Politie bezoekt burgers die zich op social media kritisch uitlaten over vluchtelingenopvang

(Foto: pixabay.com)
Kritische twitteraars kunnen voortaan een bezoekje van de politie verwachten. Althans, wanneer die tweets kritisch zijn over vluchtelingenopvang. Dat stelt het tv-programma Eenvandaag. De politie houdt de social media goed in de gaten. Vooral wanneer in een gemeente een inspraak- of informatie-avond over de komst van een azc is gepland. Haatzaaiïng en opruiïng zijn verboden, maar de grens tussen dat en de vrijheid van meningsuiting is niet altijd duidelijk.
(Beeld: Screenshot Eenvandaag 20 januari)

(Beeld: Screenshot Eenvandaag 20 januari)

Dat een informatiebijeenkomst over de komst van een azc een bedreiging kan zijn voor de dorpsrust, is inmiddels bekend. Geldermalsen, Steenbergen en Heesch kunnen er over meepraten. Autoriteiten zoeken naar manieren om protesten niet te laten ontsporen, en de politie heeft er wellicht een gevonden: kritische twitteraars of Facebookers volgen. Volgens Eenvandaag kregen verschillende twitteraars of Facebookgebruikers het afgelopen jaar een politieagent op bezoek naar aanleiding van uitlatingen die zij eerder op sociale media deden.

Waar eindigt de vrijheid van meningsuiting en waar start opruien en haatzaaien? Kennelijk mag de politie dat zelf beoordelen. Districtschef IJsselland Arjan Mengerink ziet in Eenvandaag het probleem niet zo, al geeft hij ook eerlijk toe dat de politie nog wat moet wennen aan de nieuwe praktijk. ‘Wanneer iemand echt over de schreef gaat, kan hij worden aangehouden maar negen van de tien keer willen we duidelijk maken wat het effect van zo’n bericht kan zijn’, verklaart de politiechef de bezoekjes aan huis. Volgens Mengerink overschrijdt iemand de grens met een bericht ‘als een ander daar iets uithaalt waardoor die strafbare feiten wil gaan plegen’.

image-2016-01-21

Huub Bellemans kreeg daags na dit twitterberichtje de politie op de stoep.

Het gaat ook wel eens mis. In EenVandaag vertelt de journalist Huub Bellemakers over de tweet die hij in oktober stuurde: ‘Morgen protesteren in Zeist. Bivakmuts op. Wij burgers pikken dit niet meer   Bellemans’ tweet was gericht tegen het Nederlands elftal en de KNVB. En aangezien de voetbalbond is gevestigd in Zeist, en diezelfde avond ook protesten tegen een azc in Woerden plaatsvonden, stuurde Bellemans dit grappig bedoelde tekstje. Hij vergat alleen dat er ook een azc in Zeist gevestigd is. De volgende dag stond de politie op de stoep.

Volgens Eenvandaag zijn er de afgelopen maanden heel wat mensen thuis opgezocht door de politie. ‘Heel wat mensen’ is weliswaar vaag. Waren het er tien of tweehonderd? Maar het verschijnsel is zorgelijk. De toelichting van politiechef Mengerink stemt ook niet optimistisch. Kennelijk beseft hij niet dat de politie met de visites onschuldige burgers intimideert. Wanneer de politie er een gewoonte van maakt om burgers naar aanleiding van hun kritische maar volstrekt rechtmatige mening thuis op te zoeken, te intimideren, wordt een grens overschreden. Deze DDR-praktijken passen echt niet in een vrij land.

(Bron: Eenvandaag)

8 Reacties op Politie bezoekt burgers die zich op social media kritisch uitlaten over vluchtelingenopvang

 1. Niet door mijzelf geschreven maar door iemand van forum nu.nl

  Ik schrijf dit stuk omdat de laatste tijd er teveel feitelijkheid wordt afgedaan onder de grote noemer van politieke correctheid. Te vaak zie ik dit gebeuren in de grote discussies over de problemen, die laatste tijd ons overkomen zijn, waar die oh zo warme, idealistische en naïeve deken om de harde waarheid wordt gewikkeld. Ik zal eerlijk zijn, dit maakt me vaak pissig waardoor ik zoals velen besloten heb om maar gewoon minder nieuws te kijken omdat je er simpelweg giftig en cynisch van wordt. Dus vandaar dit artikel; het slechts een middel om mijn mening van mij af te schrijven. Ik sta open voor andere suggesties of invalshoeken maar hoe meer ik er over nadenk hoe meer ik er van overtuigd raak dat we vooral eens af moeten van het vriendelijk ontkennen van realistische problemen.

