TTIP-voorstander Hans van Baalen: ‘Chloorkip? Lekker. Niks mis mee’

VVD-europarlementariër Hans van Baalen ziet TTIP helemaal zitten. (Foto: wikimedia.commons.org., Moritz Kosinsky)

VVD-europarlementariër Hans van Baalen is een sterk voorstander van TTIP, het vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten. ‘Zo’n markt van Hawaï tot Helsinki is een aanlokkelijk perspectief. We moeten TTIP gewoon hebben’, stelt hij in Vrij Nederland. Volgens TTIP-criticus GroenLinks-europarlementariër Bas Eickhout zorgt TTIP straks onder meer voor goedkope kip op de Europese markt, die -nu verboden in de EU- is gewassen met chloorwater. Van Baalen doet echter niet moeilijk over de bleke kip: ‘Lekker. Niks mis mee.’ Het is allemaal bangmakerij volgens de VVD’er: ‘Van mij mag die kip gewoon op de Nederlandse en Europese markt. Als hij maar duidelijk herkenbaar is voor de consument’.

In Vrij Nederland, 12 mei.

In Vrij Nederland, 12 mei.

Vorig jaar zei Van Baalen nog dat TTIP Nederland 4,1 miljard euro per jaar zou opleveren, maar over dat bedrag is hij bij nader inzien niet meer zeker. ‘TTIP is een experiment. Je kunt niet op je zakjapanner uitrekenen wat het opbrengt. Inderdaad, zo’n groeicijfer kun je niet bewijzen. Economen spreken elkaar tegen.’

Van Baalen wijst er liever op dat TTIP de afzetmarkt voor Nederlandse producten sterk vergroot. ‘Vrijhandel zit de liberalen natuurlijk in de genen. Dus ik zeg: doen!’ En dan het liefst binnen vier jaar. ‘Voor de volgende Europese verkiezingen, zodat het huidige parlement het kan goedkeuren.’

GroenLinks-europarlementariër Bas Eickhout vindt TTIP 'een gevaar voor de democratie'. (Foto: wikimedia.commons.org)

GroenLinks-europarlementariër Bas Eickhout vindt TTIP ‘een gevaar voor de democratie’. (Foto: wikimedia.commons.org)

In het Vrij Nederland-artikel krijgt Van Baalen weerwoord van zijn GroenLinks-collega Bas Eickhout. En die is minder enthousiast. Hij verwacht bijvoorbeeld dat de Europese standaarden voor de voedselveiligheid worden verlaten, TTIP vindt hij zelfs ‘een gevaar voor de democratie’ en verder moet hij niets hebben van nieuwe regelgeving die multinationals de mogelijkheid geeft het lokale rechtssysteem te omzeilen: het Investor-State Dispute Settlement (ISDS).

Het ISDS komt erop neer dat grote bedrijven hun conflicten met overheden buiten het bestaande rechtssysteem om kunnen oplossen. Advocaten van beide partijen kiezen samen een onafhankelijke rechter die bindende uitspraken kan doen. Eickhout noemt het ‘niet transparant’. Bovendien kunnen Amerikaanse bedrijven straks het Europese rechtssysteem omzeilen en ‘dat moeten we niet willen’. Van Baalen wijst erop dat het een Amerikaanse wens is, ‘van mij hoeft het niet, maar het is ook geen breekpunt’.

Eickhout is er zeker niet gerust op: ‘ISDS is het topje van de ijsberg. TTIP is een gevaar voor de democratie . Door het verdrag wordt macht overgedragen aan het bedrijfsleven ten koste van democratische zeggenschap’.

Van Baalen werpt tegen dat we wel ‘kunnen wachten tot Sint Juttemis’ voordat het democratische vraagstuk eindelijk geregeld is. ‘Het is goed dat marktwerking voorop loopt’.

