Jort Kelder over associatieverdrag Oekraïne: ‘We worden verkocht waar we bij staan’

(Foto: wikimedia.commons.org)
‘Ik ben erg voor handel met Oekraïne, maar als president Porosjenko 1,7 miljard uit zijn land wegsluist, omdat hij geen belasting wil betalen…. Als wij een VVD-politcus hebben die 119 euro voor een fles wijn half declareert, moet hij aftreden. En terecht. Maar Poroskenko rotzooit met 1,7 miljard en dan moeten wij onze handtekening zetten onder een verdrag met die vent? We worden verkocht waar we bijstaan’, aldus presentator, rechtsbuiten en vriendje van premier Rutte Jort Kelder in De Telegraaf. De vaste tafelgast in talkshows als Jinek, DWDD en Pauw heeft een nieuw doel: Nederland moet zich ‘bevrijden uit de klauwen van Europa’.
In De Telegraaf, 20 februari.

In De Telegraaf, 20 februari.

‘Maar wat ik echt wil is weerwoord geven aan het rücksichtlose idealisme van partijen als D66, waardoor we in Europa zijn gerommeld. Dat gaat ons land onvoorstelbaar veel problemen opleveren.’ Kelder wil ten strijde trekken op tv en zijn site 925.nl en uithalen naar de ‘wantoestanden in Europa’. Op welke wijze hij zijn missie gaat vormgeven weet de voormalige Quote-hoofdredacteur nog niet precies, ‘maar het moet gebeuren’.

Aan zijn anti-EU betoog koppelt Kelder -uiteraard- ook een kruistocht tegen de euro. ‘De euro is failliet.’ ‘Er is een financiële tijdbom gecreëerd die ons land ongelooflijk veel schade gaat toebrengen. We hebben onze economie volledig gekoppeld aan Zuid-Europa, waar ze zich niet aan de begrotingsdiscipline houden en waar ze dertig tot veertig procent zwart geld scheppen, terwijl wij verdomme tot de laatste cent belasting afdragen. Die naïviteit leidt tot de totale ondergang van Noord-Europa’. Kelder wil dat Nederland met Groot Brittannië uit de EU stapt en verder gaat met de Britten, Duitsers en Scandinaviërs.

De Oekraïnse president Porosjenko zou volgens Jort Kelder 1,7 miljard hebben weggesluisd uit zijn land omdat hij geen belasting wil betalen. 'En dan moeten wij een handtekening zetten onder een verdrag met die vent? We worden verkocht waar we bijstaan', aldus een felle Kelder. (Foto: wikimedia.commons.org)

De Oekraïnse president Porosjenko zou volgens Jort Kelder 1,7 miljard hebben weggesluisd uit zijn land omdat hij geen belasting wil betalen. ‘En dan moeten wij een handtekening zetten onder een verdrag met die vent? We worden verkocht waar we bijstaan’, aldus de presentator. (Foto: wikimedia.commons.org)

Over de Nederlandse politici is de oude vriend van Rutte niet echt te spreken: ‘Ik zie veel te weinig mensen die zich opwinden over de uitverkoop van dit land. Van onze bedrijven, van onze cultuur. Onze politici zijn daar niet zuinig genoeg op’. En: ‘We hebben onze volledige economie overgeleverd aan het European Stability Meganism, gefinancierd door Arabieren en andere Aziaten’.

Wie Kelder voortaan in de PVV-hoek plaatst, vindt hij maar ‘dommig’, want ‘het gaat om een zorgelijk, maar ook intelligent verhaal’.

Helder is Kelder in elk geval. Voor een BN’er is zijn mening over de EU bovendien zeer gepeperd, maar dat is niet erg. Integendeel. Of de prominente breteldrager de komende weken ook actief campagne gaat voeren tegen het associatieverdrag met Oekraïne is onbekend. Al is dit interview in De Telegraaf ook al een bijdrage. Wordt wellicht vervolgd.

(Bron: De Telegraaf)

45 Reacties op Jort Kelder over associatieverdrag Oekraïne: ‘We worden verkocht waar we bij staan’

 1. mobiliseer iedereen om tegen te stemmen!

