Provincie Zeeland houdt vertrekregelingen van twee directeuren geheim

De provincie Zeeland wilde geen commotie en hield daarom de vertrekregelingen van twee directeuren geheim. Vijf ex-ambtenaren spanden een zaak aan om de regelingen openbaar te maken. Inmiddels ligt het zelfs bij de Raad van State, de hoogste rechter. Die doet pas over zes weken uitspraak maar liet 22 juni alvast weten geen zinnig argument te zien voor geheimhouding.

 Toen de provincie in 2012 een reorganisatie doorvoerde, maakten zo’n 150 afzwaaiende ambtenaren gebruik van een 57+-regeling die hen tot aan hun pensioen 70 procent van het loon garandeerde. Maar met twee directeuren maakte de provincie individuele afspraken. De twee behouden naar verluidt 90 procent van hun salaris tot aan hun pensioen.

Volgens een woordvoerder van de provincie wordt de ‘persoonlijke levenssfeer’ van beide directeuren geschaad bij openbaarmaking. Het gaat om de voormalige provinciesecretaris en de directeur economie en mobiliteit.

‘Juist om publicaties en andere vragen hierover te voorkomen is destijds een regeling buiten de NAR (57+-regeling, red.) om getroffen. Men wilde geen commotie over de regeling. Daarom is geheimhouding overeengekomen’, zei de woordvoerder tegen de lokale krant PZC.

De oud-collega’s van de twee willen na een positieve uitspraak van de Raad van State gelijke behandeling eisen.Zij willen namelijk óók negentig procent tot aan hun pensioen.

De provincie houdt ondertussen elke vorm van overleg af. ‘Juist het negeren van ons als persoon én als werknemers van de provincie Zeeland met dienstverbanden van veelal ettelijke, prettige tientallen jaren heeft ons geraakt’, zei een ex-ambtenaar tegen de PZC.

Wat een wereldvreemde bestuurders. Ze hielden een vertrekregeling geheim om commotie te voorkomen, terwijl iedereen toch weet dat geheimhouding anno 2015 juist een garantie is voor commotie.

(Bron: PZC.nl)


1 Reactie op Provincie Zeeland houdt vertrekregelingen van twee directeuren geheim

  1. jos van veen // 23 juni 2015 om 15:11 // Beantwoorden

    machtswanen, gluiperigheid en diefje bijt diefjesmaat niet

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.