(Bron: Vrij Nederland)

25 Reacties op TTIP-voorstander Hans van Baalen: ‘Chloorkip? Lekker. Niks mis mee’

 1. Tja,dat volgevreten leeghoofd haalt zijn kip wel bij de poulier;het chloorafval is goed genoeg voor ons!Laat maar weer eens zijn smerige karakter zien!

 2. jos van Veen // 18 mei 2015 om 23:10 // Beantwoorden

  Zoals gewoon ontbreekt het Van Baalen aan nuance en aan verstand.
  TTIP is inderdaad een project wat alleen beoogt de bedrijven/corporaes/multinationals MINDER belasting te laten betalen.

  Van Baalen als vreetvarken vreet natuurlijk alles waar umuma pver zit en valt dan vervolgens r tijdens zijn werk in slaap…dus mist hij alle discussies en het meest de import van het Amerikanisme,wat bij voorbaat er al heel neoliberaal van uitgaat dat alles wat uit de US of A vandaan komt goed is voor ons..
  (De VS is de SLECHTST functionerende samenleving op aarde..hou het even in de gaten..)
  De condities waaronder en de normen die daarbij gehanteerd worden interesseren deze veelvraat geen donder..daar weet ie niks van,heeft ie de hersens niet voor en daar is ie te dom aangelegd.
  Grote bek en poeha..verder komt dit figuur niet.Het is een echt ongelofelijk lomp onbenul

  Wij mogen dus de gevolgen opvangen. Ook dokken voor de eindeloze reeks parallelle rechtszaken..als vanouds worden de kosten hiervan weer genationaliseerd( Zie de NAM en de Kampse oplossing..de NAM krijgt 40% subside (!!) van NL om de gemaakte schade in Groningen te bekostigen..(..???!!)
  (ja, we hebben meer gluiperds van neoliberale in de fianciele politiek .Dat Kamp nog steeds zijn functie mag blijven uitoefenen is me een raadsel..)
  Enfin, die rechtszaken is natuurlijk voer voor advocaten en rechters, sepculoaties voor bedrijven en ze gaan uiteindelijk gedurnde het hele TTIP provces echt de te hanteren normen uitmaken.
  Gaat miljarden kosten , maar waar hebben we het over.

  Alle zgn voordelen zijn zijn aannames ..bejubelde verzinsels om het vuurtje op te stoken.Er is geen enkle bewijs of garantie..Net als v bij de EU gaat iedereen er op vooruit, minder werkelozen, hogere inkomsten,lagere prijzen.
  Het Walhalla…Do’n you believe it!!
  We worden net als bij de EU gewoon weer neoliberaal belazerd en wat mij betreft mag Van Ballen zich ene ongeluk vreten aan chloorkip, met straffe pesticiden behandeld fruit en groente, gen-rijst en gen-mais en met volstoppen met exceptioneel hormoonvlees..

  Misschien kan hij een baan krijgen in de VS als voorproever van de EU voor 3 uur per dag want voor de rest is hij toch onder zeil.

  Dan mogen ze hem met een shovel in Brusselse gebouwen rond rijden met een diabetespomp.

  De reeds bekend gemaakte voordelen(broedsel van de achterkamertjes)worden in complexe zinnen weergegeven.
  De stekkers voor electrische auto worden in de VS en in de EIU gelijk…)Zaten we heel hard om verkegen) en er komen meer automodellen uit de vS op de EU markt..(Hadden we ook al zo’n behoefte aan)

  Net als bij de EU gaat er alleen een bepaalde groep van profiteren( multinationals, miljardairs, banken) het gewone volk wordt weer uitgekleed.
  Zelfs als alles gieoed en uitstekend gaat. Loonsverhoging in NL of elders in de EU wordt meteen aangevaalen met een parallelle rechtszaak omdat de counterpart in de VS minder winst maakt,,dus,, rechtszaak dat NL de markt voor de VS verziekt door loonsverhoging zonder toestemming vooraf van van multinationals..