  Het onderwerp waar het vanzelfsprekend om gaat is natuurlijk het hele gedoe rond de Islam en de vluchtelingenproblematiek. Het eerste principe wat ik ga proberen duidelijk te maken is het principe dat alles zijn schaduwkant heeft.
  Kijk, onze westerse cultuur is allesbehalve ideaal of perfect. Integendeel, wij zijn er nu via de harde weg er aan het achter komen dat veel van onze acties in het verleden nu zijn rekening komt vereffen. Hier een aantal algemene voorbeelden waar ik van denk dat de meeste mensen zichzelf er in kunnen vinden:
  • Een groot gedeelte van de problematiek die zich afspeelt in het, laten we bij een gebrek aan een beter woord, Midden Oosten zullen noemen, is de westerse wereld er een grote aanstichter van geweest of heeft indirect meegewerkt aan de destabilisatie ervan. Kijk maar naar onze Nederlandse dubieuze missies naar Irak of Afghanistan. En dan zullen we maar niet ingaan op de onbetrouwbare rol van Amerika, dit spreekt bijna voor zich.
  • Europa en Nederland zijn tegenwoordig slechts schimmen van de democratische idealen waar ze ooit voor stonden. Zoals de meeste Europese landen zijn we letterlijk niets meer dan een bedrijf geworden. En ook Nederland is tegenwoordig niks minder dan een zakenland en je staat er eigenlijk alleen voor. En de zogenaamde bindende EU heeft nog steeds geen antwoord op deze problemen. (de vluchtelingenproblematiek speelt al jaren zonder enige fatsoenlijke oplossing maar de EU is er natuurlijk wel als de kippen bij om een dubieuze naheffing twee! keer op te sturen, waar u overigens verdacht weinig meer over hoort.)
  • Als maatschappij zijn wij op het moment behoorlijk in de war en ontregeld. Vandaag de dag heerst er veel onzekerheid, angst en twijfel. Wij zijn verre van de ontwikkelde Nederlandse mensen die we pretenderen te zijn, met die bekende uiterst dunne vernislaag van beschaving die eromheen zit.
  • En omwille van de goede orde een paar gedoodverfde voorbeelden; Klimaatverandering, Lege oceanen, resistente bacteriën en zo kan men nog wel even doorgaan.
  Mijn punt hiermee is dat ik wil aangeven dat wij dus verre van perfect zijn en er een hoop schaduwkanten zitten aan onze kapitalistische en westerse denk en leef-wijze. Natuurlijk, er zijn ook een hoop lichtpunten; Vrije wetenschap, vrijheid van persoonsontwikkeling en natuurlijk als kers op de taart de vrijheid van meningsuiting. Echter, wij hebben als deze vrije cultuur dus ook de vrijheid en ontwikkeling om deze schaduwkanten te erkennen en in zekere zin daar aan te werken. En dat gebeurt in min of mindere mate ook. Nogmaals, ik wil hiermee aangeven dat wij bewust zijn van deze punten en daar ook in min of meerdere mate eerlijk over zijn.

