Waarom doet het Openbaar Ministerie zo lang over de zaak-Camiel Eurlings?

Oud-minister van Verkeer Camiel Eurlings tijdens de parlementaire enquete over de Fyra in 2015. (beeld: screenshot Youtube, Tweede Kamer der Staten Generaal)

Het Openbaar Ministerie onderzoekt al bijna een half jaar een aangifte van mishandeling tegen de oud-politicus Camiel Eurlings. Heeft hij vorige zomer zijn vriendin nu wel of niet aangevallen tijdens een tuinfeestje? De vrouw deed al in december aangifte van mishandeling, waarbij ze onder meer oogletsel, gescheurde oorlellen en een gebroken elleboog opliep. Eurlings zwijgt er over, maar intussen verschenen wel kiekjes van de voormalige CDA-wonderboy met premier Mark Rutte in een bootje tijdens Koningsdag. ‘Als er geen bewijs is, was het OM allang tot seponeren overgegaan’, weet misdaadverslaggever John van den Heuvel.

image-2016-05-19-2

De Telegraaf, 19 mei.

In De Telegraaf schrijft Van den Heuvel dat er wellicht sprake is van een doofpot. ‘Zijn er krachten gaande de zaak achter de schermen te regelen?’, vraagt hij zich bezorgd af. ‘Eurlings en zijn advocaat Gert-Jan Knoops zwijgen als het graf, politie en OM idem’.

Van den Heuvel: ‘De verdenkingen zijn dusdanig ernstig dat justitie nu al maanden bezig is met onderzoek om te bepalen of Eurlings zich daadwerkelijk voor de rechter moet verantwoorden. Het bestraffen van huiselijk geweld is een speerpunt in het beleid van het Openbaar Ministerie en de feiten zijn in deze zaak zo ernstig dat het haast niet anders kan dan dat Camiel Eurlings vandaag of morgen een dagvaarding in de bus krijgt. Of toch niet?’

Toenmalig NS-directeur Bert Meerstadt en verkeersminister Camiel Eurlings gezellig keuvelend in 2010. Inmiddels heeft Meerstadt zijn functies neergelegd vanwege de Panamapapers, en wordt Eurlings verdacht van mishandeling. (Foto: wikimedia.commons.org)

Toenmalig NS-directeur Bert Meerstadt en verkeersminister Camiel Eurlings gezellig keuvelend in 2010. Inmiddels heeft Meerstadt zijn functies neergelegd vanwege de Panamapapers, en wordt Eurlings verdacht van mishandeling. (Foto: wikimedia.commons.org)

De altijd goed geïnformeerde journalist oppert nog dat de zaak over de zomer moet worden getild. Zo kan het 42-jarige IOC-lid nog naar Brazilië voor de Olympische Spelen in Rio. Of misschien komt er wel helemaal geen zaak meer.

Verder is het vreemd dat premier Rutte zich vrolijk lachend laat fotograferen met Eurlings, ‘verdachte van een zeer ernstig misdrijf’. Van den Heuvel sluit niet uit dat het deel uit maakt van een ‘reddingsoperatie achter de schermen’ voor Eurlings. Die kan nu zeggen: ‘Kijk eens, zelfs de minister-president heb ik aan mijn zijde. Zie je wel dat er niets aan de hand is?’

John van den Heuvel is buitengewoon goed ingevoerd in justitie- en politiekringen. En het zou niet de eerste doofpot zijn. Zijn verhaal lijkt weliswaar verdacht veel op een complotheorie, maar feit blijft dat het OM wel erg lang doet over deze zaak. Wordt vervolgd.

(Bron: De Telegraaf)

6 Reacties op Waarom doet het Openbaar Ministerie zo lang over de zaak-Camiel Eurlings?

 1. Dat is niet zo vreemd in het bananen Koninkrijk van Oranje waar klassenjustitie hoogtij viert. De zaak zal dermate lang worden gerekt dat er uiteindelijk besloten worden niet meer te vervolgen gezien de tijd die het geduurd heeft. Het lijkt me zaak dat die door onze fijne Eurlings van het CDA van de naastenliefde in elkaar gebeukte vrouw bij de Rechtbank op vervolging gaat aandringen. Zal waarschijnlijk ook niet veel uitmaken, ook de Rechterlijke macht maakt deel uit van het bananen Koninkrijk van Oranje, maar dan heeft ze op een fatsoenlijke manier geprobeerd wat mogelijk was. Persoonlijk zou ik mijn grote broer even langs sturen bij onze laffe Camielleke om hem aan zijn verstand te brengen in het vervolg van mevrouw af te blijven, daar heb je natuurlijk alle recht toe als de rechtsvervolging het laat afweten.

 2. Och, je moet gewoon voorgedrukte en ingevulde aangifte formulieren klaar leggen
  bij de Politie en even Minder, MINDER roepen.
  Dan weet je ZEKER dat je een stevige aanklacht aan je broek krijgt.
  Toch?
  Camielleke, CDA en dan weet je het al. ” We run this country ” ( Brakxs ).

 3. pas op. haal geen pakje kauwgum weg bij de jumbo! binnen een kwartier is de politie ter plaatse en er wordt een dossier van u aangelegd! het is maar dat u het weet. of u zou emiel eurlings heten.want dan had u per ongeluk niet afgerekend en komt de politie ook niet!

 4. Vriendjes onder mekaar. Als dit een doofpotaffaire wordt dan stevenen wij met razend tempo naar een bananen koninkrijk.

 5. Bas van Stapelberg // 19 mei 2016 om 18:03 // Beantwoorden

  Tja het OM heeft een zee van ervaring (Demmink en co) om zaken in de doofpot te stoppen. Gevolg is wel dat niemand in Nederland OM en zijn kornuiten nog serieus neemt. Dit is echt een organisatie die van links tot rechts wordt uitgelachen. En een vreselijke schande voor democratie en voor de fundamenten van een rechtstaat. Fundamenten die al door en door verrot zijn.

 6. Het tapijt van Rutte wordt steeds dikker dus dit zou ook nog bij kunnen. De onderste steen ligt daar ook onder.

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.