 3. Koop al jaren geen Amerikaanse producten. Dat kan ik iedereen aanraden. Naast stemmen met je stempas, kun je ook prima stemmen met je geld. Waar je het aan uitgeeft en wat je boycot. Wel zo effectief, zeker als meer burgers dit gaan doen. Burgers zouden niet mee moeten werken met met ongewenste politieke, economische, juridische en sociale ontwikkelingen.
  En die Van Balen? Wat een leeghoofd is dat, zeg.

 4. Dhr van Balen wacht op antwoord.
  Dhr van Balen is , naar eigen zeggen, een echte liberaal.
  Dus van de markt ( werking). Je hoeft alleen als liberaal voor marktwerking te zijn. Je hoeft niet te begrijpen hoe een markt werkt.
  Daarbij vinden liberalen dat er een samenleving is en markten. Twee gescheiden zaken. Alleen het een kan niet zonder het ander.
  Voor een liberaal is marktwerking de reden ( de zinvolheid) van ons bestaan. Gesprekken over zinvolheid, gelijkheid in kwaliteit van leven ( dus tenminte 70% van de bevolking met een levens-standaard die behoort aan een welvardende middenklasse met ruim voldoende besteedbaar inkomen)zijn niet besteed aan een liberaal. Een liberaal denk defacto in ongelijkheid. Ongelijkheid is de basis voor concurrentie en marktwerking.En zonder deze twee waren we als mensheid niet verder ontwikkeld, aldus de liberaal.
  Het enige wat nodig is zijn heel veel liberalen , de rest, anders- denkenden, tja die hervormen en buigen wij wel om met allerlei repressie, bezuinigingen en pr middelen.
  de liberaal wast zijn handen in onschuld, een overheid is toch zeker niet verantwoordelijk voor armoede. Dat is de mens zelf. Martkwerking lost alles op. De multinationals en de olicharchen in public private partnerships als de banen creators. Weliswaar allemaal, zoveel als de marktwerking nodig heeft, banen tegen een armoede loon. Want we moeten wel blijven concurreren. En het woord slaven creators of begrip race to the bottom is tegen het gevoelige been van de elite liberaal.Grotere tweedeling , klein percentage rijken de rest in armoede, hoort erbij. Immers zo zeker je jouw eigen welvarende positie af. Je verheft jezelf boven het systeem. VVD en rechtse partijen eigen. Ik ben het eenss met luyendijk. Die stelt dat banken faiiliet moeten kunnen gaan en zelf het risico moeten dragen. Dus politici hebben ook recht op schuldsanering. Maak je er een puinhoop van dan kun je bij je gemeente aankloppen en drie jaar lang leven van 40 euro per week. Lijkt mij een louterende ervaring voor de politici die deze regelingen bedacht hebben. fouten maken mag, toch..

 5. Bijvoorbeeld, bij een motie van wantrouwen mag de desbetreffende politicus, bij wijze van experiment, een jaar lang wonen in een bijstandswoning met een eigen sociaal rechercheur en alleen eten halen bij de voedselbank.
  als politicus hoef je helemaal niet na te denken over de gevolgen van gedragsexperimenten voor je medemens, die bedenk je met elkaar, of ergens in de EU banken, en dan in een complex opgevoerd politiek toneelstukje maak je wet en regelgeving.
  De hedendaagse politicus heeft Geen visie nodig EN hoeft niet te kunnen rekenen ( De Euro rekent het wel voor u uit).
  De Euro , het monetair stelsel, maakt het geen bal uit welke wetten u verzint. De Euro is eigenaar. Politici zijn slechts uitvoerders.
  De multinationals , de olicharchen en de super identities in public private partnerships. Partnerships die alsnog proberen te vverhullen hoe de geldcreatie en de ongelijke verdeling ervan nu werkelijk loopt. Lan leve de liberaal want die maken het uiteindelijk alsnog zeer duidelijk ( ongelijkheid als basis)