  En de oplettende lezer voelt mijn kritiekpunt van de politieke correctheid al aankomen: Wanneer het de zeer realistische schaduwkanten van de Islam of vluchtelingen-problematiek betreft, dan mogen deze niet benoemd worden. Wanneer je dat wel doet, ook al heb je fatsoenlijke en redelijke argumenten, dan wordt je snel opzij gezet als vreemdelingenhater of rechts-extremist. Ik zal wederom een aantal algemene voorbeelden noemen waarvan ik denk dat je ze gewoonweg niet kunt ontkennen:
  • De midden-oosten islam cultuur duld geen kritiek. Zodra je benoemt dat ook de Islam net als de andere vele religies een grote hypocritische nonsesverhaal is wordt je zowat gestenigd en vervolgd (notabene in een land van vrije meningsuiting, toegegeven, beledigen is een ander verhaal). Het is zelfs op het punt gekomen dat veel grote kunstenaars en cabaretiers aangeven dat ze zich bewust inhouden uit angst voor de consequenties. Dat is een beangstigende realiteit.
  • Het komt uiteindelijk altijd neer op eenrichtingsverkeer. Daarmee bedoel ik dat het westen vaak zat een stap in hun richting heeft gezet en concessies heeft gemaakt maar zover ik kan beoordelen staan ze in de andere hoek nog steeds rotsvast op dezelfde plek en is er vanuit hun houding niks veranderd. (Inherent aan het eerste argument want zelfkritiek is hen vreemd want dat is simpelweg niet mogelijk want dat zou betekenen dat ze zogenaamd niet superieur zouden zijn). Hoeveel christelijke kerken staan er in die landen? Hoe wordt er om gegaan met de eigen binnenlandse kritische geluiden? U kent het antwoord.
  • Ik zal oprecht zijn, ik ben zelf in Irak en Afghanistan geweest en wat mij altijd het meeste van die andere beschaving is bijgebleven, is dat de invloed van de religie (geen scheiding van kerk en staat) uiteraard een groot deel van probleem was. Maar het was vooral juist die cultuur die daar heerst die veel problemen veroorzaakte; een in mijn ogen middeleeuwse, in stammen levende, barbaarse en agressieve machocultuur. Mannen zijn zogenaamde perfecte krijgers en vrouwen zijn ondergeschikt enz. De meeste slachtoffers die ik gezien heb waren ook niet onze eigen mensen maar de bevolking daar. Eerlijk is eerlijk; dit is allemaal subjectief; het is zoals het op mij overkwam. Maar zo ver ik kan beoordelen is dat die realistische wereld zoals die vandaag de dag nog steeds bestaat. Als voorbeeld neem de aanrandingen in Keulen wat men ook uit het mom van politieke correctheid probeerde te verbloemen.
  • En hier nog een paar feiten uit de wetenschappelijke hoek;
  Punt 1: 75 procent van de moslims gelooft dat er maar één interpretatie mogelijk is van de koran (dit zorgt ervoor dat de Verlichting nog ver weg is of ronduit niet mogelijk is).
  Punt 2: 65 procent van de moslims vindt de regels in de koran belangrijker dan de regels van de overheid.
  Punt 3: 54 procent van de moslims denkt dat het Westen eropuit is om de islam te vernietigen (dit is een gevaarlijke combinatie met punt 2).
  Punt 4: 45 procent van de moslims denkt dat Joden niet te vertrouwen zijn (vandaar het uit de hand lopende antisemitisme de laatste jaren).

