Turkse regeringspartij paait in brief alle Turkse Nederlanders met voordeeltjes

Nogal wat Turkse Nederlanders zijn boos over de brief die ze onlangs ontvingen van de Turkse regerende AK-partij van president Recep Tayyip Erdogan. Op 1 november zijn de Turkse verkiezingen en de AK-partij aast kennelijk op de stemmen uit het buitenland. De brief, ondertekend door premier Davutoglu, lijkt een poging van de Turkse regeringspartij om de dubbele paspoorthouders te paaien. De AK-partij belooft allerhande voordeeltjes zoals korting van 20% op huwelijkskosten en ondersteuning van tweetalige crèches en scholen.

Lang niet alle geadresseerden zijn echter gediend van de verkiezingspost, die is verzonden door een reïntegratiebedrijf in Purmerend. En, hoe komt de AK-partij aan de adressen?

In Nederland wonen circa 240.000 stemgerechtigden voor de Turkse verkiezingen. In juni, bij de vorige verkiezingen stemden er daarvan zo’n 76.000. Een meerderheid (64%) koos destijds voor Erdogans partij.

Volgens De Telegraaf vragen veel Turkse Nederlanders zich af hoe de AK-partij aan hun adresgegevens komt. Advocaat Hulya Elmas vraagt zich af of de mailing niet in strijd is met de Nederlandse privacywetgeving. ‘Ontvangers die niet van de brief gediend zijn, moeten een melding doen bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP).’ Het CBP denkt daar zelf echter anders over.

Het CBP zegt er niets mee te kunnen, en verwijst naar Turkse wetgeving. ‘De vraag is of onder Turks recht een politieke partij aan namen en privéadressen van stemgerechtigden kan komen’, zegt een woordvoerder in De Telegraaf. Volgens advocaat Elmas zijn de adressen mogelijk in Nederland verzameld. Ook mensen die zich niet voor de verkiezingen aanmeldden, kregen namelijk een brief. ‘Turkse Nederlanders wonen in de EU en vallen onder de bescherming van Europese rechten.’

Ook de Tweede Kamer wil inmiddels weten hoe het zit met de mailing. PvdA, SP en CDA willen van minister Van der Steur (Justitie) weten of de Nederlandse privacywetgeving niet is overtreden.

De lange arm van Ankara lijkt almaar te groeien. Zo bemoeit Turkije zich sinds dit voorjaar ook al met het Nederlandse geboortebeleid. Sinds mei geeft Turkije namelijk een geboortecadeautje aan Turkse Nederlanders. Bij de eerste bevalling ontvangen de nieuwe ouders 90 euro, oplopend tot 182 euro voor het derde kind. CDA-Kamerlid Omtzigt wil dat dit bedrag wordt afgetrokken van de Nederlandse kinderbijslag.

Nu de EU, door een falende uitvoering van het toch al rammelende vluchtelingenbeleid, zich denkt te moeten overleveren aan de verlichte despoot Erdogan, zal die arm uit Ankara nog langer worden. En dat is geen prettig vooruitzicht.

(Bron: De Telegraaf)

7 Reacties op Turkse regeringspartij paait in brief alle Turkse Nederlanders met voordeeltjes

 1. Baarmoeder.kinderfabriek,zoveel mogelijk mossels,alles i.o.v.dictator Erdogan!Kappen met Turkije!Geen geld meer naar toe en nergens meer over onderhandelen!En al helemaal niet bij de Eu!Niet goed?Dan alle Turken retour!Wij hebben Turkije niet nodig;zij ons wel!En voor de Nederlandse bedrijven daar dan?Ik hoor die vraag al komen!Nou.je zult keuzes moeten maken en de veiligheid van ons en ons land weegt toch even zwaarder dan het welzijn van Nederlandse ondernemers in Turkije!

 2. bert [maathuis] // 19 oktober 2015 om 21:39 // Beantwoorden

  “90 euro, oplopend tot 182 euro voor het derde kind.” Dit is een flutbedrag; oftewel een paaibedrag.
  Iets anders is uiteraard de gegevensinformatie aangaande de woonadressen.
  Maar, doet niet élke overheid hieraan?
  Het gaat immers niet om een eventuele tegenstelling NederlandTurkije, maar om de tegenstelling heersers[werk]slaven.

 3. Erdogan zet alles op alles, ensceneert van alles om straks als alleenheerser weer uit de verkiezingen te komen.

  Dit is natuurlijk je reinste corruptie en dat staan wij toe..?
  Erdogan stort zich in de chantage richting EU en Merkel zit knijp!!
  Ze moet gered worden door Turkije..het paard van Troje!!
  De keizerin van de EU gaat nog verder dan Fransje T. Ook zo’n alleenheersertje naast nog een reeks van die malloten die ons weer met hun ongein opzadelen.(Mogherini, Malmö,c.s.)
  De ene wil een campagne tegen de islamofobie…(als islamieten zich normaal volgens de nL gewoonten gedragen dan is er helemaal geen campagne nodig en anders moet er worden ingegrepen wegens overlast.)Integratieprobleem is geen fobie..

