PvdA en VVD leggen vluchtelingenplan naar eigen inzicht uit

Het vluchtelingenplan laat -weer- een verdeelde coalitie zien. De coalitiepartners spreken weliswaar gezamenlijk van een sobere en rechtvaardige opvang, maar leggen die vervolgens helemaal anders uit. VVD-fractieleider Halbe Zijlstra vindt het plan vooral een versobering. Niet waar, zegt Tweede Kamerlid Attje Kuiken (PvdA) in de Volkskrant vandaag. Volgens haar gaat het niet om een versobering, maar een vereenvoudiging. De vluchtelingen krijgen voortaan een lagere uitkering, maar hoeven ook geen zorgpremies en huur meer te betalen. Hoezo versobering. Staat Zijlstra weer met zijn mond vol tanden?

Het doel van de VVD om met een sobere opvang vluchtelingen af te schrikken, lijkt zo niet bereikt. In tegendeel. Hoewel de huur en zorgkosten worden ingehouden op de uitkering van de vluchteling, beschouwt die het als een gratis woning met gratis zorg. Met zakgeld. Is dat een versobering?

Tegelijkertijd willen de coalitiepartners snel extra woningen bouwen. Wat een massieve vluchtelingenstroom wel niet te weeg kan brengen. Jarenlange ellenlange wachtlijsten voor sociale huurwoningen werden tot enkele weken geleden niet opgelost door extra woningen te bouwen. Nee, de huren explodeerde, scheefwoners worden -nog steeds- weggepest en inkomensgrenzen beperken de toelating. Burgers, inclusief gezinnen, die een eurootje te veel verdienen voor een sociale huurwoning en bij de bank geen of onvoldoende hypotheek krijgen, mogen het uitzoeken van VVD-minister Blok. Diezelfde minister zorgt nu ineens voor ten minste 10.000 extra woningen. Hele woonwijken worden in no time uit de grond gestampt. Huurders mogen de vluchtelingen danken.

Het kabinet schetst intussen geen enkel toekomstperspectief. Nog steeds weigert men duidelijke grenzen te stellen. Onmogelijk, stellen de tegenstanders van grenzen. Maar het is ook onmogelijk om géén grenzen te stellen. De verwachting dat de stroom de komende jaren niet vermindert, en de vluchtelingen niet zullen terugkeren, maakt een plan noodzakelijk, met een maximum. Als Den Haag de grens niet stelt, stelt de straat ‘m straks. Dan zijn we verder van huis (en is alles natuurlijk weer de schuld van Wilders).

De coalitie ruziet volgens De Telegraaf achter de schermen door. Wat hebben we gelachen om de ridicule uitspraken van VVD’er Zijlstra. Vluchtelingen zouden volgens hem niet meer in aanmerking mogen komen voor gebitscorrecties en borstvergrotingen. Dat dit een van de leidende politici is, waren we even vergeten toen we dubbel sloegen van het lachen. Treurigmakend zoals de coalitiepartners zich tevergeefs proberen te profileren met non-oplossingen.

(Bronnen: de Volkskrant, De Telegraaf)

9 Reacties op PvdA en VVD leggen vluchtelingenplan naar eigen inzicht uit

 1. Tjonge wat een versobering….,dus helemaal niet!Weer loze woorden van Zijlstra!Hetzelfde als voor het geval de koninklijke familie toch belasting moet gaan betalen:krijgen ze volgens Rutte eerst een behoorlijke verhoging van hun inkomen,zodat ze er niks van voelen!Gaat bij ons burgerslaven toch heel anders:mij wordt gedreigd met loonbeslag omdat ik van mijn 900 euro per maand niet de gemeentebelastong kan ophoesten!Dat is nog eens andere koek!

 2. Dit is nu het gezeur om het gezeur om de eigen rol hoog te kunnen houden.Als toeslagen vervallen, uitkeringen worden verlaagd, voorrang en voorrechten vervalen dan gaat er geld af en de status vermindert..en hoe je het ook schuift en voor wilt stellen: het wordt minder.En als “minder”niet sober is, dan moet er dus nog meer af om het sober te maken voor de helderheid bij de PvdA die net als D66 meent nog steeds te kunnen blijven scoren met het hoera en welkomsapplaus bij binnenkomst van asielzoekers..het merendeel is niet eens vluchteling maar heeft heel andere belangen dan om het vege lijf te redden..
  En dat verhullen is een enorme stupiditeit!! Dat is NL op het verkeerde been willen houden en sinterklaas zonder zwarte piet willen spelen als politieke stunt! Dat gaat verkeerd vallen….stop er dus mee..