  Nu komen we aan bij een constatering van de kortzichtige instelling van de politieke correctheid vandaag de dag. Er is door het westen meegegaan in de wensen van de andere zijde en heeft zichzelf aangepast vanuit respect voor die cultuur. Maar die was echter realistisch gezien absoluut niet wederzijds. Hoeveel voorbeelden kunt u opnoemen waar er vanuit die kant aanpassingen zijn gemaakt? Want laten we nogmaals een moeilijke vraag stellen; Noem eens één positief effect die deze cultuur op onze maatschappij heeft gehad?
  Dat is een pijnlijke constatering nietwaar? Want het eerlijke antwoord is dat dit simpelweg niet bestaat. Het is dus zeer moeilijk om een lichtpunt te vinden in deze cultuur. Om hier dan vervolgens een conclusie uit te trekken; deze cultuur erkent zijn eigen schaduwkanten niet dus er is ook geen ruimte voor groei, in ieder geval niet zoals de westerse maatschappij het juk van religie en dogma etc. denken van zich afwierp. Maar waarom wordt je als je deze nadelen benoemd meteen weggezet als rechts of racist? En dat is mijn grootse kritiekpunt op deze politieke correctheid; het maakt men monddood. Als je in normale bewoordingen niet eens negatieve punten mag benoemen dan verwordt deze correctheid tot zelfcensuur en gaat dan aan zijn eigen doel voorbij.
  Nu, aangaande het vluchtelingenprobleem; natuurlijk moet we helpen. Maar een koude waarheid die ik zelf ook als eerste in de zorg heb geleerd is dat je simpelweg niet iedereen kunt helpen (bittere ironie; de meesten willen ook niet geholpen worden, ze willen gewoon op dezelfde voet verder leven zoals ze altijd geleefd hebben zonder de noodzakelijke veranderingen toe te passen). De tweede les; wil je voor anderen zorgen dan moet je als eerste voor jezelf leren zorgen. Niemand kan iedereen helpen zonder er zelf er aan onder door te gaan. En die voorbeelden van overijverige zichzelf wegcijferende verzorgers met een burn-out zijn legio. Beter gezegd; er moet gewoon, hoe wrang het ook moge klinken, een getal genoemd worden, je kunt niet alle problemen en mensen in de wereld helpen.
  Nederland is wat dat betreft ook nog een patiënt, we likken nog steeds onze wonden na en zover ik kan zien is er nog maar weinig daadwerkelijke vooruitgang. (We zullen helaas moeten wachten op de broodkruimels van de grofweg 5% rijken in Nederland die alle welvaart in handen hebben. (Een probleem wat in mijn ogen uiteindelijk veel urgenter is dan deze problemen.)
  En ik vind het dan ook absoluut niet vreemd dat men boos wordt als bij wijze van spreken deze ‘vluchtelingen’ bij aankomst direct geld en een woning krijgen. Zeker als je daarbij beseft dat een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking onder de armoedegrens leeft of er tegenaan zit en ze jaren moeten wachten op een woning waarbij deze vluchtelingen bizar genoeg voorrang krijgen. Nederland moet eerst eens voor zichzelf gaan zorgen.
  Zeker, vanuit de politiek wordt altijd gehamerd op een dialoog, en die moet er ook zeker zijn, want wij blijven natuurlijk uiteindelijk een zakenland en zolang er handel of belangen bij betrokken zijn blijven we ‘onderhandelen’, er moet vanzelfsprekend geld verdiend worden. Maar die hulp moet wel geboden worden met een constructief dialoog en wederzijds respect en waar die hulp daadwerkelijk wordt gewaardeerd. De tijd van een nutteloze zak geld gooien naar een land met dictatoriale trekken heeft weinig effect, dat komt nooit terecht op de plekken waar het nodig is, het beland uiteindelijk altijd in de zakken van corrupte leiders.
  Nog een belangrijke gedachte die ik u wil meegeven; Een van de oplossingen die vaak wordt genoemd is dat wij moeten helpen in de regio aldaar. Nogmaals een kritische vraag; denkt u werkelijk dat onze hulp op prijs gesteld zal worden? Een trotse macho stammencultuur die door de westerse wereld is gedestabiliseerd, die dus vol zit met antiwesterse sentimenten en haat? Eentje die niet in staat is tot zelfreflectie en daarmee dus eigenlijk ook niet in staat is tot zelfontplooiing? Denkt u dat zij vandaag de dag open staan tot suggesties uit onze hoek?
  Een relatie ontleent zijn bestaansrecht uit de onderlinge balans van een wisselwerking van geven en nemen. Ik sluit af met de mededeling dat wij als westerse ‘beschaving’ meer als genoeg gegeven hebben. Het is tijd om te ontvangen. Worden onze normen en waarden of wensen niet gewaardeerd of gerespecteerd, dan is daar het gat van de deur. Als wij dezelfde omgangsvormen zouden hanteren hoe er in die cultuur wordt omgegaan met zich misdragende gasten dan zou de wereld te klein zijn. En zeg nou eerlijk, dat is toch wel meten met twee verschillende maten? Of mag ik dat niet zeggen omdat het niet politiek correct is?

