Trendwatcher Bakas: ‘Als Rutte niet doet wat Merkel zegt, krijgt hij nooit een baan in Europa’

Trendwatcher voor vele nationale en internationale organisaties Adjiedj Bakas. (Foto: bakas.nl, fotograaf: Avi Goodall)
‘Mark is vrij jong. Wat moet hij na zijn premierschap? Hij zal wel iets in Europa willen. Wie bepaalt wat in Europa gebeurt? Duitsland. Als Rutte nu niet doet wat Merkel zegt, krijgt hij nooit meer een baan in Europa. Carrièretechnisch begrijp ik dat wel, maar voor het land is het buitengewoon slecht’, aldus de nationale trendwatcher Adjiedj Bakas in De Telegraaf. Hij maakt van zijn hart geen moordkuil. In het interview voorspelt hij oorlog. ‘Ik verwacht dat het mijn tijd nog zal duren, maar de volgende generatie gaat echt oorlog meemaken’.
Premier en VVD-leider Mark Rutte stuurde de VVD-minister en staatssecretaris eigenhandig weg. (Foto: rijksoverheid.nl)

Premier Mark Rutte doet volgens Adjiedj Bakas precies wat Merkel zegt, anders ‘krijgt hij nooit meer een baan in Europa’. ‘Voor het land is dit buitengewoon slecht’, aldus Bakas in De Telegraaf. (Foto: rijksoverheid.nl)

‘Ik voel het, merk het, hoor het… West-Europese captains of industry overwegen serieus om met hun kapitaal te vluchten’, zegt Bakas. Hij voorziet een kapitaalvlucht naar vrediger oorden zoals Portugal, Suriname en de VS. In Duitsland sprak hij onlangs nog voor een zaal geslaagde ondernemers. Volgens Bakas vreesden ze een ‘Eurabië’. Ze vroegen ‘Is dat Suriname van jou niets voor ons?’ Bakas denkt zelf ook wel eens aan emigreren. ‘Als de slappelingen van Europa de deur naar de islamitische overrompeling nog verder openzetten, komt ook voor mij het onvermijdelijke moment om te vertrekken’.

‘Een gênante vertoning’, zo noemt Bakas de EU-onderhandelingen met Turkije over de vluchtelingenstroom. ‘Verbijsterend. Je ziet toch hoe je in de luren wordt gelegd? Doet u er nog maar een paar miljard bij, EU. En worden we niet toegelaten tot Europa? Dan gaan de poorten weer open. Het is een terugkerend beeld in de geschiedenis: mensenstromen die worden ingezet voor politieke doeleinden.’

Voor de vluchtelingen heeft de kleurrijke trendwatcher een nieuwe bestemming gevonden: Asielia. Hij wil dat Europese lidstaten stukken land gaan leasen in Tunesië, daar is door het teruglopende toerisme nu namelijk genoeg ruimte. ‘We maken er twee stadstaten, één voor Soennieten en één voor Sjiieten, anders krijg je weer gedonder. Wij zorgen voor de infrastructuur, goed voor ons bedrijfsleven, en dan zeggen we: jongens, dit is jullie nieuwe land, geluk ermee.’ Voilà het Plan Bakas.

In De Telegraaf, 12 maart.

In De Telegraaf, 12 maart.

‘Ik vind dat zeventig jaar vrede en welvaart de mensen lui heeft gemaakt. In dit land hebben we een ruggengraat van vla. Kom je als migrant Nieuw-Zeeland binnen, dan moet je ervoor tekenen dat je tien jaar lang geen gebruik maakt van de verzorgingsstaat. Dat is het betere werk’. Bakas vraagt zich bovendien af waarom velen zo boos zijn, terwijl je daar niets van merkt. ‘Dan kun je wel zeggen dat de premier een ruggengraat van vla heeft, maar zijn volk buigt ook direct voor het gezag’.

Het is geen opgewekte voorspelling maar volgens Bakas komt er oorlog aan. Daarover treurt hij niet. Bakas: ‘Oorlog, hoe onaangenaam ook, maakt veel creativiteit los. Ik ben voor vrede, hou niet van oorlogen, maar als ze onvermijdelijk zijn, dan moet je er het beste van maken.’

