Zoetermeerse deurwaarder veilt huiskat. Zielig? ‘Het is ook sneu als schuldeisers niet betaald worden’

(Foto: pixabay.com)

UPDATE: De veiling is na protesten op social media en van de Dierenbescherming niet door gegaan. De deurwaarder gaf verder geen commentaar.

Huisdieren kunnen ook geveild worden door een deurwaarder. Zo wordt woensdagmiddag een kat van een familie in Zoetermeer door een deurwaarderskantoor geveild. Volgens deurwaarder Henry Overdevest behoort ‘zo’n kat tot de vermogenspositie van de schuldenaar’. Hoeveel het beestje waard is, weet hij niet:’Ik ben zelf geen kattenliefhebber en ook geen taxateur’. Tegen Omroep West zei de deurwaarder dat er zich ook al belangstellenden hebben gemeld.’Hij kan zomaar honderden euro’s opleveren.’

Foto: Flickr, Snorski

Foto: Flickr, Snorski

Als niemand een bod uitbrengt, gaat de kat terug naar de schuldenaar. Maar hoogstwaarschijnlijk krijgt het beestje dus een nieuw baasje. Het gaat namelijk om een raskat en daar zijn meestal wel belangstellenden voor. Dat is slecht nieuws voor de familie, waarover verder niets bekend is.

Het is in Nederland toegestaan om huisdieren te veilen van mensen met schulden. Overdevest: ‘Ja hoor… Paarden, honden, katten, van alles wordt er geveild. Er zijn bijvoorbeeld fokhonden die tienduizenden euro’s waard zijn’. Zielig vindt de deurwaarder het niet. ‘Het is ook sneu als schuldeisers niet betaald worden. En als we iemands auto veilen, is dat ook sneu’.

‘Er ligt een uitspraak van de rechter op tafel, de schuldenaar is veroordeeld om aan de schuldeiser geld te betalen, en als er dan niet vrijwillig betaald wordt, gaan we veilen.’

Wanneer het geen fokker betreft, waarvoor de dieren ‘slechts’ handelswaar zijn, maar een gezin in financiële nood, is dit ruige optreden van Henry O ronduit hufterig. Voor kinderen kan de verwijdering van ‘hun’ kat zelfs traumatisch zijn. Kennelijk zijn schuldenaren, in tegenstelling tot criminelen, vogelvrij. Laat de politiek hier heel snel iets aan doen.

(Bron: omroepwest.nl)

12 Reacties op Zoetermeerse deurwaarder veilt huiskat. Zielig? ‘Het is ook sneu als schuldeisers niet betaald worden’

 1. De ingewanden van die mensen kunnen ook nog geveild worden.

  • daar zeg je zoiets..dolletjes voor neoliberalen en marktvorming…justitiele orgaandonatie als straf voor wanbetaling..hup in detentie en vers houden tot transplantatiedag..alles voor de luxe van rijkman. Wie biedt..speciaal vers van het mes gehouden..

   Er zijn immers ook mensen zat..politici in het bijzonder/ die anderen graag laten opdraaien voor de ravage die zij creeren. Dara hebben we inmiddels de EU en eurofiel neoliberale regeringen voor….en is mutatis mutandis het Griekse volk ook al niet eerder /net als de kat/ geveild in het globale en hypocriete EU kringetje…Die mochten toch ook afbranden..?

   Als ze maar wel alle rottigheid uit het Oosten opvangen en hard meewerken hun eiegen toeristeninkomsten ook nog eens naar de donder te helpen…En daar komen dan DE Hollanders en Duitsers om het even te vertellen hoe het moet…. De veilingmeesters van de EU…
   Hoezo schofterig..Poen!! en dat dekt dan elke moraal.

 2. jungleelephant // 10 mei 2016 om 15:29 // Beantwoorden

  Inderdaad:schofterig!

 3. wie zijn schulden niet betaald of kan betalen is in de ogen van de b neoliberale wetgever een crimineel en inderdaad vogelvrij.
  Hij/zij kan ook als slaaf gewoon te werk gesteld worden voor activiteiten die de schuldige helemaal niet beheerst.
  Maakt niet. Mens telt niet, geld wel..en in menig opzicht is dit natuurlijk zo slecht nog niet..beroepsoplichters, psychopaatjes en etterbakken zat.

  Gek genoeg krijgen menig crimineel nog steeds meer egards dan de gedupeerde en gata het justitieel bureau niet over tot beslaglegging tbv gedupeerden,,die mogen daar weer de markt voor op via deurwaarders of advocaten..terwijl er ene vonnis ligt.
  Is de overheid zelf de gedupeerde legt ze wel beslag…heel inconsistent..Justitie wil vragen daarover niet beantwoorden..ik wacht al een half jaar..Ook bij de overheid staat de gedupeerde achteraan..behalve zijzelf..zij staan meteen vooraan..

 4. fcked up, onmenselijk, ondierlijk..alsof een dier met gevoel en liefde, een levenloos bezit is.. fck gevoelens, fck de mens, lang leve het geld…
  Wat een idioten

  • “Hij/zij kan ook als slaaf gewoon te werk gesteld worden.”

   Het is nog niet eens zó lang geleden dat dat inderdaad gebeurde. Iemand die schulden had en ze niet kon betalen, belandde op de slavenmarkt, evenals zijn gezinsleden.

 5. Heel erg hoor. Immoreel, en gevoelloos.

  • jungleelephant // 10 mei 2016 om 19:12 // Beantwoorden

   En daar hoor je de dierenverenigingen,dierenbescherming of partij van de dieren niet over!Doodse stilte!Dieren hechten zich aan mensen en hebben ook gevoel!

 6. Bas van Stapelberg // 10 mei 2016 om 20:55 // Beantwoorden

  Dan ben je toch goed gestoord, zijn veel deurwaarders inderdaad. Las vorige week een verhaal over een alleenstaande moeder met twee kinderen en die had 40 euro per week om van rond te komen. Als economische vluchteling krijg 60 euro per week.

 7. Ik vind dat dieren nooit geveild horen te worden.
  Het zijn levende wezens.
  en wat schuldijzers betreft, die vind ik echt niet zielig hoor.
  gaan de deurwaarders een volgende keer kinderen/ of baby’s veilen?
  waar gaat dit heen met Nederland?

 8. Iets zegt me dat Henry’s opa aan het Oostfront is gesneuveld.

 9. Er moet duidelijk nog een slag gemaakt worden in de bewustworden van mensen m.b.t. dieren. Nieuw-Zeeland heeft vorig jaar een wet aangenomen waarin ieder dieren wordt erkent als voelend wezen met dezelfde emoties als mensen.
  Hoewel ik ten zeerste betwijfel of alle mensen emoties voelen, iets waar die artikel weer van getuigd.

  Ik kan alleen maar hopen dat niemand de poes wil hebben óf dat iemand hem koopt en aan de huidige eigenaren teruggeeft.

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.