Europarlementariërs krijgen er maandelijks 1500 euro bij

Om hun assistenten te betalen krijgen Europarlementariërs er straks elke maand 1.500 euro bij. De Nederlandse Europarlementariërs zijn er woedend over maar kunnen de ‘bonus’ niet tegenhouden. Het CDA zal de plannen ‘keihard afwijzen’, zegt Wim van de Camp tegen de regionale kranten. ‘In Nederland moeten we fors op de zorg bezuinigen en dan in Brussel extra geld uitgeven: ik zou de kiezer niet meer onder ogen durven komen.’ Het voorstel kan volgende week woensdag op een ruime meerderheid rekenen in het EP.

Het plan komt van de Duitse christendemocraten. En inmiddels vinden ook de sociaaldemocraten een verhoging nodig. Nu krijgen Europarlementariërs ‘slechts’ 21 mille per maand, maar dat vindt een EP-meerderheid kennelijk onvoldoende. Eigenlijk wilden de Duitse christendemocraten er 3.000 euro bij, maar dat bedrag werd in onderhandelingen met tegenstanders gehalveerd.

De meeste parlementariërs betalen van de huidige  21.000 euro drie assistenten plus hun reis-, verblijfs- en andere kosten. Een doorsnee medewerker verdient maandelijks ongeveer 2.500 euro en betaalt in Brussel minder belasting.

De bijna 23.000 euro personeelsuitgaven komt bovenop de vergoeding die parlementariërs maandelijks al voor zichzelf ontvangen: 8.000 euro salaris, 4.300 euro voor onkosten en per vergaderdag een vergoeding van ruim 300 euro.

Terwijl overal in de EU bezuinigingen pijn doen, Griekenland zelfs tegen een faillisement vecht, doen de Europarlementariërs zichzelf maandelijks 1500 euro cadeau. Schunnig.

(Bron: regionale kranten: De Stentor, De Gelderlander, Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad)

7 Reacties op Europarlementariërs krijgen er maandelijks 1500 euro bij

 1. bert [maathuis] // 22 april 2015 om 13:15 // Beantwoorden

  Daarom bij herhaling:
  Waarom móet iemand zoveel verdienen?
  Hoe dúrft iemand zoveel te verdienen?
  Volkomen LAK aan de medemens?
  (Ja, “schunnig” lijkt nog behoorlijk zachtjes uitgedrukt.)
  (Waarom be-grijpen deze mensen niet dat het leven, het aards toneel, een SPIEGEL is?)

 2. ja, ook deze club leeft uin een ander universum. De zaak betaalt gewoon dus wat maken wij ons druk..

  Wij hoeven hets lecghts te bekostigen voor deze stakkers.
  Natuurlijk te gek voor woorden

  Maar dat is nog niet alles: binnen de EU wordt er ook nog 120 miljard aan corruptie gesprokkeld.

  Hier zou de stofkam door moeten om alles elk seizoen te screenen op falsificaties, fraudes en corruptie.

  Te idioot voor woorden..incompetenties laten zich fêteren om voor het TTIP te stemmen, of zo..

 3. cornelis gerardus vdf burger // 22 april 2015 om 17:23 // Beantwoorden

  maarssen,22-4-2015,
  deze mensen hebbenniets menslijks mer inzic, ze moeten zich stuk voor stik scamen teneerste maken ze heel europa kapot , plunderen overal de mensen totdat ze niets meer hebben en op straat staan, en dan deze betalingen schunnig en ik hoop dat werkelijk karma zijn werk gaat doen bij deze uber graaiers, die zich niets aantrekken van het financiele klimaat in heel europa!!! schande (en nogmaals nederland hoort zich gewoon uit europa terug te trekken en de euro te verlaten!!!!! podemos nederland

 4. bert [maathuis] // 22 april 2015 om 21:58 // Beantwoorden

  Nou Cornelis, ik dacht: soms komt het wel eens voor dat kinderen hun ouders moeten opvoeden (en zelf hun eigen leven volledig moeten regelen, hoe jong ze ook nog zijn).

  Met onze westerse regeringen (+ parlementen) lijkt het wel exact hetzelfde. Wij moeten hén vertellen/leren hoe je een land correct bestuurt. Hoe je je niet laat claimen door manipulators.

  Politici gaan allemaal voor het eigenbelang. Dáár moet een eind aan komen. Dat betekent niet dat de huidige politici een andere, sociale en humane houding moeten ontwikkelen (daar is echt geen wachten op!), maar dat we andere én anders soortige politici in de kamers moeten plaatsen. Mensen met verstand van zaken, die tevens het collectief belang wérkelijk beogen! Politici die de burgers veel meer vrijheid én hun vertrouwen geven. Mensen met een groot hart, zogezegd, dus. Dat missen we nu [nog steeds] volkomen, immers.

  Minuut 0.00-1.00 en 26.00-27.00 (Meindert Fennema):
  http://www.npo.nl/brandpunt/30-03-2014/KN_1656577
  Dat is allemaal “de oude wereld”. De strijd voor een nieuwe samenleving (in harmonie samen leven) gaat veel moed en energie vragen! Maar móet gestreden worden!!!

 5. Deze ‘euro parlementariërs’ zijn de schaamte voor hun handelen werkelijk HE-LE-MAAL voorbij. Noch Nederland, noch andere Europese landen hebben deze ordinaire zakkenvullers/oplichters nodig. Wat is hun legitimiteit eigenlijk? Hoeveel Europese kiezers hebben op deze profiteurs gestemd? Het is als een lopend buffet: GRAAIEN MAAR !

  Voor vriendschappelijke Europese relaties, onderlinge samenwerking en handel is de eu met zijn euro geheel overbodig. Sterker nog, het is een LAST voor de Europese bevolking geworden. Vanaf het verdrag van Maastricht is het echt fout gegaan. De oprichting van dit zakkenvullers ‘parlement’ in 1979 was overigens ook een strategische misser.

  Een vreedzame manier om de huidige façade te doorbreken is via nationale verkiezingen. We zullen daarvoor dan echt anders moeten stemmen. Een andere manier is de vreedzame omwenteling, zoiets als in 1989 in Oost Europa heeft plaatsgevonden.

  Iedereen die een HART voor Europa en Nederland heeft, kan ik aanraden het Burgercommité eu (financieel) te ondersteunen.

 6. Waarom AOWers zoals ik er GEEN 1500 euri per maand bij krijgen…
  http://fubar.mobi/2015/04/15/amsterdam-laat-zorgbehoevenden-eindeloos-betalen/comment-page-1/#comment-13056
  Oproep: laat je niet chanteren, laat ze niet binnen.

 7. Begrijpt u nu hoe het zit!
  Bezuinigen? Behalve de Elite. VVD voorop.

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.