Gaat Kamerfractie PvdA straks akkoord met strenger illegalenbeleid?

Al een week spreken de VVD- en PvdA-top over bed, bad en brood, en de laatste dagen lijkt de stemming een tikje optimistischer. Er ligt namelijk een eerste aanzet tot een oplossing op tafel. Na een week praten, inclusief twee nachten en de hele zondag, zijn de heren met het idee gekomen om illegalen een minimale vorm van opvang te bieden, en tegelijkertijd strenger uit te zetten. Strenger uitzetten: hoe reageert de PvdA-fractie daar straks op? Met een Tweede Kamermeerderheid voor de coalitie van slechts één zetel, moeten de sociaaldemocraten unaniem akkoord gaan. Als dat maar goed gaat.

Óf er reden is voor optimisme, is de vraag. De onderhandelaars zeggen namelijk niets anders dan ‘het gaat de goede kant op’ (PvdA-leider Samsom) en ‘het is niet uitzichtloos’ (VVD-fractieleider Zijlstra). Het kan dus nog alle kanten op. Feit is dat de partijtoppen al een week zeer moeizaam onderhandelen. Wie na zoveel vlijt met zo’n zuinig commentaar komt, heeft eigenlijk helemaal geen reden tot optimisme.

De huidige uitzetprocedure zou strenger moeten, aldus het conceptvoorstel. Het is de inbreng van de VVD-top, maar PvdA’ers denken daar meestal totaal anders over. Daar ligt dit onderwerp heel gevoelig. Het voorstel om de strafbaarstelling van illegaliteit te regelen, was vorig jaar nog reden voor ophef in de PvdA-fractie. Partijleider Diederik Samsom moest zijn fractie kalmeren en de strafbaarstelling ging niet door.

Hoogstwaarschijnlijk mag Samsom dat kunstje binnenkort herhalen. Nu wordt het echter moeilijker dan vorig jaar, want inmiddels zijn de omstandigheden veranderd. In de eerste plaats lijkt de coulante opstelling van de liberalen verdwenen. Met name VVD-fractieleider Halbe Zijlstra is helemaal klaar met de PvdA. Het is dankzij premier Mark Rutte, die zijn kabinet wil redden, dat dit kabinet er nog zit.

In de tweede plaats is er sprake van een zeer krappe coalitiemeerderheid in de Kamer. Die is, door weggestuurde en vertrokken Kamerleden die hun zetel behielden, geslonken tot welgeteld één zetel. Wanneer er ook maar één Kamerlid dwarsligt, zijn de rapen gaar. Dan kan Rutte 2 inpakken.

Het wordt zeer spannend. Rutte 1 viel ook zeer onverwacht en tijdens onderhandelingen.

2 Reacties op Gaat Kamerfractie PvdA straks akkoord met strenger illegalenbeleid?

 1. het lijkt mij toe dat dit kabinet ineficient werkt en vervreemd is van draagvlak.

  het d net zo ioed via internet ene referendum kunnen uitschrijven, dan was in ieder geval ene representatief beeld vanuit de bevolking gekomen.

  zoals ik er tegen aan kijk gaat het niet over die paar honderd die er net zijn aangekomen, het gaat ook over de bureaucratische afwerking. Uitgeprocedeerd wordt illegaal en derhalve vindt er verwijdering plaats uit het administratief systeem..lijfelijke aanwezigheid blijft maar wat registratie betreft bestaat deze persoon niet meer.
  Moet je die opvangen? Dan gaat het inmiddels niet meer over een paar honderd maar over honderdduizend(en)tallen.
  Iedere keer komt er weer een nieuwe laag bij..er is geen effectieve daadwerkelijke verwijdering.
  Morgen staat de verwijderde figuur er weer, en weer en weer..
  Wie kan zich nog de Bijlmerramp herinneren toen daar een generaal pardon kwam..het aantal Ghanezen overtrof alle verwachtingen..Niemand had verwacht dat er zoveel illegalen uit de kast kwamen.

  Inmiddels weten we dat de bootjesmensen bij lange niet allen vluchtelingen zijn,,het barst van gelukzoekers en klaplopers..deden ze thuis ook en dol op toeristen die je kon afzetten en aftroggelen..De succesverhalen van voorgangers , de (aangeboren?)behoefte aan gemak en lifestijl zonder inspanning is enorm..anderen doen het werk wel en jij kunt bier drinken en TV kijken..Prima geregeld toch..?all inclusive en luxer dan je gewend bent..
  Maar wat hebben we aan die gasten? Niks toch..