Adjied Bakas voorspelde in juni 2015 een slowbalisering in plaats van globalisering. Het zou gaan om ‘een vertraagde globalisering die gepaard gaat met economisch nationalisme en de herwaardering van lands- en regiogrenzen’. Oorlog is daar een zeer drastische variant van, al doet Bakas er wel erg luchtig over.

(Bron: De Telegraaf)

11 Reacties op Trendwatcher Bakas: ‘Als Rutte niet doet wat Merkel zegt, krijgt hij nooit een baan in Europa’

 1. Ach, dat was in 2013- en eerder- ook al aan de orde..toen al was het evident dat ed EU w erg veelpretenties had, de ambtenaren worden overbetaald en politici in het EP geen donder hadden te zeggen maar het speeltje waren van het EP en dat de expansiedrift alleen maar tot meer armoede en tweedeling zou leiden in de deelnemende lidstaten
  Veel pretenties en arrogantie maar wel heel slechte resultaten voor de gewone bevolking..de 85% dus..

  En nu asielzoekers het beleid gaan bepalen faalt de EU weer dubbel en gaat de lidstaten via blunders van Duitsland nog verder belasten door asielzoekers te politiseren tot
  ” vluchteling” en later weer te depolitiseren tot overlast..Van VIP naar overlastbrenger

 2. Die oorlog komt er ook.
  De eurofiel neoliberale politiek vond aanschaf voor defensie weggegooid geld, er was immers geen dreiging dus werk die boel van je begroting af..flowerpowergeneratie..
  Inmiddels is dat afgevoerd en kan op aparte manier geregeld worden..maar neoliberale hebzucht bleef domineren..dus blijven bezuinigen..met wat matige ministers moest datdan ook lukken..
  De hele Westelijke EU zong dit liedje met als gevolg dat de EU mbt oorlog hooguit een aanvullend koortje kan spelen maar zelf geen echte slagkracht heeft..liever corruptie dan ene solide defensie..The mouse that roared..met dump en invalide Amerikaans materieel

  Door de weke arrogant eenzijdige EU is er ene uitnodiging tot een oorlog ontstaan

 3. Tja, weinig op aan te merken. Ik heb precies hetzelfde gevoel. Het probleem is alleen dat íémand de eerste stap moet zetten. Ergens moet iemand het voortouw nemen voor een landelijke demonstratie… en dan niet één die is “goedgekeurd” door de betreffende gemeente. Gewoon ouderwets de straat op, en de regering afzetten. Klinkt hard, maar dat lijkt me wel het enige wat werkt. De meeste mensen zijn bang om hun baan kwijt te raken, voor racist uitgemaakt te worden, of erger, aangevallen/vermoord te worden door de Islamieten die hier niet van gediend zijn.

  Die oorlog komt er. En ik ben van mening dat dat in mijn leven nog gaat gebeuren ook (met m’n 37 jaar). De snelheid waarmee extremisten, dictatoren en andere gekken hier voeten in de (westerse en voorheen democratische) aarde krijgen is duizelingwekkend. Maar als het zover is, ben ik ook met de noorderzon vertrokken.

 4. Bas van Stapelberg // 14 maart 2016 om 19:34 // Beantwoorden

  Dit riepen we jaren terug al. een vals liberaal loeder niets meer en minder, dat is mark Rutte.

 5. Bas van Stapelberg // 14 maart 2016 om 19:38 // Beantwoorden

  De kritiek op de VVD is meer dan terecht. Al 20 jaar worden de mensen die hun leven belasting betaald hebben uitgesloten van de verzorgingsstaat. Zoek het zelf maar uit, naar die mensen zijn ze keihard, zelf misdadig die liberalen. Nu alles naar binnen en alles wordt geregeld, geen probleem hoor. Raar dat onderscheid maken,

 6. Van een ongekozen, godvergeten, losgeslagen EU-bende, met hun vernietigende euro, hun duistere migratiepolitiek, hun oorlogszuchtige retoriek en hun vrijheid beknottende micro-regelgeving, valt inderdaad niets zinnigs te verwachten.