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/09/meer-m
  http://m.knack.be/nieuws/wereld/terrorisme-exper
  http://www.oxfamnovib.nl/verdeling-welvaart-ook-
  http://www.nu.nl/economie/4198534/62-rijken-bezi
  -1l

 2. Zie de patriot act, zie frankrijk, zie het verhogen van de drempels in nl inzake toegang tot recht.
  En zie polen.
  Allen het gevolg van neo liberalisme.
  Het opkweken van ” investeerders”.
  Deze ” investeerders”, multinationals, superidentities, superrijken bezitten letterlijk alles. Hebben geen last van landsgrenzen en ook niet van internationaal recht. Zijn daarnaast ook nogeens buitengewoon goed vertegenwoordigd in de politiek.
  Ttip erbij en een bijna wereldomvattend eigen rechtsysteem. Sds tribunalen waar landen en bevolking aangeklaagd kunnen worde voor mogelijk verlies van geld van de investeerder mocht de democratische rechtstaat wetgeving bedenken die de investeerder geld kost. 62 individuen bezitten meer dan de helft van de totale wereldbevolking. De verwachting is dat in de komende twee jaar dit aantal zal dalen naar 5 mensen.
  Over macht gesproken. Maak gebruik van armoede en creer belastingparadijzen. Koop een klein land op. Hoe meer sociale onrust en hoe minder sociale zekerheid en een slachting van de middenklasse, hoe sterker de positie van rijkman.

  Ooit 1 nl politicus hier over gehoord? Ooit uitgelegd gekregen dat 84 % van het huidige kabinetsbeleid gewoonweg eu beleid is. Uitgedokterd door zelfbenoemde en niet democratisch gekozen eu commisies.
  De lobby en gesprekken van deze commissies met banken en de investeerders. Allen in dienst van de euro. En de arabische lente. Ook de bevolking daarvan.

 3. bert [maathuis] // 21 januari 2016 om 11:27 // Beantwoorden

  Het lijkt wel een politiestaat in wording? Of ís het al zover?

 4. Tja..de laatste kabinetten hebben vooral het accent verschoven naar openlijke corruptieve demagogische aanpak in navolging van de EU..het zijn de zetbaasjes van de EU in hun eurofiel neoliberalisme is er een geweldige decadente zwakte ontstaan..Geld, macht en aanzien zonder politieke inhoud.
  Grote sier, nadelen voor de bevolking en opnouw van ene gigantische staatsschuld…

  `Het`kan niet tegen kritiek,`het`kan niet tegen weerstand. `het `is volksonvriendelijk.`Het`gedraagt zich over het paard getild en arrogant..

  Haatzaaien, discriminatie, intolerantie,hypercontrole,Gutmenschfascisme/ wie anders denkt deugt niet, wordt politiek gemarginaliseerd,sterker: wordt geweigerd en buitengesloten.En dart kan desnoods over miljoenen mensen gaan..Zie CDA en PVV/aanhang die niet door het CDA vertegenwoordigd wil worden. De opvatting dat ene partij alleen staat voor zijn eigen achterban…en de rest kan barsten..
  Er is maar een goede weg als politieke religie: eurofiel neoliberale politieke correctheid..
  De stroom van nietszeggende verbaliteit,de termen die moeten heersen in de debatten, de cosmetische taal van de politieke correctheid..de gemaniereerde eloquentie zonder inhoud..iedere geeft maar een eigen invulling aan de woorden en bij kritiek is er dan altijd sprake van ene klein misverstand..er werd gewoon iets anders bedoeld..

  De Gezagdrgers/politie voelen zich flink en laten zich enorm vlot manipuleren door de politiek….boetes hoger? Okay! Intimideren? Okay! alles van je bord schuiven in het nadeel van `burgers` HEEL GRAAG!

  Likken naar boven en trappen naar beneden..Laf- en luiheid./`burgers`zijn het vervelende soort mensen..hun brieven zijn gelabeld `burgerpost`. `Gezagsdragers` zijn geen burgers maar middenklassers en superieur…Die kletskoek wordt hen ingepeperd..Geen wonder dat het disfunctioneert.. Kantoorwerk wordt hoger gewaardeerd dan stratenwerk..Ga maar door..enz.