 2. Helemaal met de heer Kelder eens, ik heb ook al eens eerder ergens aangegeven dat o.a. D’66 Nederland graag wil overleveren aan Europa. Maar ja, ik ben geen bekende Nederlander. En inderdaad, die politici als een VVD-er als Blok zitten er alleen voor zichzelf, zonder enige emotie of opwinding.
  Ik wil echter de heer Kelder, als vriend van de heer Rutte, wel even aangeven dat de VVD verantwoordelijk is voor de puinhoop in de zorg, die onbetaalbaar is voor velen. Ook is de VVD straks verantwoordelijk voor de komende zooi op de huizenmarkt, zowel huur als koop. Niet meer te betalen in vergelijking met andere EU-landen. Kopers hebben straks weer niet voldoede geld als de rente ooit stijgt (en dat gebeurt), weer vele huizen komen dan onder water. En de oudere “scheefwoners” hebben dan geen geld meer, zijn kaalgeplukt. Vooral deze nu 55+er “scheefwoners” zijn de pineut in dit land.

 3. Bas van Stapelberg // 22 februari 2016 om 11:23 // Beantwoorden

  Nou laat ik voorop stellen dat wat dit Guppie vertelt mij totaal niet boeit. Ieder weldenkend mens heeft 2 jaar teug al aangegeven dat deze maffia-staat niets heeft te maken met Nederland. Dat de EU een kapitalistisch gedrocht is die het volk veranderd in slaven. Nu opeens deze jongen er iets over zegt haalt het publiciteit??

 4. Stemmen dus vraag familie en kennissen om mee te gaan. Al moet ik 100 km omrijden mijn tegen stem krijgen ze. Mobiliseer dus iedereen in je omgeving om tegen te stemmen.

 5. ja bas maar guppie kan het goed verwoorden. en inderdaad naar hem wordt geluisterd,en naar ons niet!

 6. Heee Jort wortd wakker!!!
  Normaal geeft ie de burger over de schuld van.

 7. Een correct artikel van Jord.
  En idd. de gewenste kapitalistische feodale superstaat EU maakt van de bevolking slaven.
  Dus met spoed een Brexit een Nexit etc etc.. En vrijhandelsverdragen. Pro Europa en TEGEN de EU.
  Over slaven gesproken. Het werd gisteren wel weer erg duidelijk bij buitenhof. Het debat tussen SP en D66..D66, “progressief”wil net zoal de vvd en de pvda de rechten van werknemers decimeren/ uitkleden. Als antwoord op de “wensen” van de buitenlandse “investeerders”. De race tot the bottom als norm, import van het amerikanisme. En dus de welvaart ingeleverd en uitgeleverd. Welvaart sociale zekerheid zorg , drie pijlers die staan voor onze verworven vrijheid. voor de gehele bevolking.
  ONBEGRIJPELIJK dat er nog steeds politici zijn die kennelijk echt denken dat afbraak van deze pijlers vooruitgang. Stem NEE

  • hallo yep, heb de d66ér die in buitenhof zat een uitgebreide email gestuurd. heb het uitvoerig uitgelegd, en als voorbeeld de pakketbezorger post.nl genoemd. je wilt niet weten hoe deze mensen moeten tobben om rond te komen! ook is er iemand een dag mee gegaan met die bezorger. hij maakt 85 uur bij 2 opdracht gevers. mag feitelijk niet van post.nl anders kan hij zijn lasten niet betalen! met een gezin. heeft nooit geen vakantie. kan een vervanger niet betalen. en moest een klein busje bijkopen omdat in drukke tijd de pakjes niet in zijn bus kunnen . kan wel even doorgaan. maar dan moet je je email adres proberen te vermelden.

   in elk geval gaat er een brief naar nina verhagen in den haag de C.E.O

   • Hallo Dree, Dank voor je reactie. Er zijn velen miljoenen mensen geslachtofferd door de ingezette bezuinigingspolitiek van de EU. Deze bezuinigingspolitiek is een race to the bottom ( uitkleden sociale zekerheid, werknmersrechten etc en dus ultimo verlagen van kosten voor arbeid ) met als theorie erachter dat de EU dan qua arbeidsproductiviteit concurrerend blijft met lage lonen landen . Daarbij wordt er gedenivelleerd. Vermogen kan groeien en dient te worden ingezet als investeerderskapitaal en dit kapitaal wordt zoveel al mogelijk onbelast. Klinkt logisch. Behalve dan dat kapitaal geen landsgrenzen en derhalve ook geen kapitaal grenzen zijn. Er is geen verplichte investeerderswetgeving. En bovenal wordt het kapitaal geregeerd door de banken en via de beurzen ( speculanten) gestuurd. Buiten elke overheidscontrole om. Daarbij is de overheid verplicht om te lenen en derhalve slaaf van het geldsysteem. De EU gaat niet het geldsysteem hervormen. Maar het kapitaal systeem a la amerika inrichten. Zoal ook in NL duidelijk te zien is

    • Met andere woorden, We zijn op wekg naar een wereldwijde financiele dictatuur.

