Ga allemaal stemmen!

Vandaag krijgt de kiezer een unieke kans om het kabinet een fors signaal te geven. Nooit eerder waren de Provinciale Statenverkiezing zo belangrijk voor de landelijke politiek. De situatie is daarmee uniek.

De stembusuitslag bepaalt straks het humeur in het kabinet, en wellicht zelfs zijn toekomst. Wanneer de oppositiepartijen PVV en SP sterk groeien kan dat de coalitie in serieus gevaar brengen. Ook een sterk verschil in de resultaten van de coalitiepartijen VVD en PvdA drijft een wig tussen de twee. En een sterke positie voor D66 van Alexander Pechtold geeft het geheel weer een totaal andere dynamiek. Hoe dan ook; ga stemmen!

Niet alleen heeft de samenstelling van de Eerste Kamer straks effect op het wel en wee van dít kabinet, ook heeft het invloed op de formatie van een volgend.

Wie denkt dat thuisblijven niets uitmaakt, heeft het mis. Thuisblijvers spelen namelijk de partijen met een plichtsgetrouwe achterban in de kaart.

Van de trouwe stemmers op bijvoorbeeld de ChristenUnie en het CDA is bekend dat die -bijna- altijd komen opdagen. Voor de SP- en PVV-stemmers geldt in het algemeen het tegendeel. Zodra het een spatje regent, blijven die al thuis. Linkse kiezers blijven in het algemeen ook sneller thuis, dan rechtse.

Een stemadvies is niet te geven. Sowieso niet voor de vele lokale en provinciale partijen. Maar in het algemeen geldt: wil je het socialer, stem dan op de SP; wil je Den Haag en Europa aan het schrikken maken, en een forse rel veroorzaken, stem dan PVV; wil je de huidige koers vasthouden, stem dan de PvdA of VVD; wil je de koers niet alleen vasthouden maar ook extra gas geven, stem dan D66 en houd je van verrassingen, stem dan CDA. Ga in elk geval stemmen!

2 Reacties op Ga allemaal stemmen!

 1. bert [maathuis] // 18 maart 2015 om 12:05 // Beantwoorden

  Ook al zou je SP of PvdD stemmen, daarmee erken je het huidige systeem.

  M.i. dient de verandering heel ergens anders vandaan te komen; niet uit de politiek. Althans nú niet. Wanneer er mensen in de politiek zitting gaan nemen, die én van uit hun hart leven én die zich niet meer door het maxikapitaal laten ringeloren, dan … komen we goed in de richting.
  Oorlogen worden niet door burgers gewild, slechts door de machtswellustelingen. WAAROM WIL ÉN DURFT IEMAND ZO ONVOORSTELBAAR VEEL GELD TE VERDIENEN? Waarom willen een handjevol mensen de macht over gans de mensheid?
  Onze huidige politici zullen niet verkondigen dat zij de navo willen afschaffen, om maar één voorbeeld te noemen. Onze politici spreken niet één woord over een kortere werkweek van 4 of 3 dagen, om toch nog een tweede [maar uiterst belangrijk én noodzakelijk] voorbeeld te noemen.

 2. bert [maathuis] // 18 maart 2015 om 15:27 // Beantwoorden

  En natuurlijk ook de vraag: waarom (in vredesnaam!!!) gaan er nog steeds mensen in militaire dienst???

  Veteranen wéten dat zij de oorlogsstrijd níet voerden om burgers te beschermen, doch slechts om de machts- en bezitwellustelingen ter wille te zijn!

  Verdamd noch Mahl! Wanneer gaan wij eens voor de vrede?! Voor saamhorigheid?!
  Daarom dienen wij – zoals vandaag in Frankfurt de ECB – de NAVO, de ECB, het IMF, de Bilderbergers, het Vaticaan, de Jezuïeten, enzovoort te ontmantelen! Wij dienen hun uiterst destructieve handelen collectief en massaal aan de schandpaal te tonen en nagelen!

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.