Minister Schippers: ‘Ik heb een sleurbaan’

Het lijkt er op dat de VVD-minister van Volksgezondheid Edith Schippers er helemaal geen zin meer in heeft. De fut lijkt er uit. Zo kan het kabinet volgens haar van de ene op de andere dag ‘knappen’. Tja, dat geldt voor alles en iedereen, maar alleen een sombermans laat zich door die wetenschap leiden. Ook haar werk bevalt de minister maar matig. In De Telegraaf sprak ze zaterdag over ‘een sleurbaan’.

Het Telegraaf-interview was zaterdag met name spraakmakend omdat Schippers haar vermoeden uitsprak over een opzetje achter de vele incidenten die de VVD de laatste tijd treffen. D66-leider Pechtold en PvdA-staatssecretaris Dijksma (?) eisen nu bewijzen. PvdA-leider Diederik Samsom verklaarde Schippers’ uitspraak door erop te wijzen dat de minister ‘even van slag’ zou zijn door het opstappen van haar collega’s Opstelten en Teeven. Maar Schippers zei nog meer tegen De Telegraaf. Veel meer.

Pikant is bijvoorbeeld een verspreking waarin de minister terloops zegt dat er over een jaar nieuwe Tweede Kamerverkiezingen zijn. Dat is ruim voor 2017. Het verraadt ten minste dat ze rekening houdt met een voortijdige val van Rutte II.

Wellicht is het wensdenken van de minister, want ze maakt bepaald geen gelukkige indruk in haar job: ‘Het is eervol wat ik mag doen. Het is ook wel een sleurbaan. Je bent van ’s ochtends tot ’s avonds met hele taaie dingen bezig. Je werkt aan wetsvoorstellen die járen duren om door de Kamer te krijgen. En ik ben van nature een ongeduldig mens. Ik moet af en toe op mijn lip bijten, terwijl ik denk: jongens, kom op. Het mag allemaal wel wat sneller’. Leuk wil de minister haar werk in elk geval niet noemen. ”Leuk’ vind ik niet het goede woord’.

De samenwerking met de PvdA is ook al geen bron van vreugde voor de liberale minister. ‘Ik ben rechts-liberaal. En daarom is regeren met de PvdA ook niet mijn eerste keus. Maar het land moet wel bestuurd worden’, aldus een zuinige Schippers.

Volgens De Telegraaf wordt er binnen de VVD gezegd dat het kabinet 2017 niet haalt. Schippers ontkent dat niet: ‘Sinds ik minister ben, leef ik altijd bij de dag. Morgen kan het ophouden. Ik maakte het bij de vorige coalitie mee. Daar waren de verhoudingen ook goed en bestond er goede samenwerking met de PVV in de Kamer. En van de ene op de andere dag was dat geknapt’. Schippers maakt zich dus geen illusies meer.

De kennelijk uitgebluste minister ziet het ook al niet zitten om de eerste vrouwelijke premier van Nederland te worden. Althans dat lijkt zo. Ze zegt: ‘Het is geen baan die ik ambieer’. Dat zegt weinig, want wat je niet ambieert, kun je natuurlijk wel gaan doen.

Ongevraagd advies aan Schippers: denk er goed over na, want als premier kan je niet klagen over je sleurbaan.

(Bron: De Telegraaf)

7 Reacties op Minister Schippers: ‘Ik heb een sleurbaan’

 1. bert [maathuis] // 14 maart 2015 om 21:40 // Beantwoorden

  Uit een artikel van gisteren:
  http://www.politalk.nl/wp-content/uploads/2014/09/image-2014-09-02.jpg
  Dek de rechterhelft van het gezicht (links op de foto dus) eens af …

  Al die harteloze politieke partijen ……
  Geen énkel greintje begrip voor de medemens; http://www.npo.nl/brandpunt/30-03-2014/KN_1656577 (Zie de eerste minuut én 15 sec.: 26.30-26.45 !)
  Hoe hautain, arrogant, narcistisch en autistisch de huidige politici zijn (wellicht met uitzondering van SP en PvdD)!
  http://www.earth-matters.nl/175/5350/europees-stabiliteit-mechanisme-esm/u-spreekt-met-het-antwoordapparaat-van-het-cda
  Of je nu mevrouw Schippers noemt, of meneer Samsom, of meneer Pechtold, ….. [zo goed als] NIEMAND van hen zit in de politiek/in de tweede kamer om de burger, de maatschappij te dienen. [bijna] Allen zijn dus zwaar in overtreding.

 2. Zo wat let je, stap op, neem ontslag zonder wachtgeld uiteraard en blijf niet op het pluche plakken ga eens werken met je handen!

 3. Ze kan altijd nog in de zorg gaan werken, dat is iedere dag weer anders.

 4. Ze bedoelt waarschijnlijk ZEURBAAN.

 5. Ach mens, ga toch koken.

 6. Bas van Stapelberg // 15 maart 2015 om 20:22 // Beantwoorden

  Nou Bert links of rechts het is sowieso een harteloze vrouw.

 7. Ze heeft duidelijk last van goedkope medicatie die de onwenselijke bijeffecten van haar geestelijke toestand niet meer onderdrukken. En dat oordeelt over de zorg voor u en mij, schandalig.

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.