 6. “Straks heeft 1% meer dan 99% dan de wereldbevolking”.
  Volgens Oxfam is de situatie anno 2015 dat er 85 personen zijn, aanwijsbaar, met meer vermogen/bezit, dan de helft van de wereldbevolking. Berekend is dat ( dankzij de geweldige inzet van monetaire stelsel, en ondersteunde wetgeving (eu ttip etc etc) richting de superidentities en multinationals = geldcreatie in dienst van de “banen” creators ahumm) in 2020 de balans is dat dan 100% in eigendom is van deze mensen. Gelukkig zijn het er 85 , dus is er toch nog kans op interne marktwerking. Liberaal kan zich prijzen.

 7. We kunnen er allemaal over blijven praten – zeuren – vloeken en met ons vingertje naar anderen wijzen tot het verdrag een feit is en dat het dan een feit gaat worden is zeker!!!!! Dus.. blijven we onze woede op deze manier uiten of gaan we nu ook eindelijk de straat weer op?
  Wie van jullie gaat er ook daadwerkelijk demonstreren tegen TTIP a.s. zaterdag 23 mei in Amsterdam of in Alkmaar??
  https://www.facebook.com/events/455151151302824/permalink/488043368013602/

 8. Mijnheer van Baarle heeft zelf verstand van een plofkip met zulke denkwijzen.
  Democratie betekend dat de meerderheid beslist. En wij, de “gewone” volk, willen geen “chloorkip” in onze winkelschappen, er ligt al genoeg rotzooi en chemische troep in onze schappen!
  Ga maar zelf zo’n kip eten mijnheer van Baarle, als daar niets mis mee is!
  Wij, gewone volk, willen dit niet! Wij willen eerlijke vlees/kip op tafel, dus GEEN TTIP IN NEDERLAND!
  En de stem van het volk geldt als meerderheid, dus houdt u daar rekening mee mijnheer van Baarle!
  Want als een vertegenwoordiger van ons heeft u onze belangen te vertegenwoordigen, of bent u dit soms vergeten?!

 9. Edwin Niemans // 19 mei 2015 om 13:21 // Beantwoorden

  Witte kip is niet ons grootste probleem. Neem bijvoorbeeld Fracking of gasboringen. Stel dat een politicus bedenkt om die rechten in Nederland te verkopen. En over een aantal jaren blijkt dat het dodelijk giftig is voor ons. Dan moet Nederland dus een afkoopsom gaan betalen aan dat bedrijf of er vanaf te komen. En dan maakt het niet uit hoeveel ziekte, kanker en doden er vallen. Nederland zal moeten betalen of accepteren. De burger zal altijd de rekening betalen van vrije handel volgens dit contract. De enige winnaars zijn de 1% die geld verdienen aan grote bedrijven.

 10. Niet alleen in Amsterdam of Alkmaar wordt er a.s zaterdag 23 mei, een protest mars gehouden !!!! Òòk in andere plaatsen, b.v Zwolle. Zelfde dag, zelfde tijd: 14.00.

 11. Edwin Niemans // 19 mei 2015 om 13:42 // Beantwoorden

  En denk aan Monsanto. Stel dat we Monsanto rechten geven en opeens is ook het pluche er achter dat Monsanto dodelijk is. Dan moet we dus ook Monsanto afkopen of accepteren. Ongeacht hoeveel schade ze opleveren. Denk ook aan roofbouw wat een land kan ondergaan met wurg contracten. Wil je een bedrijf onteigenen, dan moet je betalen of oorlog voeren.

  Het TTIP leidt uiteindelijk alleen maar tot ellende. Het is door bedrijven bedacht, dus zal het nooit in het belang zijn van burgers.

 12. Koen Marovicz // 19 mei 2015 om 14:17 // Beantwoorden

  Zo kennen we de volksverrader met inhumane voorliefdes weer. Daarover straks meer bronnen. Eerst het verraad aan de Nederlandse agrariërs. In Wageningen sloegen onlangs kippenhouders een noodkreet over het overspoelen van de markt met plofkippenweefsel dat de naam vlees in een kwaad daglicht stelt –
  Kernachtig samengevat als ‘legaliseren van concurrentievervalsing’.

