De vluchtelingen blijven komen, via ten minste veertien routes

(Foto: Flickr, Freedom House, Syrian refugees)

Er zijn ten minste veertien routes voor vluchtelingen om naar de EU te komen. Brussel dacht wellicht na de deal met de Turkse heerser Erdogan het probleem onder de knie te hebben, maar dat is niet zo. Dit weekend verdronken er alweer honderden vluchtelingen op de Middellandse Zee, op weg naar Italië. Dat land ziet de aantallen asielzoekers alweer groeien. De bootvluchtelingen op weg naar Italië zouden vooral uit de Egyptische stad Alexandrië vertrekken. Ligt een deal met de Egyptische president Abdul Fatah al-Sisi in het verschiet?

NRC Handelsblad, 15 april.

NRC Handelsblad, 15 april.

In Zuidoost-Europa worstelen ze intussen ook nog steeds met de vluchtende mensen uit het Midden-Oosten, Azië en Afrika. Macedonië houdt de grens al maanden met moeite potdicht, Albanië zet zich schrap en Griekenland kan de toestroom niet bolwerken zonder EU- en NAVO-hulp. Maar ook op hele andere plekken kloppen steeds meer vluchtelingen op de Europese poorten.

Zo meldden de Britse autoriteiten vorige week dat steeds meer vluchtelingen Groot-Brittannië proberen te bereiken per boot. Mensensmokkelaars bieden de overtocht aan in het Franse Calais waar de vluchtelingen proberen met vrachtwagens mee te liften. Ze varen meestal naar kleine haventjes aan de Engelse oostkust.

Ook via de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla, bij Marokko, komen veel vluchtelingen binnen. De Spanjaarden kunnen de kansrijke personen direct selecteren omdat er metershoge hekken staan die al jaren effectief zijn.

(Beeld: screenshot Youtube, Mama Tajada)

(Beeld: screenshot Youtube, Mama Tajada)

Ook Libië ‘levert’ veel vluchtelingen. Vooral voor routes naar Italië. De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken was vorige week in Tripoli. De EU-lidstaten hopen dat de nieuwe eenheidsregering daar weer voor een beetje stabiliteit kan zorgen. Van de vluchtelingensmokkel profiteerden tot nu toe alle partijen in Libië. Het is er big business.

Ander zorgenkindje is Albanië. Het straatarme land versterkt met financiële steun van de EU en de OESO zijn grenscontroles maar de Albanezen komen nog niet veel verder dan het vaststellen van de identiteit van vluchtelingen en een controle of iemand zich niet al eerder meldde. De regering in Tirana doet zijn best, zeker omdat het land graag ooit eens EU-lid wordt. Sinds 2014 is Albanië kandidaat lid van de Europese Unie.

Een andere a-typische route voor vluchtelingen loopt via de 12-kilometerlange Sontbrug en tunnel tussen Denemarken en Zweden. Hier worden geregeld vluchtelingen tegengehouden die te voet naar Zweden lopen.

Andere grensplaatsen waar het aantal vluchtelingen toeneemt zijn de Italiaanse eilandjes Lampedusa, Pozzallo en Trapani, de grens tussen Hongarije en Roemenië, Servië en Hongarije, Bulgarije en Turkije, het Griekse Piraeus, de Griekse eilanden en het al eerder genoemde Macedonië. Ook zouden de Baltische Staten en Finland hun grenzen met Rusland goed in de gaten houden. Er zijn al vluchtelingen gesignaleerd die via Rusland de EU proberen te bereiken.

Hier is sprake van het waterbed-effect: wanneer op het ene punt de druk toeneemt, verplaatst de massa zich gewoon naar een ander punt.

(Bron: NRC Handelsblad)

13 Reacties op De vluchtelingen blijven komen, via ten minste veertien routes

 1. De vraag is of je dit nog vluchtelingen kunt noemen. Het is een regelrechte wapen loze invasie. De wapens zijn de migranten zelf.

