D66-voorzitter: ‘Ik verwijt Wassila Hachchi niks’

Ex-D66'er Wassila Hachchi foldert vrijwillig in de VS. (Foto: wikimedia.commons.org)

‘Ik verwijt haar niks. Zij heeft een bepaalde keuze gemaakt en die keuze moeten we accepteren. Ik hoop dat zij nu ook weer naar de toekomst kan kijken’, aldus D66-voorzitter Letty Demmers in De Telegraaf over de affaire Hachchi. Het D66-Kamerlid Wassila Hachchi vertrok in januari onverwacht uit eigen beweging naar de VS om te gaan werken voor Hillary Clinton. Ze wekte de indruk een betaalde baan te hebben, maar in de VS wisten ze nergens van. Tot op de dag van vandaag foldert Hachchi vrijwillig. Intussen vangt ze wachtgeld, zo’n €6.150 per maand. Bizar, maar voor Demmers ‘is de kous af’.

In de Volkskrant en De Telegraaf, 18 april.

In de Volkskrant en De Telegraaf, 18 april.

‘Hier is op massale schaal belasting ontweken en dat moet aangepakt worden’, aldus D66-Kamerlid Wouter Koolmees begin april na de onthullingen uit de Panama Papers. Belastingontwijking is echter niet eenvoudig aan te pakken, omdat het legaal is. Hetzelfde geldt voor misbruik van wachtgeld. Maar van ‘aanpakken’ komt het vooralsnog niet bij de democraten. De D66-leden stemden afgelopen weekend, tijdens een partijcongres in Arnhem tegen een bestuursvoorstel om wachtgeldmisbruik tegen te gaan. Leden vonden het ‘symboolpolitiek’.

Demmers vindt de affaire heel vervelend, voor D66: ‘Het is gewoon allemaal heel vervelend geweest. Ik vind zelf dat als er zoiets aan de hand is, je maar beter uitleg kunt geven over je beweegredenen. Vervolgens kan iemand zelf besluiten of hij of zij daar begrip voor kan opbrengen. Maar omdat haar redenen onduidelijk bleven, leidde dat tot heel veel onrust in de partij’.

D66-leider Pechtold liet zijn achterban afgelopen weekend weten dat hij ook lijststrekker wordt bij de komende verkiezingen. Daarmee zijn alle lijsttrekkers bekend, behalve die van de PvdA. (Beeld: screenshot nos.nl)

D66-leider Pechtold liet zijn achterban afgelopen weekend weten dat hij ook lijststrekker wordt bij de komende verkiezingen. Daarmee zijn alle lijsttrekkers bekend, behalve die van de PvdA. (Beeld: screenshot nos.nl)

D66-leider Alexander Pechtold kondigde alvast aan ook de komende verkiezingen weer lijsttrekker te zijn namens de democraten. En D66 wil in het volgende kabinet: ‘We zijn klaar voor
de volgende stap: een stevig D66 in een stabiele, daadkrachtige regering. Een opdracht waar ik persoonlijk graag ja tegen zeg. Ik ben tevreden met wat we deze periode vanuit de oppositie hebben bereikt. Maar met dit kabinet komt Nederland niet meer verder. Het is uitgepraat. Ik niet.’ Pechtold kreeg van de zaal een staande ovatie. Niet van Hachchi overigens, want die is inmiddels lid-af.

D66 en PVV sluiten elkaar uit. Dat wordt straks nog puzzelen voor Pechtold als de peilingen uitkomen.

(Bronnen: de Volkskrant, De Telegraaf)

4 Reacties op D66-voorzitter: ‘Ik verwijt Wassila Hachchi niks’

 1. Typisch voor hypocriete moralisten van D66. Een ander de les lezen maar in eigen gelederen worden mensen niet aangepakt en doorbetaald op kosten van de belasting betaler terwijl de ouderen wegkwijnen op het rand van het bestaan. Hypocriete moraalridders!

 2. Ik vraag me waar D66 de arrogantie vandaan haalt om even bij stemming misbruik van wachtgeld goed te keuren…

  Dit lijkt mij een ander soort oplossing/aanpak te vragen dan een volledig ONBEVOEGDE partij. om met behoud van wachtgeld bij akkefietjes/ misbruik door backbenchers..figuren waar we sowieso al geen moer aan hadden..partijvulling.

  Hier moet eens goed de schoffel door want op deze manier kan crimineel gedrag dus goedgekeurd worden en daar zitten we in NL niet om verlegen…zelfs niet voor 6150 euro per maand..Dat maakt D66 sponsor van een presidentskandidaat aan de andere kant van de oceaan..Laat ze maar betalen uit eigen partijkas

  Rare jongens bij D66
  Pechthold moet niet vergeten dat hij aansluit bij de rijen waar maar 3% van de bevolking vertrouwen in heeft, zelfs met de vertoning rond het EU referendum dat hem nu in een `populistische` kijker zet waarbij niemand de echte democraat kan zien…wel een windvaan van het onbetrouwbare soort.

 3. D66 verward progressief zijn met het volgen en aanhangen van de neo liberale ideologie.
  Belastingontwijking is legaal gemaakt door de wetgever.Superrijken zijn gecreëerd door deregulering financiële sector. Dus de banken en de beurzen. Tezamen met de belastingvoordelen voor deze groep.De politiek aan tafel samen met het grootkapitaal met het idee banencreatie. En middels hypotheken en kredieten ( gebaseerd op looninkomsten) de geldcreatie pomp via de private banken aan te zetten. Dus 1 miljard centrale bankgelden via de private banken naar 10 miljard te vermeerderen. Een poel van geld om uit deze poel middels belasting op arbeid de overheidsschuld en de sociale zekerheid te betalen. Zoals de panama papers duidelijk aantonen, een totaal mislukt verhaal. Tja ,politiseren, dan moeten landen ineens elkaar onderling beconcurreren met belastingwetgeving.. Het IMF en WereldBank zijn er wel ..een wereldregering niet? En ondertussen flyert een ex-kamerlid ( betaald met wachtgeld) voor Clinton.

 4. Bas van Stapelberg // 21 april 2016 om 19:41 // Beantwoorden

  daar is onze transparante bilderberger

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.