  Van Balen is niet voor vrijheid, niet voor democratie en geen volksvertegenwoordiger.

  TTIP – de tekst is niet bekend, en is de VVD nu al voor.
  Zelfs als Juncker de komende 3 weken zijn handtekening in het geheim zet, en het stemvee in het EP braaf tekent bij het kruisje – dan blijft er nog 4 jaar embargo op te tekst.

  Nul democratie.

  Buitenlandse media accepteren de censuur zoals die in ons land draait veel minder.
  TTIP verklaart arbeidsrecht staatsvijandig, vakbonden de oorlog; menshouderij.

  “105 vakbondsmensen vermoord, en > 1,300 zijn met de dood bedreigd.”
  De US.T.R. zei ons dat de moorden op vakbondsmensen of geweld tegen hen geen overtreding is van het arbeidsrecht”.
  US Trade Representitave, Michel Froman, is dezelfde die voor Obama onderhandelt met buitenlandse regeringen en multinationals, zowel voor TPP als voor TTIP. !!!
  “Ieder land in TPP of TTIP dat arbeidsrechten verdedigt boven het niveau van slavenarbeid zal worden beboet middels ISDS in TPP of TTIP.
  Zoals een hoge VN-vertegenwoordiger hierover heeft gezegd, TTP & TTIP will produce “a dystopian future in which corporations and NOT democratically elected governments call the shots.”

  Het idee dat dit ‘vrijhandels’ verdragen zijn, is de grootst mogelijke Leugen.
  Ze zijn een overdracht van soevereiniteit van nationale democratiën naar een fascistische wereldregering.
  (Investigative historian Eric Zuesse is author, most recently, of They’re Not Even Close: The Democratic vs. Republican Economic Records 1910-2010; Feudalism, Fascism, Libertarianism & Economics http://www.washingtonsblog.com/2015/05/how-americas-news-media-killed-americas-democracy-tpp-ttip.html

  Geheimhouding niet omwille nationaal (algemeen) belang, INTEGENDEEL. ‘Stealth’ staatsgreep

  “many have noted that the treaty is so bad that – if Americans knew what’s in it – they’d demand that Congress reject it. No wonder it has been classified as a national security secret, so that people can’t see it’s language …
  until 4 years AFTER it’s passed. !!!

  Van Balen kent zelf de tekst ook niet, en is nu al voorgeprogrammeerd om eigen volk te verraden.
  Nederland op te heffen, zo ook de souvereiniteit van de overige lidstaten.

  Dit gaan niet over handel. maakt dat dus ook niet vrij, en het is geen verdrag.

  Van Balen is DE OLIFANT VAN TROJE die de globalisten in de Europese politiek hebben geparkeerd.
  De globalist met zijn uitgesproken voorkeuren voor koorballenclub Minerva, erger nog Presus geweest van Pro Patria (de Kon. Studentenweerbaarheid).
  Alwaar hij destijds het Horst Wessel lied uit volle borst zou hebben gezongen. Dat is nu taboe, getuige het interview dat Jort Kelder met onze man in Straatsburg had.
  Memorabel, het interview, de uitspraken, het taboe, de strapatsen van de man. (zie ook hoe hij – ondanks alle oorlogsmisdaden – toch nog Churchill als voorbeeld ziet; kijk op 22min. Op 40 min. spreekt hij van zijn liefde voor de Liberale Internationale (soort Kapintern van de globalisten): ‘we are a fighting organization’:
  http://tvblik.nl/amusement-film/beroep-politicus-de-brusselse-veldtocht-van-hans-van-baalen

  Van Balen is een landverrader. De souvereiniteit van de lidstaten wordt vervangen door ‘CORPORATE SOUVEREIGNTY’ (mooi woord voor een lelijk ding; namelijk: fascisme).