  Het is de uitvoerende dienst die met slimmigheden en kruiperigheid geld moet aftroggelen via boetes tbv de gewelddadige terroriserende overheid.

  Wel burgers, geen inspraak, het centrum -EU en eurofiele overheid- bepaalt alles..de particratie is besmet met eurofiel neoliberalisme..VVD, PvdA, GL, SGP, D66, CDA,CHU
  Alle TEGEN volksinspraak, bindend referendum en volksvertegenwoordiging..wel dienaren van de EU.
  Ruim 80% van het volk is de sjaak.

  Politieke correctheid, `haatzaaien`, antisemitisme, Gutmenschfascisme. eurofiel neoliberalisme, intolerantie, Islamofobie, Xenofobie zijn sinds de afgelopen kabinetten als morele termen en diskwalificaties heel gebruikelijk
  geworden
  Vooral de PvdA produceerde dit soort moraal en zeer dubbelzinninge !! woorden bij het leven..Asscher als jammerend aanvoerder voorop.
  Als wij bijv. niet zouden discrimineren = onderscheid maken, dan zouden we n in no time niet meer overleven..als wij en aanstromende vrachtwagen niet als gevaar zien en de weg zouden oversteken..
  Maar discrimineren mag niet.. HUHH..?
  Waarom dan nog ene onderscheid tussen crimineel en niet crimineel.?
  Suggestieve kletskoek dus..en zo kunnen we doorgaan..Het Gutmenschjargon..
  De man van de diskwalifikatie, de brakers en walgers..

  Hou het volk op afstand, kruip zelf in een bunker en verkoop onzin, leugens en manipulaties en zorg dat je buiten schot blijft..
  De burger is de oorzaak van alle ellende geworden. hun mentaliteit klopt niet..
  Flutonderzoeken moeten als `bewijs`dienen..

  Het kabinet van onvermogen en flagrante benadeling van de samenlevingspopulatie, stookt en wroet naar schuldigen produceert afwijzingen..en verpest de boel met zijn waanzin..

  Verwarring all over..de overheidshelden zijn ontmaskerd als prutsers.grijnzend prutswerk en laat net als in Syriè gewoon overal puin achter.

  Als zij en hun gezagsdragers nu eens dat defensieve stiekeme gedoe achterwege laten dan zou dat al winst zijn..maar hun vrees is dat dan de bevolking hun volop onbekwaamheid en nietszeggendheid zal bekritiseren..hun ego is groot maar hun daden blijven klein..
  En rijkman moet wel voorrang krijgen..
  Gepolitiseerde asielzoekers tot vluchtelingen trouwen ook..
  Die willen u al in flinke aantallen terig vluchten en krijgen dan te maken met hun eiegen bedrog..valse identiteitspapieren..en mogen niet eens meer terugvluchten naar hun vroegere drama..:)
  Maar we houden vol dat het echte vluchtelingen zijn en degenen die anders beweren zijn haat aan het zaaien, zijn intolerant, racist,discriminant..Allemaal Asscher en Gutmenschdiskalificaties voor het eigen GROTE GELIJK..en collectieve gestoordheid.

  En het volk? Praat me daar niet van..Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen..

  Maar het volk zoekt als een nog erger dan een ezel, steeds dezelfde steen weer op om er zich nog heftiger aan te kunnen stoten als een fragment uit Dante´s hel..

  De Wet van het Behoud van de Ellende..

  Durf eens NEE te stemmen op 6 april a.s. bijvoorbeeld..
  Je zult ervaren dat ook dat weinig zal uitmaken omdat onze regering toch anders doet..als burger kun je de pot op..Het is slechts raadgevend..