 2. jungleelephant // 18 april 2016 om 19:11 // Beantwoorden

  Waarom wordt er nog steeds halsstarrig over vluchtelingen gesproken,terwijl meer dan 90% heen vluchteling is,maar asielparasiet!Hoogste tijd voor keuzes:of regeringen af zetten,of grenzen dicht;potdicht!En een dikke vinger naar Brussel en Merkel:die zoeken het maar uit!

 3. Al die drama’s zijn niet nodig. Teken de petitie laatvluchtelingenvliegen.petities.nl
  Luchtvaartmaatschappijen accepteren geen vluchtelingen omdat ze dan boetes krijgen van de EU. Zo spelen luchtvaartmaatschappijen voor douane. Laat ze gewoon vliegen, desnoods met de eerstvolgende vlucht retour als de papieren niet kloppen. In de tussentijd kunnen ze een visum/asielaanvraag doen.

  • jungleelephant // 18 april 2016 om 21:49 // Beantwoorden

   Hebben we er nog niet genoeg dan?Bent u er zich niet van bewust dat meer dan 90% überhaupt geen vluchteling is?Illegalen worden ook nooit uitgezet onder het mom van allerlei smoesjes,en u denkt dat ze terug gestuurd zullen worden als blijkt dat het asielparasieten zijn?Niet dus!

   • Ik vraag me dan ook zeer ernstig af (we begeven ons op een zeer hellend vlak) wat er gebeurt als we steeds verder afzakken en een groot gedeelte van de NEE-landse bevolking straks op apegapen ligt, hoe we dan verder gaan. Zijn we dan nog in staat dit (verlelijkte) Ver-Nederland weer op poten te krijgen?

 4. De VS ons dictator eist dat Europa, EU, tot 2020 70 miljoen vluchtelingen opneemt.
  Wat heeft het dan voor zin al deze overeenkomsten, ze komen toch.

  • Wat voor een vilein plan heeft de VS met ons voor? Waar bemoeit dat achterlijke continent zich mee? Dat stinkt. Daarom denk ik dat die hele EU in de tang van de VS zit.

 5. Te grote cultuurverschillen, alleen al de Islam. (past ook niet in Europa).
  Geheid dat hier rottigheid van komt, je ziet het al overal om je heen.

 6. We hebben hier in Tilburg een hele wijk somaliers, 80% zit in de bijstand en ik moet tot 67 doorwerken. Wie is hier nou gek?

 7. ze willen zoveel mogelijk mensen op het continent Europa hebben en gaan dan ofwel de week van 23-30 oktober 2016 of anders 17 november 2016 nucleair platbombarderen: New World Order regel: de totale bevolkingspopulatie terugbrengen tot 500 miljoen bewoners, niet alleen het continent West Europa maar ook Azië en Rusland zullen aan de beurt komen als wel Amerika zelf.
  Waarom zijn er over de gehele wereld ondergrondse bunkers gebouwd wat met een enorm tunnel netwerk en supersonisch transport systeem verbonden is? Deze zijn voor de elite. Als de aanvallen over zijn zullen de rest van de mensen onderworpen worden aan de keuze: de RFID chip (lees: the Mark of the Beast) of naar een van de FEMA Camps en daar afgeslacht worden!

  waarom die data vraag je?
  23 – 30 oktober: Oktoberfeesten – De Dood komt terug naar de aarde
  17 november: http://2fletchdr222.blogspot.be/2014/03/the-sign-of-his-coming-revealed.html

  Het zijn Luciferianen die hier achter zitten en ze zijn bezig met het terug te laten keren van de Duivel: Illuminati, vrijmetselaars etc… alles is terug te herleiden, documentatie terug te vinden… alle tekenen zijn daar!! Zij willen ons doen geloven dat de duivel terug is en zullen nog een hoop dingen voor ons in petto hebben! Zij zullen de overlevende terug onderwerpen aan slavernij en er zullen mensenoffers volgen!

  https://www.youtube.com/watch?v=fuKiOtd6sak
  http://2fletchdr222.blogspot.be/

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.