  En dan zijn we heel vlug bij het inmiddels Duiste standpunt: de zeef, de screening: kansloos, dan niet toelaten

  Waarom wij steeds maar weer plekken zoeken voor opvang en de kanslozen niet niet uitzetten is me en raadsel.je hebt meten duizenden plekken ter beschikking..wat is het belang? Politieke cosmetiek en prestige van de PvdA?
  (vliegen de tig miljoenen weer zinloos uit de kassa..Applaus.”wij zijn “Vluchteling”..

  Dat dit zal leiden tot interculturele clashes omdat hier ook grenzen worden bereikt is niet vermijden maar is een beeld dat de PvdA en D66 niet willen bespreken.Het komt hen niet uit.
  En hoe je het ook keert of wendt: de straat gaat toch bepalen-of je het wil of niet!
  Alleen al dit gezever gaat de belastingbetaler geld kosten en dik geld..
  Pak de zaken gewoon zakelijk en zonder hype of partijideologie aan. Iedereen weet dat er grenzen zijn, aan beheersbaarheid,acceptatie,geld,tolerantie,cultuurvreemdheid- ook al laat Merkel dit gevaarlijk open en komt Fransje Timmermans weer heel emotioneel opdagen met een anti-islamofobie actie- dus pro islamcampagne.
  Helemaal geschikt voor onze Gutmenschprediker Asscher..ook al zijn de Joodse buurten het daar niet erg mee eens, Dus zal Asscher wel draaien..”gesegregeerde en niet geintegreerde groepen mogen hun buurten veilig houden om hun eigenheid te bewaren, of zo..
  De kletskoek gaat er steeds meer van af druipen. het Asscherverhaal wordt discriminatief (zwarte pet ook al, we werden racist t.o.v.een afwasbaar ras)
  De minderheid moet de meerderheid gaan bepalen.Zelfs bij cultureel erfgoed als kinderfeest…We vervelen ons te veel denk ik..
  En toen Israel aan het moorden sloeg in Gaza waren we natuurlijk antisemiet(racistisch en discriminant en intolerant)
  Dit soort spelletjes worden er ond
  vluchtelingen”asielzoekers weer gespeeld of gaan gespeeld worden(ad afleidingen en manipulaties)

  Er zijn grenzen en nood breekt wet//dus allerlei maatregelen instellen om de zaken te stroomlijnen en hanteerbaar te maken
  Van groot belang:
  Quotum!!. Komt er en end aan.
  Zeven/screenen: niet alle mer toelaten, kanslozen meteen retour
  Proportie; proportiestop.
  Een stop instellen om de zaken te kunnen blijven regelen en dichtslibben te voorkomen.
  Sociale onrust zien te tempen: verdringings/verdrijvingsaspect
  Of we het willen of niet: veiligheid en Islamisering..Bepaalde zaken heel intolerant aanpakken(de kindbruidjes zijn en voorbeeld..pikken we niet. Te cultuurvreemd..laten we niet toe)

  Negatieve publiciteit rond opvang richting vertreklanden.video’s genoeg
  Motto:in NL valt niks te halen..Deens model.

  Het wordt toch nooit goed..maar misschien is het morgen wat beter..

  (nog anderhalf miljoen te gaan..)
  De ervaring/historie heeft ons wat geleerd, maar klaarblijkelijk verdommen we het om daar lering uit te trekken

  Werk verschaffen als er geen werk is (laat maar opvangcentra bouwen), integreren door afwachten? Waarom kunnen de lieden die kansen hebben et meteen Nederlandse taal leren? Dat kan toch nu ook al?
  Laat maar vrijwilligers (Engels in pakket) komen en laat ze maar omgaan met die mensen..heb je echt niet gediplomeerde leerkracht voor nodig. Gebeurt bij Nederlanders zelf ook niet. Kinderen spreken de taal van hun ouders en de buurt..nooit geen leerkracht voor nodig geweest.
  Gewoon wat speelse manier on Nederlands te leren elke situatie is goed. winkelbezoek, openbare gebouwen enz…later kan de formele aanpak ook nog.
  Je hebt alleen wel iemand nodig in de groep die Engels spreekt en kan vertalen.

 3. Als er 10% belasting wordt geind van de 5400 miljard die off shore staat geparkeerd. Is dus 540 miljard.
  Einde staatschuld van 466 miljard. En nog 73 miljard over om te investeren.