  De ander wil de islamitische politiek in de EU activeren..(draait nu echt alles om Turkije en/of moslimimmigranten, conservatieve islam met missiedwang naar koepels en minaretten..?of omfokprogramma volgens de imam van de el Aqsa moskee uit Jeruzalem? Gewoon de chistenen wegfokken uit Europa.
  De EU roept om import van vers bloed en van de jonge immigranten kun je de alding krijgen..)
  Islamofobie: weer een nieuwe misleidende afleiding..dus Pro Islam.

  We moeten gaan beginnen aan islampolitiek binnen de EU..is ze gestoord geworden?Met welke verplichting zouden we dat moeten..is dit geleide cultuurvervorming? te gek voor woorden..
  Dat wordt dus segregatie, sharia, hand afhaken, ophangen, stenigen etc..want “Ies kloetoer”en godsdienst,,dus wie zijn wij..

  De EU gaat aan ideologische betonrot lijden, denkt de Brusselse kliek dat je met een politieke unie de cultuurverschillen gewoon kunt wegwerken tot een kookpot mentaliteit aangestuurd door de eurofiel neoliberale partijen met Brussel als hoofdkantoor.Brussel als cultureel Fremdkörper. ahistorisch en a-cultureel.

  Dit gaat fout..dat is geen voorspelling maar een niet te vermijden kwestie.
  De EU, liever gezegd de bevolkingen van de EU zullen de EU opblazen en hooguit laten omzetten naar een Handelsunie van Europese Staten..geen centrale zeggenschapsspelletjes/dictatuur meer, geen Duitse overlast meer geen toestanden.

  Duitsland kiest de winsten( (eerste keus) en de afwijzingen mogen weer naar een ander..Turkije? Kom nou.. zolang Turkije geen lid is van de EU gaat dat spelletje ook niet door.Gratis geld en weinig bewaking..
  Erdogan is een heel onbetrouwbare despoot…zijn we achterlijk geworden.

  Iemand opperde vandaag het idee om die jonge kerels die aankomen een militaire training te geven ., te bewapenen en terug te sturen naar Syrië om voor het bestaan van hun land te vechten ipv hier vadsig te worden van de bijstand.
  Misschien is dat en alternatief voor diegenen die geen verblijfsvergunning krijgen

  Dijsselbloem is natuurlijk onze superrat die rattig wil opklimmen in de rattencultuur.Politieke unie..
  Met welk mandaat..die van minister is NL met een deeltijdbaantje?
  Het zoveelste volksverraad voor een ego..over corrupt gesproken..

 4. Wederom is het onderwerp GELD.
  90 euro voor het 1e kind etc.
  Is de NL kinderbijslag ook niet iets wat gezien kan worden als beloning voor het “fokken” van kinderen?

  Er is nog veel te weinig kennis over waar geld nu vandaan komt.En hoe het wordt verdeeld.
  Krampachtig wordt het verband tussen politieke partijen ( hun mensbeeld), de ( belasting) wetgeving die ze maken en de handhaving ervan, en geldcreatie in de media vermeden.
  Er ontstaan verwrongen beelden.

  Gisteravond was een NPO Doc over de bijstand in rotterdam. De documentaire heet De Tegenprestatie.
  Hierin is goed te zien hoe de bejegening ( rechts beleid) nu verloopt. Kijken dus.
  De gemeente rotterdam die met de bijstandsgelden een ongelooflijke batterij aan mensen in dienst heeft ( die dus ongelooflijk veel geld kosten) wiens primaire taak het is om mensen zonder werk te “motiveren” onder bedreiging van een korting ( de maatregel) een tegenprestatie te leveren.
  Voordat je in de bijstand komt heb je al een heel traject achter de rug. Met name is dat zo voor de groepen ouderen. Met de verkorting van de ww duur komen menen dus eerder bij de bijstandsambtenaar.
  In de praktijk betkend dit. Eerst verlies vna je baan. Dan eindeloos solliciteren en bij het UWV inspiratiedagen / ssollicitatie trainingen/ linked in trainingen volgen. Daar is al een verplichting.
  Resultaat, geen werk ( te oud, te gekwalificeerd, etc etc).
  Dan kom je een aanvraag indienen bij de gemeente rotterdam. Daar weet men het beter als het UWV. Dus de hele riedel wordt herhaald. Inmiddels is je inkomen gedaald tot een niveau dat je al vaak in de geldproblemen zit. Treffend waren de antwoorden en reacties van de bijtandsambtenaar. Een daarvan is. U bent zelf verantwoordelijk voor uw inkomen en betalen van de huur. De gemeente is dit niet.
  De gemmente is ook niet verantwoordelijk voor een voldoende aanbod van bv containerwoningen. Een plek waar je naartoe zou kunnnen , a la een vluchteling, omdat de woninghuur, met een bijstanduitkering vaak te hoog is.
  Overigens vermeld de documentaire niet alle regels die er zijn voordat je een bijstanduitkering krijgt.
  Voor velen nederlanders is er geen werk. Ben je ouder dan 45 jaar, weinig tot geen kans. Dus alle vluchelingen ouder dan 45 jaar , weinig kans.