  http://rinf.com/alt-news/featured/un-lawyer-calls-ttp-ttip-a-dystopian-future-in-which-corporations-and-not-democratically-elected-governments-call-the-shots/

  Meer dan 1.000 burgers in Japan zijn niet zo achterlijk cq. fascistisch als onze Kabinets- en Kamerleden en hebben de staat aangeklaagd.
  Vorige week is afzetting van Obama ter nauwernood afgewend door de globalisten door massieve intimidatie en omkoping van de twijfelende cq. bezwaarhebbende volksvertegenwoordigers.

  En dan over het grote voorbeeld van Van Balen; Winston Churchill, ook relevant uiteraard:
  Dresden was filled with nearly 1.2 million people.
  Churchill had asked for “suggestions how to blaze 600,000 refugees”.
  He wasn’t interested how to target military installations 60 miles outside of Dresden.
  More than 700,000 phosphorus bombs were dropped on 1.2 million people.
  zie: The WWII Dresden Holocaust – ‘A Single Column Of Flame’, Rense.com

  Geheimhouding niet omwille nationaal belang, INTEGENDEEL. ‘Stealth’ staatsgreep:
  “many have noted that the treaty is so bad that – if Americans knew what’s in it – they’d demand that Congress reject it. No wonder it has been classified as a national security secret, so that people can’t see it’s language … until 4 years AFTER it’s passed.

  De plannen voor globale OBAMACARE (gedwongen vaccinaties e.d. – medicatie van wieg tot graf) liggen al klaar
  Zo ook het globale plan van eugenist Bill Gates voor de onderwijsmethoden
  Globaal plan van tolwegen en rekeningrijden
  Globaal plan van belastingbetalen aan de Wereldregering ipv. eigen land.
  Globaal plan van land- en tuinbouw factureren voor het oppervlakte water dat hun gewassen verdampen.

  Globaal plan louter electronische betaalsystemen nog toelaten.
  Globaal plan burgers laten betalen voor megalomane bouw- en infrastructuurprojecten. (Publiek-private-pppppaartnership; Een IMF-beleid; kosten voor de burgers, opbrengsten in private zakken).

  En zo is er meer fascistische narigheid klaargezet.

 13. Edwin Niemans // 19 mei 2015 om 14:41 // Beantwoorden

  Koen Marovicz, dank. Ik wist dat het erg was. Dat het zo erg was was ik niet van op de hoogte.

  • Koen Marovicz // 19 mei 2015 om 23:52 // Beantwoorden

   Edwin. Goed beschouwd is het ook heel erg data maar zeer weinigen weten hoe erg het is wat TTIP in werkelijkheid voor de burger betekent.

   Bedenk dat ik nog lang niet volledig kon zijn hier.

   Mag ik nog op iets wijzen (heb voldoende ervaring met – aanlopen tegen – corrupte ambtenaren, diplomaten en politici).

   Niks doen die gasten toevallig.
   Een leger van woordvoerders, en PR-bureaus, kauwen de ‘sound bytes’ voor voor de trekpoppen van politici.

   Wij reageren hier op een topic hier gepoot. Waarom nu dit gekozen om hier te poten? Waarschijnlijk is dit als een persbericht de wereld in geslingerd.
   Via het kartel van nieuwsfabrieken wordt het naar de vele titels gepompt. Redacteuren zitten daar niet veel meer. Het is anno nu usance om hier en daar nog een komma te verplaatsen en de kant-en-klare persberichten kritiekloos te publiceren.

   Heel slim van het boegbeeld van de vechtpartij de Liberalen, zoals hij zelf zegt.

   Slim om nu net een zoveel minder belangrijk nadeel van TTIP eruit te pikken en op te blazen.
   Dat kan hij zonder gevaar voor kleerscheuren probleemloos bagatelliseren.
   Feitenvrij(zijn talent ligt daar) – ridiculiseren.
   ’t is natuurlijk ook best belangrijk – maar werkelijk nog niks vergeleken met de totale uitverkoop van de hele economie,
   de sloop van het MKB en de middenklasse.

