Bijstandsouders beboet omdat ze hun dochters winkel bezochten

Afgelopen maart kwam een oma met bijstand in het nieuws omdat ze niet meer op haar kleinkinderen mocht passen van de sociale dienst. Ze zou dan namelijk ‘op geld waardeerbare arbeid’verrichten, oftewel werk waarvoor eigenlijk betaald zou moeten worden. De bijstandsoma kreeg een boete van circa 35.000 euro. Op 17 juni berichtte demonitor.nl over een zelfde soort schrijnende zaak. Over ouders die hun dochter in diens winkel bezochten, en daarvoor een boete van 5279,40 euro kregen.

Om in aanmerking te komen voor een uitkering werd Peter en Loes Tillemans uit Alphen aan den Rijn verboden de winkel van hun dochter te bezoeken. Volgens de ambtenaar wekten ze anders de schijn daar aan het werk te zijn. En bijklussen naast een bijstandsuitkering mag nu eenmaal niet.

Loes Tillemans: ‘Ik was herstellende van een zware vorm van maagkanker. En mijn jongste dochter was net een klein houten speelgoedwinkeltje begonnen. Ik ging daar vaak naartoe, voor het gezelschap. Volgens mijn huisarts was dat ook goed voor mijn herstel, dan had ik tenminste een dagbesteding. Ik had echt geen idee dat ik dat moest melden bij de sociale dienst’.

Toen de sociale dienst achter de bezoekjes kwam, kreeg de moeder een boete van 5279,40 euro. Of preciezer, ze moest dit bedrag terugbetalen aan de dienst omdat ze wellicht op geld waardeerbare arbeid zou hebben verricht. Peter en Loes kwamen zo in grote geldproblemen.

Omdat ook de uitkering werd gestopt moesten de ouders Tillemans een nieuwe aanvragen. Die kregen ze alleen indien ze beloofden de winkel van hun dochter niet meer te bezoeken. In eerste instantie konden de Tillemansjes hun dochters winkel nog op afgesproken tijdstippen bezoeken, maar die ‘gunst’ werd later weer ingetrokken. De ambtenaar gaf als reden dat dit mogelijk toch de verkeerde schijn zou opwekken.

Loes en Peter Tillemans hebben de winkel van dochterlief sindsdien nooit meer bezocht. Ze zetten er geen voet meer over de drempel.

In de belastingvoorstellen van het kabinet blijven de handige belastingconstructies van directeuren grootaandeelhouders buiten schot. Over hun vaak riante vermogens betalen ze vaak maar weinig belasting. Dat is ze gegund, maar het staat tegelijkertijd wel in heel schril contrast met de kille en ronduit absurde wijze waarop de armsten in onze samenleving door de overheid worden behandeld. Ouders die worden verboden naar de winkel van hun dochter te gaan. Brrr. DDR revisited.

(Bron: demonitor.nl)

5 Reacties op Bijstandsouders beboet omdat ze hun dochters winkel bezochten

 1. jos van veen // 19 juni 2015 om 23:03 // Beantwoorden

  ik kan het niet genoeg benadrukken dat deze eurofiel neoliberale regering financieel terroriseert..we hebben geen jihadi’s nodig..de geldgesioorde obsessieve neoliberale kliek is al voldoende.
  Hypercontrole,megabureaucratie,machtswanen,repressie…bewijs maar dat je onschuldig bent..de dictatuur krijgt steeds vastere vorm en elk aspect van je bestaan en privacy wordt fascistisch gefiscaliseerd.

  Elk ding wat voor onze samaenleving en gewone bevolking fatsoenlijk zou zijn wordt afgebogen naar anders gerichte geldstromen waarvan de burgers geen barst meer van terug zien,niet in geld, niet in natura of omstandigheden.
  Elke meevaller wordt omgekeerd naar nog groter teleurstelling en de hogere gremia maken er een zooitje van ten koste van anderen zonder zelf aansprakelijk te worden gesteld.Ze walsen gewoon ene volgende balzaal binnen met hun gestumper om daar de boel weer verder te verzieken.
  Moraalmissies die getuigen van onzinnige inzichten.armetierige zelfkritiek en etikettering van anderen..
  Anderen zijn Dikke IK, hufters en belust op geld..hún geld..dat wij mogen brengen..Zij de subsidies , wij de lasten(zie belastingplan)en EU..
  Neoliberale partijen zijn projectiepartijen met demagogische inslag.
  Ze projecteren hun malafide ziekelijke eigenschappen gewoon op anderen en hebben dan voor zichzelf dan de biecht afgelegd..
  Wij-neurofiel neoliberalen- zijn goed,weten het beter want de anderen deugen niet..terwijl zelfs de eerste de beste zwakbegaafde kan zien dat de neoliberalen de grootste smeerlappen zijn die mensen verloederen tot hun middelen, dienaren,rendementsverbeteringen,versleten afgevoerden en ondeugdelijke figuren..alles markt, alles , winst geld, alles macht en alles klinkklare onzin..En geen inspraak of zeggenschap en dat etaleert zich dan naar buiten als democratie..Schande en gruwelijk onbehoorlijk,,verwende creaturen.

  Moeten we zo snel mogelijk van af komen..etterbakken! dan zijn we meteen ook bevrijd van hun Gestapo en NSB activiteiten.
  Ze blijven manipuleren, samenzweren en achterbaks doen..ook al presenteren ze zich heel open en aanspreekbaar..NIKS is open anders dan lulkoek.

 2. bert [maathuis] // 19 juni 2015 om 23:06 // Beantwoorden

  Onze regering (+ grootste deel van onze parleurs) zijn volkomen inhumaan. Onmenselijk. Zij zijn onbegrijpelijk. Zij stellen geen enkel vertrouwen in hun medemensen. Vandaar deze hel-se [re]acties van hen.

  Het is de PROJECTIE van hun eigen innerlijk:

  http://www.npo.nl/brandpunt/30-03-2014/KN_1656577 Minuut 00-01 en 26.00-27.00 Fennema zegt hier hetgeen we precies in de praktijk zien als uitvloeisel van deze mentaliteit. DAT KUNNEN WIJ NEDERLANDSE BURGERS TOCH NIET LANGER ACCEPTEREN! DIT KAN TOCH NIET GEDOOGD WORDEN!
  Een groot deel van de Nederlandse burgers LIJDT inmiddels diepgaand onder het regiem van regering + [een groot deel van] de parleurs.

  Voor velen wordt door regering + parleurs + uitvoerders (SD-ers) hun leven tot een ware hel gemaakt.

  VOLKSTRIBUNAAL.

 3. Fascisme!!!!

 4. Laat die lieve mensen met rust. Dit slaat echt helemaal nergens op!!! Die mensen die bij de sociale dienst werken hebben zeker geen kinderen. Oftewel je kan het maar beter een andere naam noemen dan SOCIALE dienst… schofterig!!

 5. Eens met de reageerders…dit gaat veels te ver!!

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.