  Prachtig om te zien hoe politieke partijen ( de oppositie) het kabinet beschuldigen van het ontstaan van vluchtelingen als tweederangsburger. Door de opvang te versoberen.
  Het kabinet heeft met het , in mijn ogen, ultra rechtse beleid van de vvd, de www versoberd, de bijstand versoberd, geen enkele “investeerder” aangetrokken die werkgelegenheid creert, die investeerder zitten dankzij de belastingwetgeving op de beurzen en niet meer in de reele economie, en behandeld dus allang de bevolking als tweederangsburgers.
  Uiteindelijk land je met al je studies , motivatie, talenten in rotterdam als papierprikker.
  Dat is nog eens een perspectief.

  Ultra rechtsbeleid, is beleid, wat uitsluitend repressie, versobering en uitbanning van de verzorgingsstaat inhoud.DUS… geen quotumwet voor werkgevers om een represante van alle leeftijdscategorien aan te nemen ( gevolg bizarre eisen van werkgevers aan sollicitanten waar geen mens meer aan kan voldoen), geen wetgeving voor de rijken en superrijken om verplicht te investeren, geen hervorming van belastingwetgeving ( dus 5400 miljard in het buitenland gestald .. belastingvrij, mede mogelijk gemaakt door..wetgeving).

  In NL heb je alleen kans op werk wat degelijk betaald als je tenminste een HBO hebt en tussen de 30 en max 45 jaar oud bent.
  Ben je ambitieus en school je jezelf bij dan ben je al snel overgekwalificeerd.

  Velen trekken de conclusie, wat overblijft is zzper worden. Die groep groeit steeds harder. Concurreren met de polen roemenen op loon.
  Alle risico’s bij het individu.
  Geen risico voor de opdrachtgever/werkgevers. Behoudens dan een winstverplichting. Het is het overhevelen van geld als schuld ( zonder kredieten of overheidsleningen wordt er geen geld gecreerd wat door middel van arbeid dan verdiend moet worden in de economie, daar moet om gevochten worden , arbeidsconcurrentie is het credo).
  Geld wat wordt gecreerd uit het niets. De bank bepaald wat de waarde is van het huis, bedrijf of dienst in het economisch verkeer is.
  Inkomen wordt schuld. Een opleiding volgen wordt schuld.
  De schuldencrisis wordt overgeheveld onder het motto van “individuele” vrijheid van de “liberalen”. Harder roeien, andere mindset. Kom je in de bijstand.. dan hebben ze in rotterdam nog een batterij bijstandambtenaren die jou dat principe wel ff helpen inprenten. Dus gedachtenvrijheid,die slaan we over.
  Vertrouwen in de burger, ook die bestaat niet.
  Verplichtingen, zorgpremies, huur hypotheek, gas water licht en allerlei belastingen , ja die bestaan wel.
  Die kunt u niet meer betalen?

  Nou dan blijft er een bijstandsambtenaar over die u uitlegt dat daar de bijstand niet voor bedoelt is. U moet een tegenprestatie leveren.

  Dat is het doel. Vluchteling in eigen land. opgejaagd.
  Niet zo verwonderlijk dat bij slechts een klein aantal vluchtelingen in NL de mensen volledig op hol slaan. De bedreiging en angst van de islam ( IS) tellen cumulatief op bij de schuldencrisis daar een steeds meer toenemende groep mensen hun rekeningen niet meer kunnen betalen. Neem daarbij de immense bezuinigingen op de GGZ , steeds meer verwarde mensen op straat, daklozen, verval.
  Neen, ik denk dat geen investeerder meer komt.
  Het beste kabinet sinds de tweede wereldoorlog voert beleid wat sterk lijkt op beleid wat net voor de eerste en tweede wereldoorlog werd gevoerd. Geen gaarkeukens maar voedselbanken etc etc etc.
  Wat talent is bepaald …? Wie salaris krijgt waarvoor bepaald..?
  Wie zorg krijgt bepaald..?
  De markt.

 5. En dus niet het individu.

 6. Maar de ene mens tegenover de andere mens.
  De bijstandsaanvrager tegenover de bijstandsambtenaar.
  De sollicitant tegenover de werkgever.
  En dan klagen over een polariserende maatschappij??
  Lees dan nogeens goed over wat dhr Ruttte nu precie beoogt met het kabinetsbeleid. Het slechten van alle collectiviteit, tegen nivellering en voor tweedeling in de maatschappij. Tegen belastingwetgeving voor de rijken, superrijken , multinationals etc etc.
  Resultaat…
  Tweedeling en nu polarisatie.

 7. Nog even en alle vluchtelingen moeten verplicht een STER op hun jas dragen of een ISLAM teken. Zodat ze goed herkenbaar zijn.
  Klinkt als???

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.