Kan Moszkowicz wel een law & orderpartij leiden?

Is het eigenlijk niet vreemd dat iemand die geschrapt is als advocaat, belastingen ontdook, zich failliet liet verklaren en nu nog grote (belasting-)schulden heeft, verkiesbaar is voor de Tweede Kamer? Nee, kennelijk is dat niet vreemd, want Bram Moszkowicz is zo iemand en hij staat trots als eerste op de kieslijst van de nieuwe partij Voor Nederland (VNL). Moszkowicz, toch niet bepaald een man met een onberispelijke reputatie, gaat nu een conservatieve, rechtse law & order-partij leiden. Grappig. Volgens peiler Maurice de Hond maakt Moszkowicz kans op een zetel.

Kieskeurig is de oud-raadsman overigens niet. In september 2014 gooide hij namelijk nog een balletje op bij D66-partijleider Pechtold. ‘Dat vind ik een interessante man. Die heeft ook wat te vertellen buiten zijn politieke standpunten om, denkt vrij, helder en creatief. Als Pechtold mij zou vragen: “Bram, kom je?”, dan zou ik daar serieus op ingaan’, zei Moszkowicz najaar 2014 tegen de Amsterdamse stadszender AT5. Gek, D66 staat voor bijna het tegenovergestelde van WNL. Of Pechtold nog heeft gebeld, is trouwens niet bekend.

Voordat de rechter je het kiesrecht (zowel het recht om te stemmen als om gekozen te worden) ontneemt moet je het overigens wel bont maken. Pas wanneer je tot een gevangenisstraf van ten minste een jaar wordt veroordeeld, kan een rechter als extra straf, ook je kiesrecht afpakken. Dat gebeurt echter zeer zelden. In Nederland waren er afgelopen februari slechts 197 mensen met de opgelegde beperking. En Moszkowicz hoort overduidelijk niet tot die zware categorie.

Kan Moszkowicz zijn strenge law & order-boodschap straks geloofwaardig brengen? Natuurlijk niet. Maar de oud-advocaat, gewezen columnist en voormalig presentator van onder meer RTL-Boulevard zal wel het nodige entertainment brengen en ach, politiek is toch ook theater. Met soms een klucht op het programma.

(Bron: rijksoverheid.nl)

1 Reactie op Kan Moszkowicz wel een law & orderpartij leiden?

  1. Ik moet zeggen dat ik wel moeite heb met de geloofwaardigheid van dit heerschap. Anderzijds zal ‘vermaakgehalte’, het cabaret in de 2e kamer er nog meer op vooruitgaan. Niet dat het dan ergens over gaat dus, maar mogelijk wel leuk en lachen.

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.