Vluchtelingen verspreiden over Europa? Maar ze willen per se naar Duitsland

Dat wordt nog wat, die verspreiding van vluchtelingen over de EU-lidstaten. De vluchtelingen willen namelijk per se naar Duitsland. De schrijnende taferelen in Hongarije laten zien dat de vluchtelingen er alles voor over hebben uit dat land weg te komen en de tocht naar Duitsland voort te zetten.’Germany, Germany!’, scanderen ze. De Europese Commissie, Duitsland en Frankrijk willen nu de vluchtelingen over Europa verspreiden. Maar die willen helemaal niet naar Hongarije, Portugal of Finland. Ze willen naar Duitsland.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel verklaarde onlangs dat Syrische vluchtelingen van harte welkom zijn in haar land. Maar een al te grote stroom vluchtelingen richting Duitsland is nu kennelijk ook weer niet de bedoeling. Met de Franse president François Hollande bepleit de bondskanselier namelijk sinds een paar dagen een spreiding over de Europese lidstaten. Door middel van een verdeelsleutel krijgt zo elke lidstaat een passend aantal vluchtelingen toegewezen, is het idee. Nederland zou op die manier zo’n 8.000 vluchtelingen op moeten nemen. Prima natuurlijk.

Waar het plan geen rekening mee houdt, is de wens van de vluchtelingen zelf. Die scanderen ‘Germany, Germany’. Hun boodschap is kraakhelder: ze willen naar Duitsland. Wat zullen deze mensen doen wanneer ze te horen krijgen dat ze niet aan Duitsland, maar aan een ander land zijn ‘toegewezen’? Wie de hartverscheurende scenes op het treinstation in Boedapest heeft gezien, weet dat de vluchtelingen er alles voor over hebben om naar het land van Merkel te gaan.

Het spreidingsplan stelt de Schengenlanden bovendien nog voor een andere vraag. Hoe voorkomen de lidstaten straks dat de spreiding geen wassen neus wordt? Dat de vluchtelingen niet alsnog naar hun oorspronkelijke wensbestemming trekken? Worden de vluchtelingen opgesloten? Of gevolgd en bewaakt? Het vrij verkeer van personen geldt, zou je zeggen, ook voor hen.

Dat verplichte Europese quotum wordt dus óf een wassen neus, óf een verplichte spreiding van vluchtelingen tegen hun zin.

3 Reacties op Vluchtelingen verspreiden over Europa? Maar ze willen per se naar Duitsland

 1. dat heb ik van begin af aan al gezegd. Dat plan werkt niet. dat is gelinked aan het kantoor van Brussel maar niet aan de asielzoekers/”vluchtelingen” zelf.
  Dat doet Brussel steeds als het om mensen gaat..niet linken aan mensen maar aan kantoorideetjes en praal..Daarom werkt de EU OOK niet..

  Goede doelen organisaties, asiel en vreemdelingenwerk hebben natuurlijk nu en geweldig publicitair vlak en gaan goede zaken doen.
  De advocaten wrijven zich de handen want dit wordt geld maken..de industrie draait en zorgt voor afleiding en nietszeggende gewichtige en betweterige verhalen vanuit de politiek..
  de politiek wordt weer gered.het binnenland wordt uit het zicht gewerkt want we hebben massa’s”vluchtelingen”..

  De benadering is zo ongenuanceerd en exhibitionistisch als de pest.Pers, krijsende emo-politiek en vreemdelingenwerk doen hun best de zaken uitgebreid te verkopen..en ons op het verkeerde been te zetten..

  De meeste Syriërs komen niet uit Syrië en hebben vanwege een sociaaleconomische gegoede positie allang het vege lijf gered door naar Turkije te verhuizen. Het zijn bijna allemaal mensen die dus NIET in en directe oorlogsituatie zaten(…!)
  Die horen dat Syriërs welkom zijn en dat het ontvangstcomité met gulle gaven klaar staat.
  Die mensen weten dat Syrië niet meer het Syrië van vroeger zal worden en bekijken in de hele sfeer van nieuws en ontvangst kun kansen en perspectief.
  De West Europa leefstijl en omstandigheden staat hen wel aan..ze willen niet ingeven op positie voor richting Hongarije etc. Oost Europa is niks ( en dat vinden de Oost Europeanen zelf ook).Ze willen gezien hun achtergrond beter en meer.

