakter van het neoliberale blok zal daar echter niet veel minder door worden.

  In politieke zin zal er volgend jaar zeer weinig veranderen in Nederland.

 6. Brussel beslist uiteraard op voordracht dictator VS.
  Welke politieke partij(en) er ook aan de macht komen, MAAKT NIETS UIT.
  Er zijn heden maar 2 landen binnen de EU die hun soevereiniteit behouden hebben en het ook beslist niet afstaan wat de VS ook dreigt.
  Hongarije en Polen.

 7. Volgende week belooft Samson:
  – een NEE bij een referendum zeker te zullen respecteren
  – dat de pensioengerechtigde leeftijd gewoon 65 blijft.
  – Nederland uit het Vliegende Fyra project stapt
  – iedereen 1000 euro erbij
  – geen cent meer naar Griekenland
  – iedereen een zeilboot

 8. Maar let op D’66, die partij is nog erger dan de PvdA. Die partij is in staat Nederland te verkopen aan Brussel, tenminste als de heer Pechtold er zelf maar mag plaatsnemen, dat is dan wel een voorwaarde van hem. Met D’66 (en VVD) aan het roer, is er straks geen huurhuis meer te betalen voor de werkende Nederlander die geen recht heeft op enige toeslag.

 9. Volgens mij heeft de Vrijmetselarij/Bilderberggroep een dikke vinger in de pap met wie aan de macht komt en welk beleid er gevoerd wordt. Deze organisatie heeft wel zijn mannetjes op belangrijke posities binnen de politiek en de media zitten. Van de PVV moet je het ook niet hebben, met deze radicale ex-VVD’ers kom je echt van de regen in de drup! Denk maar aan nog hogere huren, fors lagere uitkeringen/toeslagen, grote kans op dakloosheid doordat je huurwoning onder dwang geliberaliseerd wordt en zelfs werkkampen voor mensen in de Bijstand en Wajong!

 10. Jeroen Korenaar // 29 mei 2016 om 19:07 // Beantwoorden

  wat een wanhopige geste. die rode rozen. zie je Samsom, komt de associatie met Fukushima op ‘alles onder controle, u kunt gerust gaan slapen nóg daar, aan de Amerikaanse Westkust geldt een consumptieverbod voor (radioactieve) vis.

  Samsom die op laffe wijze Job Cohen – een goed mens; niet media geniek, geen gladde aal – onderuit schopte.

  PvdArmoede is 1 van de ergste Bilderberg partijen in ons land, dat verandert niet.

  Een stem op PvdA, is een stem op de fascistische Bilderberg agenda. Dat geldt ook voor de overige Bilderberg vehikels in onze politiek, te weten CDA, VVD, D’66. PVV hangt daar ‘stealth’ aan. Die is in de ‘markt’ gezet om te surfen op sentiment, protest stemmen op te zuigen. De sukkelaars kapitaliseren ahw..
  PvdA-ers zijn zéér VN-gezind, (ref.: Pronk, Herfkens, Ritzen, Koenders, Ploumen, Dijksma, Dijsselbloem) dan krijgt u meer van dit:
  http://www.zengardner.com/17-points-agenda-2030-aka-agenda-21-2-0-new-world-order-decrypted/

  Overigens, zitten ook VVD, D’666, GL, CU, SGP helemaal op dezelfde (fascistische) lijn.
  Het is nu wel 5 voor 12 om wakker te worden:
  Sept. 2015 nb. in de A.V. van de VN door de Paus gelanceerd:
  Agenda 2030 Zeventien misleidende doelstelingen
  http://www.earth-matters.nl/126/11626/geografisch/agenda-2030.html?limit=300

 11. Holke J.M Flapper // 31 mei 2016 om 17:34 // Beantwoorden

  Wel veel negatieve signalen en benoeming van problemen maar weinig tot geen oplossingen of iets wat er op lijkt.

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.