     • Beste Nico, Dat zitten we al, in een wereldwijde financiele dictatuur. Het kapitalisme is totaal ontspoord. 62 superrijken bezitten meer dan de helft van de wereldbevolking, volgens de meest recente kranten berichten en berichtgeving van oxfam. ( de boodschap van Piketty).
      Voor wat beteft het import van het amerikanisme is dit hetzlefd als de import van de thrickel down economie ( doelbewust investeerders creeren = geen tot nauwleijks belasting voor vermogen = ontaard in o.a. 62 superrijken edoch ook in roofkapitalisten = hedgefunds)
      Geld wordt geschapen dmv schuld ( schuld terug te betlalen met rente = er is altijd economische groei noodzakelijk. Voor zover ik weet heeft de EU wettleijk geregeld dat de ECB GEEN euro uit het nietss mag scheppen. Dat kan alleen door central liquidity swaps met de federal reserve. Dus euros uit het niets tegen dollars uit het niets. De euro dollarized. TTIP eroverheen met isds als bescherming voor de olicharchen en voila. De import van het amerikanisme wordt een voltooid feit. Georkesteerd door de..banken.

     • Nico Vorned // 25 februari 2016 om 18:32 //

      Yep, volledig mee eens. Wat dacht je van de 60 miljard Euro per maand die de ECB onder haar bankenvriendjes verdeeld, Zogenaamd om de economie te stimuleren. Heb jij er al wat van gezien…? Dat geld zouden ze aan de laagste lonen moeten geven en loonlasten verlichting voor het MKB. Moet je kijken wat er dan met de economie gebuert, (Trickle UP economics noem ik dat). Maar eigenaardig genoeg komen ze daar niet op in Brussel… Begint meer en meer op een vooropgezet plan te lijken, want dit kan je geen slecht beleid of onkunde meer noemen. Dit is het doelgericht stelen van iedereen en alles tot ze de hele planeet bezitten en wij niets meer zijn dan goedkope arbeid en slaven.

 8. De Duitsche bank al horen donderen Jort?????

 9. Hij heeft daar groot gelijk in!
  Dat heta ntwoord beperkt blijft kan ik me voorstellen.
  Het is natuurlijk veel erger dan alleen `die vent`pPorosjenko..dat is gewoon en corrupte boef die zich in goede handen waant van ene insttuur EU dat zlef al schuldig is aan 120 miljard per jaar en dat vergrijp zeker net wil aanpakken..

  Het rijtje goede dingen dat de EU zegt te willen bezorgen is hetzelfde rijtje waarom oorlogen in de wereld werden gestart – zie rak,Libiè,Syrié ,Afghanistan etc..
  Allemaal voor democratie, vrijheid,ander bestuur ,mensenrechten etc etc..allemaal lulkoek.
  en bladvulling
  Daar is nooit wat van terecht gekomen.
  Na de bommen en kogels van de vrijheid,democratie,zorg en mensenrechten mochten anderen de rotzooi opruimen
  De vijanden worden geframed en van negatieve labels voorzien..+abels die niet voor ions van toepassing zijn..ook klets¨praat

  Oekraine is om rusland te treiteren n natuurlijk de andere vijand..de TEGENstemmers op 6 april te dwarsbomen..

  Het gat gewoon over geld en amcht..De VS e dominantie in de geopolitiek en de baan vrijmaken voor multinationals.

  de euro± dat verdomde ding heeft nooit geunificeerd en heeft de NLérs 55% aan guldenwelvaart gekost..gevolg: armoede, tekorten,economische crisis die door eurofiel neoliberaal nog eens extra werd uitgediept voor de leuke dingen en grote sier ..de nadelen voor de bevolking..een overheid die nog steeds laaghangend fruit blijft plukken in het kader van ongelijkheidsbevordering en wijzigingen van geldstromen.
  Valse moraal en pathologisch mensbeeld..
  En daar moeten wij dan aan meewerken, de graaiers van de EU en daarmee dan ook nog eens de gewone Oekrainers benadelen,.,gunnen wat ons door de strot is geduwd..?
  De glijbaan voor de multinationals glad maken voor 11 miljard?
  Betaal dat lekker zelf want de gewone NLérs hebben helemaal geen baat bij de grappen van de VS en grootgeld..