   Zo leidt hij de aandacht af van nog veel belangrijkere nadelen. Zo wint hij kostbare tijd.
   Dit is een Blitzkrieg.
   Het moet er door gehamerd zijn voordat de mensen in de gaten krijgen dat zij worden cq. zijn voorgelogen/opgelicht/bestolen en bedrogen.

   De totale onderwerping, van zowel onze nationale grondwet als het verdrag van Lissabon, aan de in het geheim bekokstoorde anti-democratische WTO-TTIP bepalingen.
   In wezen de nieuwe anti-democratische grondwet voor alle ondertekenende landen van TPP, CETA, NAFTA en TTIP.

   Die daarmee ophouden soevereine landen te zijn.

   We krijgen er een kartel van SOEVEREINE MULTINATIONALS voor in de plaats.
   Alle politici die hier voor pleiten begaan feitelijk landverraad, alsmede kiezersbedrog. En misdaad tegen de menselijkheid (EVRM), daarvoor is in TTIP geen plaats ingeruimd.
   Integendeel. ISDS geeft de globalisten hun zelfbereide carte blanche voor ecocide en genocide.

   Mag ik hier nog 4 relevante citaten toevoegen, ter duiding:

   1. Knowing that the term ‘Fascism’ was universally unpopular; Friedman and the Chicago School of Economics masquerade these works as ‘Capitalism’ and ‘Free Market’ economics.

   2. “It is not too extreme to call our system of government now ‘American Fascism.’
   It’s the control of government by big business, which Franklin Delano Roosevelt defined in 1938 as fascism,”

   3. Monetary Sovereignty and the Death of Nations Friedman’s model of wealth extraction has been in conflict with the traditional Nation State and the oncept of State sovereignty from inception.”:
   http://www.counterpunch.org/2012/10/24/the-dark-age-of-money/

   4. “So that was the target and primary objective for the rise of the Fourth Reich.
   That’s what’s going on today.
   The Nazis planned for it, they even had a term for it – “neue Ordnung,” which means New Order, New World Order.
   This today, this New World Order, is the rise of the Fourth Reich. http://whale.to/b/nazi_allopathy.html

   *The Corporation The Pathological Pursuit of Profit and Power: https://www.youtube.com/watch?v=s6zQO7JytzQ Kijk m.n. vanaf 1uur30 naar de rol van de media bij wetenschapsfraude; ook opzienbarend: vanaf 1uur 25. Waar o.a. de rol van het Giga-concern General Electric en patenteren van alles wat leeft wordt geopenbaard.

   De synthese van dit alles wordt belichaamd door TTIP – feitelijk een fascistische coup.

   Tot nu toe hebben alle dagbladen in ons land de regering geholpen bij het toedekken van deze fascistische coup en de voorbereidingen geheim te houden.

   We moeten veel meer samen doen. Met collega’s bespreken. Het bedrijf plat gooien. De sportclub, regen van klachten tegen de overheid bij de Ombudsman, aangiftes bij de politie – nu ons rechtsstelsel nog niet achterhaald is door het komende JA op 10 juni van het Europees Parlement. Het is nu werkelijk 5 voor 12. Pompen of verzuipen. Het ga je goed.

   • heel veel dank voor de uw tekst en de verwijzingen en ook uw laatste alinea, we moeten veel meer samen doen. In het samen doen heb ik een minder hard hoofd gekregen. het lijkt wel of er een stilte heerst onder de bewoners of zou het angst zijn ? Toch komen meer mensen in beweging en ondertekenen petities.
    Een aantal jaren geleden begon ik al te mekkeren over het “neo- conservatieve/ ultra- liberale / bureaucratische- fascistoide systeem wat bezig is/ was de taal te doordrenken met reclame -militaire- en onderdrukkende slogans, etc. Veel vrienden, keken me aanvankelijk wat meewarig aan. Maar het TIPP begint door te dringen. Bij Mijnheer van Baalen in dit artikel, lijkt er iets anders aan de hand. Zijn uitspraken/ taal lijkt op iemand die slachtoffer is van een onderdrukker. Dat heet vereenzelvigen met de machthebber.
    Nogmaals dank.

