Ministers Hennis en Koenders ‘slaan elkaar de hersens in’ om geld

Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders maakt zich niet populair bij zijn collega Hennis (Defensie). Hij heeft namelijk zijn oog laten vallen op het speciale potje van 250 miljoen voor buitenlandse missies, het Budget Internationale Veiligheid (BIV). Dit bedrag is bedoeld om de militaire missies te financieren, zoals die tegen IS. Koenders (PvdA) eist echter ook 100 miljoen uit die pot, en dreigt zelfs de verlenging van de IS-missie te dwarsbomen. Hennis (VVD) peinst er niet over. ‘Ze slaan elkaar de hersens in’, onthult een betrokkene in De Telegraaf.

Hennis zou terugverlangen naar Koenders’ voorganger Timmermans. Hoewel ook een geweldige ijdeltuit, kon je met hem tenminste afspraken maken. ‘Met Timmermans was een deal een deal’.

‘Rond Koenders is altijd heibel’, kopte De Telegraaf donderdag 11 juni. De PvdA-minister lag tijdens zijn vorige kabinetsperiode, hij was minister van Ontwikkelingssamenwerking in Balkenende 4, ook al overhoop met zijn collega’s op het departement. Met minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen en staatssecretaris Timmermans lag hij voortdurend in de clinch, weet de krant.

En ook de huidige minister van Ontwikkelingssamenwerking Lilliane Ploumen (PvdA) heeft het lastig met de bemoeizuchtige Koenders. Zo zou hij voortdurend over haar schouder meekijken. ‘Koenders vindt dat Ploumen geen wereldvisie op ontwikkelingssamenwerking heeft. Hij ziet zichzelf als eerste onder de niet-gelijken; zij is voor hem de uitvoerende dienst’, aldus een anonieme bron.

Koenders zal wel inbinden, zo is de verwachting. Hij wil namelijk koste wat kost minister van Buitenlandse Zaken blijven. ‘Er is voor Bert één ding écht belangrijk: dat hij minister van Buitenlandse Zaken is. En blijft’, citeert De Telegraaf ‘een Haagse veteraan’. Koenders’ woordvoerder bevestigt dat de minister voorstander is van ‘structurele oplossingen voor de financiering van missies’ en doet ‘uiteraard’ geen mededelingen over onderlinge gesprekken tussen kabinetsleden.

(Bron: De Telegraaf)

4 Reacties op Ministers Hennis en Koenders ‘slaan elkaar de hersens in’ om geld

 1. lekker laten slaan.

 2. jos van veen // 11 juni 2015 om 20:39 // Beantwoorden

  ja…dat mannetje is natuurlijk een heel arrogant zichzelf overschattend betwetertje.
  Waarschijnlijk is hee heel platvloers waar het over gaat.
  Hij leeft in vliegtuigen , dure hotels en nog duurder cadeautjes etc. en nou is door zijn declaratiebudget heen, of zo.

  En dan kan hij niet langer de illusie van showboy en minister ophouden die liever reist dan telefoneert of de webcam gebruikt.

  Dan baasje spelen is misschien gunstig om geld te halen omdat anderen het jochie kotszat worden en hem liever wegruimen..

  Weer een figuur waarvan iedereen zich kan afvragen of hij nu werkelijk nodig is.verwend hedonistisch mannetje,of zo

  Enfin: hij is weg uit een volgend kabinet..er komt dis een eind aan.

 3. 2012 Defense Intelligence Agency document (nog voordat de VS wapens leverde aan de “oppositie):

  THE GENERAL SITUATION:
  A. INTERNALLY, EVENTS ARE TAKING A CLEAR SECTARIAN DIRECTION.
  B. THE SALAFIST [sic], THE MUSLIM BROTHERHOOD, AND AQI ARE THE MAJOR FORCES DRIVING THE INSURGENCY IN SYRIA.
  C. THE WEST, GULF COUNTRIES, AND TURKEY SUPPORT THE OPPOSITION; WHILE RUSSIA, CHINA AND IRAN SUPPORT THE REGIME.

  https://www.judicialwatch.org/wp-content/uploads/2015/05/Pg.-291-Pgs.-287-293-JW-v-DOD-and-State-14-812-DOD-Release-2015-04-10-final-version11.pdf

  En met ons belastinggeld mogen we Amerikaans wapentuig aanschaffen en de rommel opruimen. Schande!

 4. bert [maathuis] // 12 juni 2015 om 20:39 // Beantwoorden

  Bij herhaling:

  onderlinge verstandhouding tweede kamer leden:
  http://www.npo.nl/brandpunt/30-03-2014/KN_1656577 (eerste minuut en minuut 26 tot 27 (Vaststelling door Meindert Fennema).

  Dit voorbeeld van “Hennis” en Koenders” is in de tweede kamer blijkbaar dus algemeen geldig. (Wellicht m.u.v. PvdD en SP.)

  Wat parlement (parleurs) (én regering) betreft, zijn de Nederlandse burgers dus volledig “in de aap gelogeerd”.

  Slechts [onderlinge] WEDIJVER (en niets, maar dan ook niets anders).

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.