  Dit is de vluchteling van het persoonlijk businessplan..

  Afrikanen zien op TV de wereld van West Europa, horen en lezen verhalen van landgenoten die er voet aan de grond hebben gekregen..de leefstijl en omstandigheden zijn anders, maar wel veel beter.
  Die ontvluchten ook geen oorlog, hoeven het vege lijf helemaal niet te reden maar zien de ongelijkheid..en die gaan ze massaal te lijf. Zij komen ook van de aarde dus hebben ze naar hun gevoel ook recht op een leefstijl die ze ook zien bij toeristen .En dat bevalt hen veel beter.
  Dus risico’s of niet: we gaan er naar toe en proberen het ook te halen..
  Natuurlijk kun je pech hebben. Je kunt het onderweg of verblijf elders begeven, je kunt verdrinken want er zitten veel te veel mensen in die boot en de zee kan spoken, je haalt het- maar je kunt worden afgewezen, je haalt het en je duikt meteen onder dan kunnen ze je niet afwijzen en ze zetten illegalen niet gauw uit..Zeker niet als je bij voorgangers verblijft.
  Wel behelpen..20 matrassen overdag rechtop tegen de muren van en huis..

  Syrië komt rationeler binnen..de landen zijn selectief, kansberekeningen en businessplan.Hoe kom je er het beste van af..

  De echte vluchtelingen zitten klem in kampen op halve rantsoenen van de VN..die hebben geen geld, en zeker geen geld om een boot met buitenboordmotor te kopen in Turkije om bij goede weersomstandigheden na 35 minuten op Kos aan te komen.

  En in die golf van ongelijkheid en positiecrisis zijn er af en toe ook nog echte vluchtelingen…Die kunnen er langzamerhand niet meer in omdat andere aankomers hun opvang blokkeren

  Oplossing:
  eenvoudig maar effectief (al kost het toch weer drenkelingen omdat ze blijven volharden in dwaze streken)

  Leg op tenminste 3 verschillende plekken cruiseschepen neer waar een triage plaatsvindt tussen echt en pseudo…
  Mensen die het vege lijf moeten redden krijgen te allen tijde voorrang en opvang.

  De rest gaat linea recta weer terug..veerdiensten van en naar de cruiseschepen en naar en van het vaste land

  Kan dat dan in zo’n korte tijd?
  Daar heb je ervaren en deskundige mensen voor nodig. geen juristen die graag verdienen..afgewezen mensen op een of andere manier merken..dat is plat, maar anders staan ze 3 x in de week bij je op de stoep , jarenlang..de tijdwinst die je maakt een poortje maakt is enorm.

  Sta open voor mensen die juist vastzitten in kampen..dar is ellende en draag bij aan financiering zodat dat wat minder knellend wordt.
  Ik zeg het weer een keer bot: wie op vakantie kan gaan naar Somalië om dochterlief te laten besnijden heeft daar niks te vrezen.
  vluchten is bedrog, en besnijden is in NL verboden kindermutilatie.
  Maak verdraaide helder welk land veilig is of voldoende ruimte biedt om zich elders te vestigen.
  Het is natuurlijk te gek om “vluchtelingen”opvang te bieden omdat de elektriciteit 3 uur per dag uitvalt…(en die hebben we..!)

 2. bert [maathuis] // 4 september 2015 om 22:16 // Beantwoorden

  Maar waarom, Jos, heb je het niet over degenen die de burgers op geen enkele wijze als waardige mensen zien? Machtswellustelingen die hun eigen land (inclusief inwoners) misbruiken.

 3. En jos, hoe zit dat dan, met het centraliseren van de staatsmacht van rutte. En het elimineren van de rechtspraak, dus het verbod on wetten via rechters te toetsen aan de nl grondwet.
  De “hervorming” van de democratie en de bezuinigingspolitiek (armoedeval en afschrijven van burgers/medemens)
  Hoe staat het met de interventies van rutte op de ” mindset” van de werkgevers en ” investeerders” die bij elke economisch “tegenwind” ( oorzaak de stabiele euro) direct belastingvoordelen en versoepeld ontslagrecht willen voor winstmaximalisatie. Hoe staat het met de economisering van de vluchtelingen?

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.