Van Rijn voor zevende keer over pgb-puinhoop naar Kamer

Zo vlak voor de zomervakantie (zomerreces in Haags jargon), mag staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid nog een keer opdraven in de Tweede Kamer. Het debat van woensdagavond 1 juli vormt inmiddels de zevende aflevering in de pgb-thrillerserie (of is het horror?). Dit keer zijn de schadeclaims van de gedupeerde zorgverleners het onderwerp. De afwikkeling daarvan verloopt, uiteraard, niet soepel.

Nieuwe belofte van Van Rijn: op 1 januari 2016 zijn de problemen rond de pgb opgelost. Daarnaar streeft hij althans. Streeft: geen garanties dus. Eerder beloofde hij afgelopen 15 mei al als deadline.

Van Rijn heeft inmiddels ook beloofd dat hij schadevergoedingen gaat uitbetalen aan gedupeerde zorgverleners. De hoogte daarvan wil hij zelf bepalen. Maar een rechter besliste onlangs anders en wees een zorgverlener een schadevergoeding toe. Tegen die uitspraak ging Van Rijn weer in beroep.

De Kamer gaat hem daarover kritsich bevragen, maar een motie van wantrouwen hoeft de PvdA-bewindsman dit keer niet te vrezen.

Vaste motie-van-wantrouwen-leverancier SP-Kamerlid Renske Leijten is nu niet van plan weer zo´n motie in te dienen: ‘Dat moet geen ritueel worden’. Eerder kreeg Van Rijn diverse moties van wantrouwen aan zijn broek. Gesteund door zelfs het CDA. Tijdens het laatste debat (het zesde) werd hij op het nippertje gered door D66, dat hem onverwacht tóch bleef steunen.

SP’er Leijten waardeert de ruiterlijke excuses die Van Rijn eerder maakte, zei ze tegen de Volkskrant. ‘Ook dat hij nu erkent dat de computerproblemen van de SVB het systeem niet aankunnen’.

Fijn, die waardering voor volkomen terechte excuses, maar waar komt die mildheid ineens vandaan? Is het de lonkende zomervakantie, vermoeidheid na een half jaar soebatten over pgb’s of wordt Van Rijn inmiddels al een beetje zielig gevonden.

(Bronnen: nos.nl, volkskrant.nl)

4 Reacties op Van Rijn voor zevende keer over pgb-puinhoop naar Kamer

 1. bert [maathuis] // 1 juli 2015 om 17:20 // Beantwoorden

  Zelf ken ik de tweede kamer in bedrijf niet, dan via teeveebeelden.
  Maar iemand die het blijkbaar kan weten, is Meindert Fennema.
  http://www.npo.nl/brandpunt/30-03-2014/KN_1656577 Twee minuten:
  0.00-01.00 en 26.00-27.00

  PS

  “De misdadige doofpotters worden steeds verder in het nauw gedreven. De nieuwe media domineren de onthullingen en beheersen de feiten. De ANP-doorgeefluiken trekken hun laatste stuipen. Nog langer verbergen, verzwijgen en voorliegen kan niet meer. Een laatste poging tot op terroristische wijze afschrikken van critici. Maar het zijn geen enkele individuen meer. Het is een steeds groter collectief bewustzijn bij het volk. Wij zijn de leugens beu.”
  http://www.nujij.nl/algemeen/info-paniek-bij-overheid.32356146.lynkx

  Ook in Dld. (betreffende het ZDF):
  https://terraherz.wordpress.com/2015/06/30/zdf-neuer-hohepunkt-der-propaganda-und-lugen/

  Maar hier (algehele staatspropaganda via msm) weet Renske ongetwijfeld alles van af.
  Waarom Renske zo mild is?
  In ieder geval vind ik die houding van haar PS. Oftewel de omgekeerde SP.

  (En wij moeten maar geloven dat Rusland een grote boosdoener is. Het is echter “het Westen” dat de destructieve houding ten toon spreidt. En absoluut geen toenadering wil. Doelbewust.)

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/07/amerika-het-land-van-de-onbegrensde-arrestatiemogelijkheden/#.VZQAa0YkTC4
  https://irmaschiffers2014.wordpress.com/cia-torture-rapport-beschuldigt-dick-cheney/
  https://sites.google.com/site/ncfnocancerfoundation/9-11
  https://www.youtube.com/watch?v=KFPR0x93ClY.

  Hoe lang nog, Renske, Arnold, Harry?

 2. jos van veen // 1 juli 2015 om 18:03 // Beantwoorden

  lijkt me vrij logisch…
  Renske houdt Van Rijn op zacht vuur zodat het blijft suddren om als het weer geknoei wordt het gas heel hoog te zetten..

  Tja..en stakker van Rijn is nu gehoorzaam geworden..hij weet at ie op scherp staat en op op zacht vuur verwarmd blijft..

  Renske doet het echt goed

 3. @jos.. Maar ….van Rijn was al doorgekookt .. En dat lijkt me van Renske nogal uitgekookt..
  Waar gaat dit nog naar smaken??

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.