 14. Edwin Niemans // 20 mei 2015 om 13:33 // Beantwoorden

  Oh ja, ik weet hoe erg de wereld in elkaar zit, met de dag meer. Ook dat het deels al door de Nazi vastgelegd is in een document wat nu de Codex Alimentarius heet. Ik wist niet dat ze nu bijna alles wat ze willen in het TTIP vast gelegd hebben.

  Het is echter al 1 voor 12. We zitten in/vlak voor de periode van 7 jaar onderdrukking die duurt tot 2020-2023. Maar tegelijk is het de 7 jaar die nodig zijn om iedereen wakker te maken. Ze gaan uiteindelijk verliezen.

  Zo zie je maar hoe belangrijk geschied vervalsing is, het vast legt in school boeken en het strafbaar maakt om geschiedenis ter discussie te stellen.

 15. Leo Fontijne // 20 mei 2015 om 13:53 // Beantwoorden

  Stop de chloorkip
  Tijdens het bakken, braden of grillen van de chloor kip ontstaan kanker verwekkende stoffen zoals chloorpropanolen. Deze stofjes ontstaan door vet van de kip te verhitten met de resten van het chloor!!!! In de begin jaren tachtig is toen het ketjap schandaal ontstaan, een belangrijk ingrediënt was het zuur gehydrolyseerd eiwit. De soja werd dan opgekookt met zoutzuur, maar de soja bevatten ook nog wat vet. Uit het vet met zoutzuur (waterstof chloride) ontstaat tijdens verhitting de kankerverwekkende stoffen aangeduid als chloorpropanolen.
  Ik vertrouw de chloor kip echt niet! Mensen pas op!
  Brussel mag dit niet uit de USA in de EU toestaan.

 16. Leo Fontijne // 20 mei 2015 om 14:05 // Beantwoorden

  Helaas worden wij geregeerd door generalisten en naar de techneuten wordt niet geluisterd. De generalisten uit het Anglo-Saksische model tov van de techneut manager van het Rijnlandse model.

 17. Voor degenen die nog niet getekend hebben:
  STOP TTIP

  https://stop-ttip.org/sign/

  en/of doneer

 18. Van Baalen en het martelen (een al oud programmapunt opgevist n.a.v. de chloorkip)
  Ik liep door de gang en zag vanuit een ooghoek door een openstaande deur dat ze bezig waren met een varken in een bad. Door al die betegelde wanden weet ik soms niet of ik in een badhuis of in een slachthuis ben. Ik schonk er geen aandacht aan, ik dacht: dat varken is in ieder geval allang dood, want ik ken de manier waarop na de slacht met kokend water en een scheermes de haren van de varkenshuid, het zwoerd, worden verwijderd. Maar toen ik terugkwam en hoorde praten en zelfs hoorde schreeuwen, keek ik naarbinnen en zag dat het varken een brilletje op had en dat ze het niet schoren maar onderdompelden, wel bijna een minuut lang, en toen het bovenkwam proestte het hevig en was het de conservatieve politicus Van Baalen.

 19. Dat is toch die man die heeft staan roeptoetern op het Maidanplein in Kiev! Toen is de hele Oekrainse zaak gaan escaleren! Domme man.

 20. Behoort deze bolle man niet op het schavot?

1 Trackbacks & Pingbacks

 1. IAmsterdam Star-reporter Steve Brown by anti TTIP Manifestatie Amsterdam (Video). | Steven Brown: "I have seen another world. Sometimes I think it was just my imagination."

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.