  Dan blijkt dat het merendeel van deze binnenkomers hem meteen smeert. Willen helemaal geen asielprocedures(met kans op afwijzing) maar willen direct doorreizen naar eerdere kwartiermakers en soortgenoten die al ergens “gevestigd”zijn.Duiken gewoon ongeregistreerd onder. De concentraties en massa worden steeds groter en blijft niet passief..gaat een eigen contracultuur opbouwen. Meestal vol dreigementen, aanslagerig, moord en doodslag en politiek niet langer hanteerbaar.
  Duikt in gangsterbendes en snel geld. Ook in NL waar de kalsnikovs al meedoen, Zweden: overlopen door gangsterislamisme. Je mag er niks meer over gedrag van moslims zeggen..willen ze/moslims niet meer hebben- anders sta je voor de rechter

  En dan valt er nog een ding op: de meerderheid is moslim.
  Niets tegen Islam maar wel tegen islamisering
  (niks tegen neoliberalen maar wel tegen neoliberalisering..We hebben het de afgelopen jaren mogen meemaken..Beviel het?)
  De dwang, de terreur , het Gutmenschfascisme..en ook hier zien we dat het beleid van de PvdA gesubsidieerd en wel(met eigen onderwijs) er op gericht is de meerderheid te laten assimileren en integreren met de minderheid, mn. islamitische minderheid. De wereld omkeren..het omgekeerd integratieproces.. te gek voor woorden
  De meerderheid is niet langer het criterium meer voor aanpassing maar de zalvende geesten zoals die van Asscher en Malström..Regeringen zijn niet langer alert en willen christelijk/calvinistisch goed doen…nou, daar kan Allah dan goed gebruik van maken(bot gezegd)
  ( heb een ander lief gelijk u zelve…als ik dat motto op de ander zou toepassen dan zou die bij mij slecht af zijn..)
  We zien hier toch ook dat stelselmatig de grenzen worden verlegd en afgetast nog meer( haat-imams blijven uitnodigen, weer groter moskee etc etc Groter smoelen, overlast ga maar door..).
  Een overheid die schijt aan het volk heeft met zijn Asscheriaanse Gutmenschdoctrine maar die wel het volk met de rotzooi opscheept.(Ruimtelijk en financieel)
  Sterker : ook hier wordt het gedrag van binnenkomers steeds minder bespreekbaar. Je bent meteen een discriminant, antisemiet, racist en PVVér –daar ga je dus als gecriminaliseerde figuur in de wiel gereden worden met standaard lijp-antwoorden.
  (terwijl ik niet eens PVVér ben of er op stem., maar dat doet er nioet /Kritiek op immigrantenbeleid en Gutmenschperversiteit betekent dat je anti bent en dat mag niet..
  Zover gaat het fascisme dus al..)
  Duitsland gaat wakker worden, België en het UK hebben al hun bekomst..
  De EU wordt geislamiseerd en dat komt niet met legers maar met bootjes binnen..het oproer gaat later kraaien als er expansie wordt gezocht
  De Turken mogen binnenkort zonder visum rechtstreeks NL binnenwandelen..de VVD heeft dit paard van Troje ook al geregeld..

  We zitten te slapen voor deze strategische opzet..zo geraffineerd kan het toch niet zijn?die zielige mensen..die doen dat toch niet? Jawel hoor!
  Wel; vraag Zweden..! Vraag het de UK..! vraag mensen in Brussel Zuid

  Als e.e.a in het tempo van nu doorgaat dan komen er het komende jaar anderhalf miljoen mensen binnen(naast de duizenden doden)

  de oplossing daarvoor is simpel maar eventjes duur en intensief.Ook de smokkelaars worden dan aangepakt.

  De kust voor Libië moet dicht..daar vindt dan ook meteen triage plaats.Echte vluchtelingen scheiden van illegale klaplopers.
  De selectie moet daar plaatsvinden en niet hier in rechtszaken. Boten afgepakt en vernietigd.Desnoods de lieden die daar komen chippen om het triageproces ter plaatse en elders te versnellen. Want het wordt draaideur,en, dat is het nu al. Iedere keer komen dezelfde weer aan(als ze niet verdronken zijn)

  Hetzelfde bij de andere kustlijnen. Misschien moet een cruisedienst de overtocht voor Syriers gaan verzorgen omdat het daar meestal echte vluchtelingen betreft.

  Associëren met milities in Libië langs de kust om ook daar de terugkeer af te dwingen..moedeloos maken van gelukzoekers.
  Het hek moet alleen en uitsluitend aan evidente vluchtelingen kansen bieden en geen andere.
  Ook daar triage

  Dit moet te doen zijn..ook met behulp van satellieten die veel sneller de ZEE kunnen afspeuren.

  Als er dan toch nog boten komen..en dat doen het, dan gaan die linea recta retour naar punt van vertrek..boot geconfisceerd en vernietigd.
  Komen met bootjes buiten de triage om meteen afstraffen.Retourneren..

  Gewoon even de zakelijke bril op zetten..of willen we ons steeds laten belazeren door elke nieuwkomer onder het mom van menselijkheid?

 2. ik lees net dat Rutte de bootjesillegalen een Afrikaans probleem vindt…
  Nou, daar liggen ze daar absoluut niet wakker van.
  Zeker The Gambia niet. Good riddings..
  Bekijk het maar..nemen jullie ze maar een poosje als jullie dat zo graag willen
  Schop ze terug en je krijgt on applaus..In The Gambia zijn ze te beroerd om iets aan te pakken..

  Rutte gaat natuurlijk bakzeil halen met het aantal verdrinkingsgevallen dat straks ook het toerisme gaat beinvloeden als er lijken aanspoelen of de weg van een snorkelaar versperren
  Pa s dan zal de Noord Afrikaanse badplaats aandringen op maatregelen van het land.

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.