PvdA-vicepremier Asscher verzon de reactie van VVD-fractiechef Zijlstra

Foto: rijksoverheid.nl
Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher nam afgelopen maandag een loopje met de waarheid. In de talkshow Pauw loog hij glashard over een reactie van VVD-fractieleider Halbe Zijlstra. Die zou Asscher, een paar uur nadat het VVD-Kamerlid Mulder de minister in De Telegraaf had beoordeeld met een onvoldoende, hebben laten weten dat een onvoldoende te hard was. Zijlstra zag het de vicepremier aan Jeroen Pauw vertellen, maar wist zelf nergens van. Het was van a tot z verzonnen, de VVD’er had dit nooit gezegd.
image-2015-12-04

In NRC Handelsblad, 3 december.

Asscher was er zelf niet over begonnen, fantaseerde de PvdA-bewindsman maandag aan tafel bij Pauw. Zijlstra had uit eigen beweging de onvoldoende afgezwakt, verzon Asscher voor de camera’s.

Tegen de politiek commentator van NRC Handelsblad Tom Jan Meeus zei de VVD-fractieleider later dat hij helemaal geen afstand had genomen van de onvoldoende van fractielid Mulder. Sterker, ‘net als hij vind ik dat Asscher onvoldoende resultaten boekt’. Bovendien beschuldigde hij Asscher van lekken uit het coalitie-overleg, ‘dat doe je niet’. Premier Rutte heeft Asscher volgens De Telegraaf inmiddels aangesproken op zijn verzinsels bij Pauw.

Lodewijk Asscher lijkt charmant en begripvol, maar staat tegelijkertijd bij zijn collega’s bekend om zijn keiharde manier van onderhandelen. Hij beheerst bovendien het politieke spel als geen ander. Dat blijkt ook wel weer uit deze streek.

image-2015-12-04(1)

In De Telegraaf, 4 december.

Door gewoon een gewenste opmerking van Zijlstra te verzinnen en die live op televisie als waarheid te presenteren, zet je de VVD-fractieleider met zijn rug tegen de muur. Dat weet Asscher ook. Het is blufpoker. Zijlstra zal Asscher, de vicepremier, echt niet openlijk terugfluiten en beschuldigen van liegen. Dat zou namelijk het einde van Rutte 2 inluiden, én van de carrière van Zijlstra.

Zijlstra erkende zijn irritatie tegenover een columnist, zodat hij het altijd kan ontkennen. Live op tv of radio, of in een interview zal hij Asscher niet beschuldigen van leugenarij. Dan staat het spel definitief op de wagen.

Er is duidelijk heibel in de coalitie. De VVD viel de PvdA-vicepremier keihard aan. Voor de aanpak van een levensgroot probleem, de historisch hoge werkloosheid, krijgt de PvdA-minister een ‘onvoldoende’ van de liberalen. Die PvdA-bewindsman verzint daarna ijskoud dat die fractie dat helemaal niet vindt, en dat de VVD-fractieleider hem dat zelf heeft verteld. Hondsbrutaal. Maar het geeft ook de wanhoop aan van een minister die kennelijk geen andere uitweg ziet.

Rutte 2 verandert van een klucht in een treurspel.

(Bronnen: NRC handelsblad, De Telegraaf)

10 Reacties op PvdA-vicepremier Asscher verzon de reactie van VVD-fractiechef Zijlstra

 1. Alles,maar dan ook alles om de rit uit te zitten;hoe ranzig!

 2. Tja…dit is weer een vertoning.
  Eerst gaat ie afzichtelijk braken van het racisme (??dan braakt hij wel heel erg vlug hoor..Heeft een braakhoek nodig in zijn kantoor

  M dan manipuleert hij weer eens kritiek met verzinsels…
  Hoeveel van deze ongein hebben we al achter de rug met dit mannetje
  weer een andere keer kiest hij liever discutabele afleidingen dan daadwerkelijk productie te leveren en hetgeen hij doet kost honderden miljoenen maar dan zonder duidelijk resultaat
  Al met al een achterbaks mannetje met veel achterklap.

  Kijken we eens naar zijn integratiestreven dan blijkt ook dat heel discutabel in de resultaten te zitten..volledig mislukt
  Het mannetje is waanwijs en heeft eigenlijk sturing nodig maar daarvoor vindt hij zichzelf veel te goed..het verschil tussen competent en incompetent is hem volstrekt onduidelijk
  Hij is de Gutmensch profeet en pleit voor intuitieve hartelijkheid(?theater dus)) en begrip maar het ontbreekt daarbij aan rationele benadering , anders dan ophitsing voor aangifte tegen Wilders met voorgedrukte formulieren voor analfabeten.
  Het zal wel weer herhaling van zetten worden..