  Investeren in dit continent? Met eendimensionale tunnelkijkers aan het stuur? Vergeet het maar! Voor wie weg kan, wegwezen hier, zo snel mogelijk.

 7. En ook de emigratiegolf van nl ers is al reeds voorspeld en staat al in de boeken van het cpb. Vanaf 2025. Oorlog is het al. Alleen nog geen burgeroorlog. En daar heeft bakas een punt. Bevolkingsgroep tegen bevolkingsgroep. De zoek het zelf maar uit theorie/experiment ( als integratie experiment en economisch groeimodel) faalt wereldwijd. Zelfs in de VS zijn ze daar achter. Zie de opkomst van Bernie Sanders. Ondertussen een Brexit, fins euro referendum, oekraine referendum , 1 biljoen gratis geld naar de beursroulette ( dus exponentiele groei van miljardairs ( ook in NL) De toekomstige angel investeerders a la de VS. En dat is precies wat de VVD wil. Vergroten tweedeling tussen rijk en arm en een invecht en vechtmentaliteit. Vergeten wordt dat in de VS 70 miljoen mensen een strafblad hebben ( 1 op vijf). En dat zijn er meer dan 35 europese landen bij elkaar. kosten 80 miljard per jaar. De EU als politie staat. De law & order van de VVD.

 8. Minder democratie ( gekochte democratie) en minder rechtstaat ( dus meer law & order)
  Geen verzorgingstaat maar invechten en vechtmentaliteit ( dus overvolle gevangenissen en meer armoede ) Bij elkaar opgeteld. De opkomst van Alternatieven voor duitsland, le pen, wilders etc etc etc. De zgn populistische volkspartijen.Rechts nationalistisch.
  De voedingsbodem voor enorme sociale onrust en tegelijketrijd dus de voedingsbodem voor meer law & order ( dus minder rechtstaat) en meer armoede en ongelijkheid ( minder tot geen verzorgingstaat meer) . Het is de reden waarom de VVD ( samen met de pvda) kiezen voor handhaven bezuinigingspolitiek ( terwijl het gratis geld van de ECB dit volstrekt onnodig maakt,dat zet alleen de private banken buitenspel in hun verdienmodel). En let wel ook gratis geld kan pensioendekking geven, simpelweg de wet veranderen )

 9. Gluteus Maximus // 15 maart 2016 om 12:47 // Beantwoorden

  Eigenlijk een heel cynische boodschap.

  Want eigenlijk zijn Rutte en Samsom gewoon heel goed bezig. Carriere-technisch dan. Ze zullen beiden zonder enige twijfel na DenHaag ergens mooi kunnen gaan cashen.

  Maar wat zegt dat over de politiek? Werkt dat nog? Kan dat nog werken? Met de EU hebben ze flink hun best gedaan om de boel op te blazen. Verkiezingen in NL zijn eigenlijk een Ja/Nee vraag. Iets van de gevestigde orde of iets aan de protestkant (maakt niet uit wat precies). En als er dan in DenHaag iets uitrolt, doet het er toch niet toe in Europa. Want de EU bepaalt toch wat er uiteindelijk gebeurt.

  Gaat het dan mis? Ik weet het niet. Maar als ik kinderen had, dan zou ik er denk ik wel slecht van slapen. De luxe van slechts een partner en niet arm of rijk te zijn – is dat je geboeid kan kijken welk een wonderlijke wereld aan je voorbij trekt. Mijn tijd zal het denk ik ook wel duren.

 10. Best wel grappig, Suriname wilde onafhankelijk worden.
  Goed zei den Yuil volgend jaar bent ui dat en zo geschiede.
  Resultaat binnen de kortste tijd zat de helft van de bevolking in Nederland.
  M.A.W profiteren van het sociale leven in Nederland en deze heer deed en doet daar heftig aan mee maar gaat ons Nederlanders de les lezen.
  Kappen JAAP

 11. Nogal een flagrante suriname promotie een land dat zelf nog is een keer een vreemd leger binnen zijn landsgrenzen kan verwachten, als de heer Bouterse en consorten vaker in contact komen met drugs men kan dan de amerikaanse domicilie van noriega gaan bezichtigen.

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.