 4. Bas van Stapelberg // 13 oktober 2015 om 21:39 // Beantwoorden

  Er komen nog veel vluchtelingen en gelukszoekers de komende maanden naar Nederland en Duitsland. Met gezinshereniging kom je op een enorme hoeveelheid. Vanuit de Venezuela gaat er ook een vluchtelingenstroom opgang komen richting Antillen. Ook deze mensen zullen wij op moeten vangen in Nederland. Er kan geen stop opgezet worden.Het resultaat zal niet prettig zijn.

  • Natuurlijk kan er wel een stop gezet worden:wij.noch ons systeem,noch ons land zijn van elastiek!Of moeten we die asielparasieten straks stapelen?Gelijk bij binnenkomst de weinige vluchtelingen er uit filteren;de rest:dezelfde dag nog het land uit zetten!

 5. De creatie van de economische vluchteling. Er zullen nog veel meer mensen economisch vluchten.

  Het probleem van de Thrickle Down Economie theorie, inmiddels door het IMF en de OESO als volledig mislukt te beschouwen.
  De politiek heeft immers in de jaren 80 via Reagan en Thatcher ( in NL paars beleid) gekozen voor vergaande liberalisering van banken en beurzen.
  Via vergaande belastingvoordelen en belasting ontwijking volgde de creratie van “investeerders” job creators etc etc. De top 10% van de bevolking.
  De combinatie van geldcreatie, rol van de centrtale banken en overheden, de mogelijkheden tot belastingontwijking en de gecreerde belastiing voordelen hebben tot een onhoudbare situatie geleid. Ook in NL.
  De gehele belastingdruk voor de sociale zekerheid is gelegd bij de arbeiders, niet bij groei van vermogen dan wel instand houden van vermogen.
  Gevolg is , voor de NL situatie, laatst nog in het nieuws, dat er een vermogen van 5400 miljard vrijwel onbelast zich in het buitenland bevind. Let wel, 5400 miljard die ontrokken is aan de nederlandse economie. Geld gecreerd door banken.
  Ter vergelijk. Het totale pensioengeld van all NL ers is rond de 1200 miljard.
  De genoemde 5400 miljard zal nooit of slecht incidenteel worden aangewend voor nieuwe innovatie, baancreatie dus sociale zekerheid. Juist door de “liberalisering” van de wet en regelgeving met name in de jaren 80 voor beurzen banken centrale banken en belastingwetgeving en de mogelijk gemaakte kapitaalvlucht naar belasting paradijzen.

  De overheden dienen een positie te verwerven om een einde te maken aan deze onhoudbare situatie. Onhoudbaar omdat er helemaal geen banen worden gecreerd door de zgn investeerders. Vrijwel al het geld ( de 1200 miljard van Draghi) de centrale banken verdwijnt ( 92%)ervan in de virtuele economie.
  De honger naar geld en de verworven vrijheden van banken beurzen en de belasting mogelijkheden zijn 1 systeem te noemen ( de thrickle down economie theorie) wat in de praktijk ertoe leid dat de sociale zekerheid ( en zorg) door hedendaagse politici als onbetaalbaar worden geacht.

  Een volgeld systeem invoeren ( onsgeld.nu) is 1 stap om naar een ander syteem te gaan groeien
  Met sociale zekerheid voor iedereen en een normaal respectvol waardig leven voor iedereen. Ook in de laatste jaren van je leven.

 6. Die inspanning dient dus internationaal te gebeuren.
  In de VS is het bijvoorbeeld presidentkandidaat Bernie Banks die dit adresseerd, er ontstaat ook inmiddels internationaal belastingrecht, etc etc.
  Overheden zullen slimmer moeten worden met bv ISDS. Anders omgaan met de de tot heilig verklaarde multinational. Enz enz.
  einde van de ontwrichtende bezuinigingspolitiek.
  Niet links niet rechts en ook niet door het midden. Gewoonweg anders daar de thrickle down economie theorie bewezen niet werkt.
  En ja, dat zal een aantal mensen die nu bv het privilige van geldscheppen uit het niets,EN de verdeling ervan, niet zo fijn vinden.

 7. Standaard antwoord van deze lieden is dan ook altijd,… zo simpel is het niet .. het systeem is complex. U, en ook de banken zelf begrijpen het niet.
  Allemaal drogredenen om vooral de situatie in stand te houden.
  Het is te complex? Dus nu eenvoudiger maken. Geld in dienst van de bevolking. En niet deze macht toebedelen aan enkelen zonder enige vorm van verantwoording, controle etc.

 8. Nederland wil dit niet. Kabinet van vvd en pvda is KNETTERGEK geworden. Wij willen de grens dicht!

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.