  Weer een flitsleger..

 10. Naar mijn mening is de EU binnen 2 jaar Exit.
  GB gaat eruit omdat zij willen handelen binnen BRICS met AIB en AIIB maar China hen buiten de deur houd zolang er een lidmaatschap EU bestaat.
  Dus waar maken wij ons druk om, afspraken welke dan ook in een top of er buiten worden door de lidstaten niet nagekomen.

 11. Dit referendum is toch raadgevend.? Denken we nou echt dat de boys er wat mee doen?
  De macht zit daar en blijft daar. Wat is concreet te doen? Onze pm lacht alles weg! Jort… 100 ptn, top dat je hier aandacht aan geeft en zeker op deze manier. Wat verwacht je zelf?

 12. Dacht dat de bn’ers ingezet moesten worden om de stemmers met een ja over te halen. 1-0 voor de eerste bn’er

 13. Bas van Stapelberg // 22 februari 2016 om 21:49 // Beantwoorden

  Ja dat is waar Pieter maar het circuitje waar dit yuppie in verkeert zal lachend hun schouder ophalen over een referendum. En de groep waar het omdraait wordt niet bereikt door deze jongen. Maar ieder nee stem is meegenomen.

 14. ben het eens dat er stelling genomen wordt tegen foute landen, maar om dichter bij huis te blijven: onze politiek en dus met name de kliek van Rutte (jouw vriendjes) gaan dit soort akkoorden aan en de boycot moet daartgen gericht worden. Het is te gemakkelijk om altijd de ander de schuld te geven.

 15. Moet bekennen dat ik altijd een groot geloof heb gehad in een verenigd Europa maar ben het helemaal eens met Jort Kelder, noord en zuid Europa hebben totaal verschillende mentaliteiten, stoppen dus en verder met Duitsland, Scandinavië en GB.

 16. Raar om het PVV-programma op te sommen en dan te zeggen dat je niets van die partij moet hebben. Ik verdenk Kelder er zelfs van VVD te hebben gestemd, de partij die het beleid uitvoert dat hij zo veracht. Warhoofd. Niet serieus te nemen.

 17. Zal Rutte niet leuk vinden!

 18. precies , ons nationale goed wordt verkwanseld ,want.. misschien zit er geen winst in het redden van V&D plus de toeleveranciers en perry sport enzo , maar dat zijn toch om en nabij 10.000 banen maar banken en het buitenland worden gered voor miljarden ,gedfer wat een misselijk kabinet !!

 19. If you build it ( belastingparadijzen en lage kosten arbeid voor de multinationals en de investeerders ( de groot en roofkapitalisten , they ( de investeerders etc) will come.
  Sociale zekerheid zorg, waardig en respectvol levenseinde zullen voor velen verdwijnen.
  Het kapitaal regeert. Harder roeien ( zonder riemen zonder boot en zonder zwemvest) zegt Rutte tegen de bevolking en tegen de kapitalisten.. hier heb je een motorboot en als je enig hart in je lijf hebt neem dan wat zwemvesten mee ( en het is blijvend uitverkoop in het menselijk kapitaal want wij ( de overheid) bieden geen zwemvesten meer , de meerderheid zal verzuipen maar dat is ingecalculeerd)

 20. Mijn eerste gedachte was “controlled opposition?” Tot ik zijn ageren tegen de EU zag en zijn preferentie naar een dichtere samenwerking buiten de EU boei in wateren die nieteens de onze zijn met groot brittanie en scandinavie.
  Duitsland is mij te EU gemetseld ben ik bang, vooral met merkel aan het gekaapte roer. Ik kan alleen maar toejuichen een unie te sluiten buiten de EU met groot brittanië en scandinavië, een nieuwe, betere EEG. Brussel hoeft daar niet in terug te komen, frankrijk wellicht met Le pen.
  Gulden terug zou ook goed zijn. Zowel voor ons nationaal eergevoel als voor de economie. Belachelijke overigens allang onderuitgehaalde argumenten dat dat niet meer zou kunnen mogen ze(de EU) voor zich houden.

 21. Goh en dat van Jort Kelder ,VVD hoer bij uitstek…??? Kan twee dingen betekenen… Steeds meer VVDers worden het eens met Geert, of onze Jort is onderdeel van het liegen en bedriegen dat nu van start gaat bij de VVD voor de aankomende verkiezingen in 2017… Weet u het?

 22. Ik wil tegen EU stemmen, maar er is maar 1 partij die daar ook tegen is. Dus ik moet wel PVV stemmen. Of Jord moet een partij beginnen.

