Frits Bolkestein: ‘Burgemeesters die niet meewerken aan bed-bad-broodplan moeten weg’

‘Burgemeesters moeten uitvoeren wat de centrale overheid afspreekt. Dan moeten ze niet zeggen: wij gaan lekker door met de opvang. Als ze daar lak aan hebben, moet het kabinet drukmiddelen inzetten. En anders moeten ze maar weg. De minister van Binnenlandse Zaken heeft de mogelijkheid ze uit hun functie te ontheffen’, aldus voormalig VVD-leider Frits Bolkestein in Het Parool. Na de uitgeprocedeerden moeten nu ook onwillige burgemeesters vertrekken. De VVD-prominent zegt bovendien fan te zijn van de huidige fractievoorzitter Halbe Zijlstra.

Zijlstra heeft volgens Bolkestein goed onderhandeld met de PvdA over het bbb-dossier: ‘Ik geloof niet dat Zijlstra er meer uit had kunnen slepen’. Even later: ‘Ik vind dat die mensen terugmoeten. De rechter heeft gesproken, ze zijn uitgeprocedeerd. Dat is ook de insteek van de VVD: de bed, bad, broodregeling moet zo sober mogelijk worden opgevat. Ik wil daar geen aantal boterhammen aan hangen maar wel een periode: één  week of twee weken – niet zes maanden’.

Over de aanzwelende vluchtelingenstromen is de Bolk ook al niet mals: ‘Neem die scheepjes op zee mee op sleeptouw terug naar Libië. Vernietig de bootjes voor de kust – uiteraard voordat er mensen aan boord zijn’, oppert hij als oplossing. ‘Dan zeggen al die volkenrechtgeleerden natuurlijk dat we eerst langs de Verenigde Naties moeten. Maar ik zeg: nood breekt wet. En verder: opvang in de regio’. Een regio waarin we volgens de liberaal dictaturen moeten herwaarderen.

Ook hierover schaart Bolkestein zich achter Zijlstra: ‘Hij heeft ook gezegd dat we samenwerking met dictators die de rust bewaren niet moeten schuwen. Daar ben ik het ook mee eens. Kijk eens naar alle chaos die Libië nu kent. Khadaffi kom terug, alles is vergeven! Als Saddam Hoessein nog in Irak had gezeten, hadden we nu geen IS’. In dicatuur in wording waarmee Bolkestein straks waarschijnlijk liever niet samenwerkt.

(Bron: Het Parool)

4 Reacties op Frits Bolkestein: ‘Burgemeesters die niet meewerken aan bed-bad-broodplan moeten weg’

 1. Niks:1 of 2 weken de straat op,want dan heb je er geen zicht meer op,dus:niet de straat op maar het vliegtuig in!Ik wil niet is geen reden;weg wezen;ze hebben al ,te veel gekost!

 2. het lijkt er op dat de huidige politiek de echo is van afgeserveerde politici in ruste.

  Die emnsen moge toekijken en natuurlijk ook zeggen-net alsiedereen- wat ze er van vinden,

  In het verhaal van onze nationale Olivier B.Bommel ontbreekt iets. Echte vluchtelingen bestaan er voor hem ook niet.
  In dat terug slepen en bootje-vernietigen ontbreekt een triage om echte vluchtelingen er uit te halen.

  Ik denk ook dat bij ons ook nog eens goed gekeken moet worden naar de asielprocedure en de eindeloze beroepen en het sollen uit prestige van hulpverleners die het hun zaak maken dat er veel mensen een verblijfsvergunning krijgen waar geen enkel perspectief in zit.

  Gezeur bij thuislanden levert uiteindelijk nul op rekest en afwijzing..ben je nog verder van huis.
  Dat de hele procedure sterk moet worden ingekort om spijkers met koppen te kunnen slaan en de stress te verminderen en effectief uit te zetten(!!!)

  Ja, en de repressieattitude van Bommel is natuurlijk typisch voor neoliberaal..macht ende kastijding..Befehl ist Befehl

  Ach ..Bolk wordt oud..hij denkt dat hij nog steeds voor vol meetelt..

 3. Bas van Stapelberg // 26 april 2015 om 22:31 // Beantwoorden

  Deze man zegt dingen die totaal niet kloppen. Allereerst Khaddafi, weggebombardeerd door de NAVO in samenwerking met ISIS. Dus Frits de mensen die je waarschijnlijk wel kent van al die vage clubjes zijn daar verantwoordelijk voor. Waarschijnlijk omdat Khadaffi over wilde stappen met andere landen op een andere munt dan de dollar. Klinkt dat bekend Frits.Saddam is weggebombardeerd door je Amerikaanse vrienden. Waarom Frits? Waarschijnlijk door iets wat zwart is en daar in de grond zit, het is maar een gokje hoor. En de ellende van ISI is ook gecreëerd door jouw Amerikaanse vrindjes. Het klopt allemaal niet Frits. En ga nou niet teveel roepen want dan word je een soort Wiegel en daar ben je veel te slim voor.

 4. Wat grappig. Je zou denken dat burgemeesters best wel weten waar ze het over hebben. In ieder geval beter dan een hoop alfa-studentjes die in een Haags achterkamertje anderhalve week in de weer zijn geweest met puchebisonkit, en die hun onwerkbare plannetje alleen met dreigementen kunnen aanbieden, zo weinig overtuiging straalt er van af.

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.