Ondernemer Hennie van der Most: ‘weg met de foute ceo’s en bankiers!’

Pretpark-ondernemer Hennie van der Most heeft het helemaal gehad met bankiers en foute ceo’s. Ze bezorgen de echte ondernemers een slechte naam. ‘Veel van die figuren besmeuren ons beroep. Wij hebben er last van. Mensen op de werkvloer lezen verhalen over de graaiers en denken: mijn baas zal ook wel zo zijn…. ,’ aldus Van der Most zaterdag 27 juni tegen De Telegraaf. Van der Most heeft een gloeiende hekel aan snelle managers en dure ‘praters’. Ze hebben geen gevoel voor echte ondernemers en hun personeel, maar wel voortdurend het hoogste woord.

De superondernemer stelt dat de foute ceo’s alleen maar oog hebben voor macht en poen. Slecht voor de economie. ‘Ze hebben maling aan mensen die veertig jaar bij een bedrijf werken. Ze komen even kijken. Doen ze het goed, dan krijgen ze een vette bonus, doen ze het slecht een vette vertrekpremie. Hoezo ondernemersrisico’.

‘Door al die graaiers wordt het verschil tussen arm en rijk nu echt veel te groot’, vindt de ‘diplomaloze hoogleraar ondernemerskunde’. Met een eigen vermogen van vierendertig miljoen (schatting van Quote in 2003), doet de boerenzoon met drie jaartjes lts zelf kennelijk wel iets goed.

Omdat zijn bedrijf ‘als een dolle’ liep, wilde Van der Most een paar jaar geleden uitbreiden. Op naar de bank. ‘Maar meneer Van der Most, u heeft niet eens een diploma!’, constateerde de bankemployee. Wilde hij een lening, dan moest hij een deskundige mét diploma inschakelen. Van der Most: ‘Nam ik zo’n Nyenrode-meneer aan, die mij haarfijn uitlegde dat ik alles verkeerd deed. En hij begon meteen Nyenrode-vriendjes om zich heen te verzamelen. Zo’n typische ceo-tik: elkaar de bal toekaatsen, met alle ellende van dien. Dure reclamebureaus, dure adviseurs. Die manager slaagde er in binnen een jaar met een miljoen verlies te draaien’.

‘Werkende handen zorgen voor waarde en als je niet oppast maken de praters de boel kapot’, wil Van der Most maar zeggen. ‘Stinkend rijk worden met niets doen. Daar draait het ze om’.

Of dan die Porsche ‘met snelle managers erin’ die hem zes miljoen boden -‘kon ik zo in mijn zak steken’- zodat ze vervolgens veel geld uit een van zijn bedrijven konden trekken. Het bedrijf zou er waarschijnlijk door naar de knoppen gaan. ‘En ik moest snél beslissen’. Van der Most dacht aan zijn personeel en stuurde de heren weg.

De ondernemer had ook last van de crisis en moest op een gegeven moment mensen ontslaan. ‘Ik moest met pijn in mijn hart afscheid nemen van hartstikke fijn personeel’. Voor ontslag zijn regels waar het UWV Van der Most op wees. ‘Komt zo’n prater van 150 euro per uur even vertellen hoe het moet. Om helemaal gek van te worden. Het hele bedrijf stond op zijn kop’. Volgens Van der Most zijn ontslagen big business: ‘Er kruipen allerlei types tussen. Bemiddelaars, controleurs, adviseurs, advocaten…. Die schrijven wel!’

De zakenman gruwelt overigens ook van het huidige beleggingsbeleid van de pensioenfondsen. Waarom speculeren die in het buitenland? ‘Pomp dat geld rond in onze eigen economie. Waarom zetten ze niet 30 miljard tegen 3 procent rente uit bij de overheid?’ ‘Er moet eigenlijk een nieuwe politieke partij komen’.

Met meer respect van banken en de overheid voor ondernemers, ‘komt het weer helemaal goed met Nederland’.

(Bron: De Telegraaf)

6 Reacties op Ondernemer Hennie van der Most: ‘weg met de foute ceo’s en bankiers!’

 1. jos van veen // 27 juni 2015 om 13:44 // Beantwoorden

  deze man heeft volstrekt gelijk..!!

  Nl zit vol met dergelijke antisociale types met het grootste woord en nul resultaat.(zie overheid/kabinet/Hans de Boer..grote bek voeren, betweterig doen, slecht luisteren en de boel uithollen..ten koste van anderen..De neoliberale ideologie)

  Deze man kan delen en is betrokken…Een uitstervend ras..

 2. HULDE…. aan van der most… met overigens prima relaties met de overheid..
  En laat de labbekak van dhr de Boer en zijn gevolg direct asperges gaan steken.

 3. Jan van den Eeden // 27 juni 2015 om 19:40 // Beantwoorden

  Heer van der Most heeft gelijk ! Waarom ziet “Den Haag” dat niet in ?! Ook de banken moeten nog veel leren én luisteren !

 4. Gerrit Eising // 28 juni 2015 om 08:51 // Beantwoorden

  De spijker op z’n kop en een man naar mijn hart. Hij is en blijft gewoon. Hij lijkt mij echter geen man voor een spijkerbroek hoewel hem dat ook nog siert.

 5. Klopt !!! Maar er gebeurd niets dat is ons Nederlandse beleid ……. P.S van der Most zelf heeft zijn handen ook niet schoon …. Maar ach wie dan wel in Nederland ????

 6. Henny is een echte ondernemer in hart en nieren! een man die doet wat ie zegt en zegt wat ie doet! Daar kan de politiek een voorbeeld aan nemen! Als kleine ondernemer weet ik maar al te goed hoe de overheid ons te grazen neemt en kapot maakt zodat ondernemers diep in de schuld raken….ondernemers met schuld zijn inmiddels melkkoeien van de overheid geworden! Henny, ik zoek een investeerder voor een top idee in Rotterdam!

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.