Twee Oekraïense petities voor invoeren visumplicht Nederlanders

President Petro Porosjenko van Oekraïne. (Foto: wikimedia.commons.org)
In Oekraïne lopen momenteel twee online petities voor de invoering van de visumplicht voor Nederlanders. Een kleine week na het referendum willen de initiafnemers de Nederlanders hun nee betaald zetten. ‘Het is een teken van de boosheid en teleurstelling van veel Oekraïners over het Nederlandse njet. Maar het is zeker geen beleid van de regering’, aldus een niet bij naam genoemde investeerder in De Telegraaf. Naar verluidt belden premier Rutte en de Oekraïense president Porosjenko elkaar direct na de uitslag en ze herhaalden de wens voor verdere samenwerking.
In De Telegraaf, 11 april.

In De Telegraaf, 11 april.

Zeker is dat Oekraïne niets voelt voor aanpassing van het associatieverdrag met de EU als gevolg van het Nederlandse nee. ‘We zijn tegen het aanbrengen van fundamentele wijzigingen in dit document’, waarschuwde Kostjantin Jeisejev, de plaatsvervangend directeur van de presidentiële administratie tegen De Telegraaf. ‘Slechts wanneer onze positie erdoor verbetert of als ons land uitzicht krijgt op het lidmaatschap van de EU, dan gaan we er mee akkoord’.

Gisteren liet premier Jatsenjoek weten op te stappen, nadat hij in februari al een motie van wantrouwen aan zijn broek kreeg. Hij werd gezien als een vertegenwoordiger van de nieuwe generatie, die hoop gaf op verbetering. Maar helaas, Jatsenjoek bleek als was in de handen van de oligarchen en deed nauwelijks iets tegen de corruptie.

Die andere machtige oligarch, president Porosjenko zag Jatsenjoek ook al niet meer zitten. Hij schoof de laatste maanden een oud maatje als premierskandidaat naar voren: Volodimir Groisman. Hij is de huidige parlementsvoorzitter en oud-burgemeester van de hoofdvestigingsplaats van Porosjenko’s chocoladefabriek.

Het lijkt helder: die oligarchen zingen voorlopig nog geen toontje lager. Zeker nu ze met het EU-stempel verder kunnen.

(Bron: De Telegraaf)

16 Reacties op Twee Oekraïense petities voor invoeren visumplicht Nederlanders

 1. Dirk van Haaren // 11 april 2016 om 18:28 // Beantwoorden

  Ik was en ben niet van plan naar Oekraïne te gaan ter ondersteuning van een crimineel regieme.

 2. De Oekraïners zijn gek op Nederland maar zonder Nederlanders. Althans na de referendum is er tijd voor wraak onder de motto: Als wij niet mogen van alles halen komen jullie hier ook niet. Maar dat is ook precies wat ik al van plan was, zeker niet per vliegtuig.

 3. jungleelephant // 11 april 2016 om 18:43 // Beantwoorden

  Laten ze het daar lekker bekijken!Ze hadden de koffers al gepakt en nu kwam er een kink in de kabel:lekker daar blijven!Wij onderhouden[verplicht]al te veel buitenlanders!Genoeg=genoeg!En zeker sinds ons de kortingen om de oren vliegen op ons eigen inkomen en er voor ons niets meer mogelijk is,wegens zogenaamd geldgebrek!

 4. Bas van Stapelberg // 11 april 2016 om 20:17 // Beantwoorden

  Moet je hem toch zien zitten met die maffia grijns. Ik was al van plan om de onderste steen te gaan zoeken mat Mark.

 5. helder..dan weten we no u ook wat we aan de Oekraine hebben..

  De EU wordt genaaid…!:)

  Veel bravoure en Russisch gedrag in de sfeer van wraak..

  In ieder geval hebben ze mij er helemaal niet mee want i heb geen enkele trek om naar de Oekraine te gaan

  Het leidinggevend volkje is in hu eer aangetast..het gaat niet over handel maar over hun grootsheid en daar geloof ik echt niet in.
  Ik honoreer hun smeerlapperij liever niet..

  Juncker wil hen ondersteunen..past in de corruptieve mentaliteit van de EU en anti democratische dictatuur.
  Ze lijken in Brussel meer op de Oekraine dan ze beseffen..

 6. Geweldig 45.000.000 mensen en dan 2 van hun die een petitie starten waar de meeste niet eens het bestaan van zullen weten.

 7. Ik denk dat er meer Oekraïners zijn die visumvrij naar Nederland willen dan dat er Nederlanders zijn die naar de Oekraïne wille. Maar wie ben ik?

 8. Alleen aanpassen als hun positie verbetert en hun uitzicht op lidmaatschap EU dichterbij komt….. Daar heb je het al! Die sluipen nog eerder dan Turkije de EU binnen. Fijne club die toekomstige EU. Hoezo corrupt? Brussel is dat al even erg dan al wat bij de EU op de stoep staat.

 9. Gaat jan kloot drucker straks porochoco en erdogan ook over hun fontanelletjes likken? Ben ik reuze benieuwd naar….

 10. Zit Rutten nu echt te slapen? Of vind hij internationale vriendjes maken, maakt niet uit wie of wat, wel spannend?

 11. Ik was, ben, en zal nooit van plan zijn daarheen te gaan.

 12. Dik van Haaren // 14 april 2016 om 17:51 // Beantwoorden

  Het nieuwe paard van Troje.

 13. Daar wil je toch niet heen dus boeiend

 14. Nu laten ze hun ware gezicht en de ware bedoelingen zien: “als we onze zin niet krijgen nemen we graag de wraak”. En net voor de referendum liepen ze hier te roepen over hun liefde voor Nederland. Nee dus, het was maar manipulatie.
  En als ze zelfs in kleine dingetjes liegen kan je nagaan wat ze over MH17 weten te liegen en te verdraaien

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.