 23. Wat iedereen ook zegt, het Europees systeem druist giga in op onze grondwet. Hoezo iedereen, gelijk als ieder land zijn eigen voordeel binnen wil halen. Weg met dat Europees gedrocht.

 24. Hoop dat zoveel mogelijk mensen van de bank af komen en gaan stemmen. Laat zien dat je het er niet mee eens bent.

 25. Flauw om meneer Poroshenko er bij te betrekken. Oekraïne is een land dat heel moeizaam en langzaam verandert en onze steun verdient.
  (1) De vorige president Viktor Janoekovitsj stal het geld gewoon uit de staatskas of chanteerde het bedrijfsleven of privatiseerde tegen beloning bedrijven voor zijn vrienden en sluisde dat maffiageld via brievenbusmaatschappijen in o.a. Nederland het land uit. Poroshenko – een vergangsfiguur – heeft het tenminste zelf verdiend, wat toch echt een verbetering is.
  (2) Zijn belastingontduiken heeft hooguit weerslag op Poroshenko’s karakter niet op de EU of hooguit financieel op Oekraïne.
  Wel erg mee eens dat we echte politici van stavast missen – wat trouwens ook zichtbaar wordt in mijn geliefde Europa. Daar worden diezelfde laffe, populistische, visieloze politici na hun nationale politieke carriere gerecycled met alle nare gevolgen van dien.

  • LOL, ja de Oekraine verandert. Ze hebben de Russische maffia verruild voor de Europese maffia. Voor de rest is de corruptie niet vermindert. En dat zal met de EU in het spel ook echt niet verbeteren. Poroshenko is net zo’n grote hufter als z’n voorganger. Geld gaat alleen ergens anders heen. Geldt overigens voor de hele EU.

  • Beste Mopperhans,

   1,7 miljard ( = 1700 miljoen euro) heeft de president zelf verdiend. En dat dan graag belastingvrij. Waarmee is dat geld verdiend? Hoe is dat geld verdiend?
   Ik begrijp dat deze president graag als een van de beoogde olicharchen onder de thrickle down economie van de EU , dus met beschermd “investeerders” kapitaal, lid wil worden.
   En vervolgens de rest van de EU bevolking de rekening voor het oplossen van de problemen wil laten opdraaien. Eerlijk delen noemen ze dat dan zeker

 26. Wat waren ook alweer die grote voordelen van de Eu en de Euro waar Kok en Zalm het maar steeds over hadden?
  Ik kan het mij maar niet herinneren..

 27. Eindelijk een bner die wakker wordt. Ik ben 65, niet hoog opgeleid maar roep dit al sinds de eeg verlaten is voor het gedrocht van Europese Unie. Om over de euro maar niet te praten.

 28. Geachte heer Kelder, wrijf uw vriend Rutte eens met zijn neus in zijn falen als ” Lijder” van Nederland!

 29. Waar heeft poroshenko het mee verdiend? Met chocoladecontracten met het Rode Leger. Onder de Sovjets was hij al miljardair. Kocht toen al iedereen in de Sovjet Unie om!

 30. Dirk van Haaren // 28 februari 2016 om 16:38 // Beantwoorden

  De achtergrond van de ‘EU te Brussel’ te vinden op http://www.relay-of-life.org/nl/chapter.html.
  Ik stem tegen en het voor mij onvoorstelbaar dat de z.g. volksvertegenwoordigers tot een populair utopische laten manipulieren met of zonder “God”.

 31. Wordt meneer Kelder nu pas wakker? Dit speelt toch allemaal al jaren. Publiciteitsgeil zullen we het maar noemen. Die moet met zijn hoofd op TV of in de krant anders is zijn dag niet goed.

 32. ehhh heet zijn vriend niet Rutte?? VVD Voor Veel Drama

 33. Ik ben tegen, omdat wij als bevolking straks de dupe zijn van de Oekraniners die bij ons de portemonnees komen roven. Er heerst een andere cultuur. Zijn zeer religieuze mensen…..maar niet in hun daden. Eenmaal binnen…..krijg ze dan maar buiten. Handelen kunnen we met elk land zo we willen. Maar daarna…Oost-europa is een andere tak van sport. Kijk naar Rusland. Daar kun je geen afspraken mee maken. Helaas!

1 Trackbacks & Pingbacks

 1. Oekraine, ja of nee? | tora-yeshua.nl | Tora Yeshua | tora-yeshua.nl

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.