  In de wedstrijd voor racisme en intolerantie stond dat jaar de VVD op plaats 1( Antillianen),de PvdA op plaats 2(Marokkaans straattuig) en pas op 3 Wilders minder (overlastgevende) Marokkanen

  De derde plaats mocht niet en moest uitgemeten worden vervolgd..en plaats 1 en 2 kregen geen aandacht in de media en de hele kleinburgerlijke hypocrisie van CDA, PvdA en D66 verklaarden de oorlog aan Wilders…te gek voor woorden eigenlijk..
  Aan smeerlapperij geen gebrek
  Net zoals de superdiscrminatie van miljoenen mensen in de recente speeches en manipulaties van Buma waarbij miljoenen Nederlanders even aan de kant werden geschoven door eigen arrogantie( hij weigert samenwerking- vertegenwoordiging van mensen van de PVV.ja, en toch haalt Wilders nog steeds meer zetels…We hebben als NL volk klaarblijkelijk niet zoveel oor naar het pedante arrogante harkerige verhaal van het CDA. Een CDA dat niets anders biedt dan voortzetting van het huidige eurofiel neoliberale streven)
  Discriminatie is toch per wet verboden…?
  De pers zwijgt-dus mag het..of zo

  Al met al het is niet alleen Asscher die er een zooitje van maakt en bijdrgn levert aan malfunctioneren van deze regering, maar hetligt helemaal in hetbrede veld binnen de NL politiek..maar sommigen worden wel eens btrapt op leugen en onwaarheiden

  We worden gewoon belazerd door dit volkje..

  Geen eurofiel neoliberaal meer stemmen.Het kan gewoon niet slechter worden..
  Afgelopen met VVD, PvdA, GL, D66, CDA, CHU en SGP..
  Ze hebben ons alleen maar nadeel gebracht en zullen dit blijven doen..in welke verpakking dan ook.
  Weg met EU marktdenken..het is niet one size fits all..
  Dat is naar analogie gelijk aan het decreet dat iedereen morgen maat 42 van schoen moet gaan dragen omdat het dan goedkoper is te investeren..

 3. Het wordt tijd dat ze VOORGOED met reces gaan,dan kunnen ze buiten verder spelen!

 4. bert [maathuis] // 5 december 2015 om 13:46 // Beantwoorden

  Je korte uitspraak toverde een glimlach op m’n gezicht, Fritzie!
  Ja, [naar] buiten, op de kinderspeelplaats!

  Dan leren ze misschien weer om sámen te spelen, in plaats van ikke, ikke, ikke. Leren hoe éérlijk samen spelen ’n h-éérlijk(!) genot is. Blijkbaar moeten zij allen terug naar af (leren om spontaan te zijn, leren om weer [eerlijk] te delen), want anders verdwijnt dat euroteken nóóit uit hun ogen.

  Uiteindelijk zal ieder mens telkens het tegendeel ervaren; tótdat ie in het midden – uitgebalanceerd – tot rust komt.
  (Maar dan zullen, in collectieve zin, Inkomen & Werk óók evenwichtig verdeeld zijn!!!)

  Bedankt voor je opvrolijkende uitspraak, Fritzie!

 5. Deze mentaliteit in nl en de eu.
  De politieke cultuur. De slinste de hardste….. De winnaar.
  Het leid allemaal af.
  Zorg. Een puinhoop. Werk en sociale zekerheid een puinzooi. De eu.. Rampzalig.

 6. Bas van Stapelberg // 5 december 2015 om 23:00 // Beantwoorden

  Het klopt wel wat ik eerder een aantal keren heb opgeschreven. Veel politici sporen van geen kant. En dat geldt ook voor deze man. Alleen al die achterhaalde manier van zachtjes praten alsof je dan de wijsheid in pacht hebt.

 7. bert [maathuis] // 6 december 2015 om 01:59 // Beantwoorden

  Ja, Bas, alleen al dat zachte praten; over de HARDE noodzaak (eigenlijk een makkelijk haalbare BEVRIJDING) van een drastisch verkorte werkweek hoor je óók meneer Asscher NOOIT. (En meneer Zijlstra uiteraard evenmin.) Het “gepeupel” moet er onder gehouden worden, hetzij door volcontinue arbeid, dan wel door afhankelijkheid (hand ophouden)!!!
  Hoe minderwaardig LATEN wij ons “behandelen”!
  Dat hebben wij dus aan ons zélf te “danken”!
  https://terraherz.wordpress.com/2015/11/11/das-letzte-gefecht/
  (https://www.youtube.com/watch?v=FgBIU5OuvNo)

 8. J. M . V. Kersbergen // 11 december 2015 om 14:08 // Beantwoorden

  Wie kent een minister die nooit heeft gelogen, die is niet te vinden.
  Zeker van de PvdA niet, een onbetrouwbare partij. Thee drinkers en anders niet.
  Overigens het zijn allen Sinterklasen
  geld weg gooien zoals die Koenders en die Ploumen houden van vakantie reisjes en geld weggooien en ons ouderen laten Barsten, zo ook in de zorg en nog veel meer.

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.