Dijsselbloem krijgt bedenkelijke reputatie van onbetrouwbare draaikont

Minister Jeroen Dijsselbloem begint de bedenkelijke reputatie te krijgen van een onbetrouwbare draaikont. Hoewel hij bij zijn aantreden nog zei niet aan ‘politieke spelletjes’ te doen, probeerde hij de Tweede Kamer en de kiezers tenminste drie keer om de tuin te leiden.

Over de bezuinigingsplannen van D66 en CDA loog Dijsselbloem in maart dat die 13 miljard bedroegen in plaats van het correcte 1 miljard. Een maand later was hij zogenaamd boos op de ABN Amro-top over de bonussen, en deze week blijkt dat hij afgelopen oktober verbazing acteerde over de Europese naheffing van 642 miljoen.

In april speelde Dijsselbloem nog de rol van de verontwaardigde minister toen ABN Amro een bonus van een ton per bestuurder wilde uitkeren. Later bleek dat de PvdA’er er al een jaar eerder akkoord mee was gegaan.

In maart loog hij tijdens de verkiezingscampagne over de bezuinigingsplannen van D66 en het CDA. Die zouden volgens Dijsselbloem 13 miljard bedragen, terwijl het werkelijke bedrag 1 miljard was.

Deze week volgden nieuwe onthullingen. Eerst in De Telegraaf, en daarna tijdens een Kamerdebat. Dit keer over de naheffing van 642 miljoen waarover de bewindsman grote verbazing veinsde. Uit vrijgekomen correspondentie blijkt nu dat hij er al een week van af wist. Het verzet dat hij zou hebben gepleegd tegen Brussel, is volgens de oppositie ook uit zijn dikke duim gezogen. Nederland maakte het bedrag namelijk vliegensvlug over en is nu zelfs de enige lidstaat dat het bedrag al heeft betaald.

Alleen de coalitiepartijen PvdA en VVD en de eenlingen Van Vliet en Houwers geloven de minister nog als hij zegt dat hij zich verzet heeft tegen de naheffing. Alle andere partijen vermoeden dat Dijsselbloem zich helemaal niet verzette.

Na een lange strijd mocht De Telegraaf eindelijk de correspondentie van de minister met zijn ambtenaren inzien. Hoewel veel was weggelakt, bleek dat de minister een theaterstuk had opgevoerd.

De oppositiepartijen willen nu bewijs zien van de strijd die Dijsselbloem zegt te hebben gevoerd in Brussel. Maar -o verrassing- daarover geeft Dijsselbloem geen openheid omdat ook andere landen daarin worden genoemd. Wordt vervolgd.

(Bron: de Volkskrant)

3 Reacties op Dijsselbloem krijgt bedenkelijke reputatie van onbetrouwbare draaikont

 1. jos van veen // 3 juni 2015 om 21:49 // Beantwoorden

  ja,die man zit er alleen voor zijn carriere en deint lekker mee op de neoliberale muziek.
  De NL bevolking kan hem geen moer schelen..technocratisch en dan nog van het zeer matige soort ook.
  Onbetrouwbaar, niet tranparant..onbegrijpelijk dat deze figuur minister is en dan ook bij de PvdA hoort. Cynisch arrogant mannetje heel betweterig likken naar boven en trappen naar beneden..

  De dubbelfunctie speelt nadelig parten..in zijn eigen agenda.

 2. Tja dijsselbloemen plukken. Sociale eurocraten. Nieuwe partij. De partij van de sociaal eurocratie. Geen geld geen werk geen sociale zekerheid. Sociaal voor eurocraten. De euro elite.

 3. Vriend van draaikont Wouter bos

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.