  Eurofiel Neoliberaal bepaalt!!En werpt een cordon sanitaire op tegen het volk dat zij dienen te vertegenwoordigen../zie nogmaals CDA..Buma/
  Politici zijn ons personeel maar de werkgevers/al die mannen en vrouwen die de samenleving vormen en hun salaris betalen/ mogen geen inbreng meer hebben..-dat zijn onmondige domme kinderen..
  Dat komt hen ongelegen
  Na hen de zondvloed..
  En dat gaat dus heel helder worden als deze politici anders doen dan het referendum aangeeft..De onbetrouwbaarheid van dit kabinet wordt dan geetaleerd- en we kopen ook niks voor deze EU en euro..
  De verpakkingen zijn tegenwoordig de inhoud..

  De huidige politiek en `gezagsdragers` als uitvoerende dienst kennen hun plaats niet meer

  We zijn 1960 echt voorbij…

 5. Gevolg van de thrickle down economie theorie.
  Politiek in dienst van de economie. Per definitie dan dus afbraak democratie.
  De grote vermogensongelijkheid, de 62 personen die meer bezitten dan de 3,6 miljard medemensen op de planeet, het “rijke” westen, de snelheid van informatie ( internet = informatie wil vrij zijn).
  Dus logisch dat vele armen uit vele landen ook deze rijkdom willen.
  Tenminste te eten drinken huis etc. Dat is de oorzaak van de “economische”migranten crisis. + de migranten stroom uit het midden oosten ( ook oorlogsvluchtelingen) . Toch duidelijk hoe deze landen het gedrag van hun bevolking al decennia lang runnen.Zie assad, geloof etc. Economie en superinvesteerders + centrale banken(valuta oorlogen) alles ingezet in de overlevingsstrijd of opdringstrijd van de eigen cultuur/waarden/ normen, verlichting/geloof. De eigen bevolking ( zie de vluchtelingen) is in dienst van ( de denkbeelden) van enkelen.
  Ik pleit voor geweldloosheid. herstel van sociale zekerheid, zorg. Welvaart in dienst van de bevolking. Geldcreatie als onafhankelijke transparant een gecontroleerde vierde macht. Daar creer je een stabiele “economie” en samenleving mee. voor circulaire economie. klimaat economie.
  De eindstrijd van de olie economie.

 6. Bas van Stapelberg // 21 januari 2016 om 18:39 // Beantwoorden

  Heerlijk dat liberalisme van de VVD. Ja voor je het weet staat Annemarie Jorritsma met volle gevechtsuitrusting voor je deur, ondersteunt door een zwaarbewapend AT. Dus voor de duidelijkheid en voor de mensen van de politie en AIVD die meelezen wil ik eerst even dat we met zijn allen gaan staan en hard roepen. ‘Leve onze VVD en leve onze grote wijze leider Mark Rutte’. Nu het onderwerp. Dit is ronduit lachwekkend waar de politie mee bezig is. Als je aangifte wilt doen van zelfs een zwaar vergrijp dan geven ze nog niet thuis. In Duitsland alleen in Keulen meer dan duizend aangiftes, waar waren zij? Zij waren nergens alles onder de pet houden, wegkijken van criminaliteit van allochtonen. Dat is de realiteit. Even voor de duidelijkheid jullie doen natuurlijk fantastisch werk. Dat ik gezegd heb dat het een grote schande is dat het politieke tuig oude mensen in bejaarden tehuizen in hun eigen stront laat sterven omdat er geen geld voor verzorging is. Met dank aan die gore privatiseringspartij VVD dat is natuurlijk ook onzin. Leve onze grote leider Mark Rutte. Dat ik gezegd heb dat Annemarie Jorritsma een corrupt kadaver is was natuurlijk ook een vergissing, een grapje dat begrijpen jullie toch wel, vrouw is helemaal niet corrupt gekkie.
  Ik ben woest, woest op dat gore zooitje bij de politie die nu met hun 6 % hun eigen volk aan het verraden zijn. En ik hoop uit de grond van mijn hard dat ze voor mijn deur komen te staan, de schoften. wat een in en in slechte mensen.

 7. Bas van Stapelberg // 21 januari 2016 om 21:27 // Beantwoorden

  Vanaf nu ga ik pinokkio voortaan Mark Honecker noemen.

 8. De politie was ooit(!) je beste vriend.

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.