Campagneleider VVD houdt peptalks voor gedemotiveerd campagneteam

Het nachtmerriescenario dreigt uit te komen voor de VVD. Door alle integriteitskwesties van de laatste weken loopt de campagne straks wellicht compleet in de soep. Het is ‘verschrikkelijk’ en ‘dramatisch’ zeggen betrokkenen uit het campagneteam tegen de Volkskrant. Donderdag was er alweer een nieuw schandaal. Een VVD-politica uit de gemeentepolitiek van Stichtse Vecht werd opgepakt vanwege hennepteelt en witwassen. Foute boel. Volgens de Volkskrant moet de geplaagde campagneleider Klaas Dijkhoff ‘dezer dagen met enige regelmaat peptalks houden voor VVD-campagneteams die in mineur raken door de negatieve publiciteit’.

In de Volkskrant, 27 februari.

In de Volkskrant, 27 februari.

De officiële campagne-aftrap van de liberalen is zaterdag met Mark Rutte in Breda. Het is heel lastig om een dikke twee weken voor de verkiezingen, het tij nog te keren. Volgens Dijkhoff is de zelftwijfel in het campagneteam en de achterban de grootste vijand op dit moment. Het team zit er vóór de start al doorheen. Dat kan een negatief effect hebben op de uitslag.

Coalitiepartner PvdA komt de affairepolonaise bij de liberalen overigens wel goed uit. De sociaaldemocraten staan even uit de gure wind. Even geen negatieve aandacht en dat zal de PvdA’ers goed doen. Al kan dat uiteraard zomaar veranderen de komende weken.

Sommige VVD-affaires slepen zich ook eindeloos voort, zoals die van de Roermondse onderkoning Jos van Rey en de Noord-Hollandse oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers. De timing van die rechtzaken is voor de VVD ronduit beroerd. Twee weken geleden kwam Van Rey weer in het nieuws vanwege het begin van zijn rechtzaak, terwijl ook Hooijmaijers’ zaak vorige week door een zitting in de media kwam.

En dan hebben we natuurlijk nog het Tweede Kamerlid Mark Verheijen. Volgens de Volkskrant worden zelfs zijn fractiegenoten onrustig. ‘Bronnen in de partij bevestigen dat enkele fractieleden Verheijen hebben gevraagd zijn Kamerlidmaatschap op te zeggen.’ Verwacht wordt dat de integriteitscommissie van de VVD vandaag een advies uitbrengt aan het hoofdbestuur. Dat zal Verheijen waarschijnlijk niet helemaal vrijpleiten, maar ook niet zwaar beschadigen.

Naar verwachting treedt Verheijen nog voor de aftrap van de campagne terug als Kamerlid, om wellicht over een tijdje weer ergens terug te keren als burgemeester ofzo.

(Bron: de Volkskrant)

6 Reacties op Campagneleider VVD houdt peptalks voor gedemotiveerd campagneteam

 1. ludo hardeman // 6 maart 2015 om 17:58 // Beantwoorden

  STRAFRECHTELIJK ONDERZOEK NAAR BENOEMING DOOR VVD PROV. ST. LID M. DE BEER, P.DEPLA EN ZORGDIRECTEUR WOZL: THEO VAN KROONENBURG.
  Een verzoek om een strafrechtelijk onderzoek te starten naar: oud-ambtenaar / zorgdirecteur Theo van Kroonenburg Atlant nu zorgdirecteur WOZL Limburg, zijn olie mannetjes wethouder Jos Teeuwen gem. Venlo, Martin de Beer, voorzitter WOZL en verantwoordelijk wethouder gem. Heerlen en tevens provinciaal statenlid limburg VVD en burgemeester Paul Depla, is op 24 febr. 2015 aangetekend verzonden naar de hoofdoff. van justitie R.T.Bos te Maastricht.
  Als ambtenaar / zorgdirecteur heeft T. Kroonenburg zorggroep Atlant al meer dan 1 miljoen euro zorggeld gekost en het einde is nog niet in zicht. 1 ton euro’s jezelf willens en wetens teveel geven als vertrekpremie en niet terug willen betalen en de Atlant zorggroep hoeft deze ton ook niet terug.
  Op kosten van Atlant is hoger beroep aangetekend. Vervolgens krijgt Kroonenburg een nog betere baan als ambtenaar zorgdirecteur bij het WOZL, per 1 jan 2015. Dit terwijl deze oliemannetjes voorafgaand aan zijn installatie de schriftelijk op hoogte zijn gebracht van de werkwijze van Theo van Kroonenburg en zijn veroordeling door de rechter: ECLI:NL:RBOBR:2014:5489 Dat kannie waar zijn.
  Lees en volg alles hierover op de Face book groep : stalbergweg

 2. ludo hardeman // 6 maart 2015 om 17:58 // Beantwoorden

  STRAFONDERZOEK NAAR TWAN BEURSKENS, TOCH NR 1 OP DE VERK. LIJST. Venlo: 4-3-2015.
  Op 24 april 2014 startte het O.M. een strafrechtelijk onderzoek tegen B&W van Venlo.
  http://www.l1.nl/nieuws/261405-justitie-start-onderzoek-tegen-gemeente-venlo
  Twan Beurskens, was in die periode verantwoordelijk wethouder, als opvolger van weth. Mark Verheijen van B&W van Venlo. Deze zaak ligt nu bij het Haagse Strafhof, uitspraak rond 18 maart.

 3. ludo hardeman // 9 maart 2015 om 00:51 // Beantwoorden

  STRAFONDERZOEK NAAR TWAN BEURSKENS EN TOCH NR 1 OP DE VERK.
  LIJST PROV. STATEN LIMBURG. Op 24 april 2014 startte het O.M. een strafrechtelijk onderzoek tegen B&W van Venlo. http://www.l1.nl/nieuws/261405
  De straatafsluiting Stalbergweg betekende het verlies van mn inkomen, mn winkel Brocanteur, moest ik na meer dan 30 jaar opheffen, na 3 jaar lang 70% aantoonbaar omzet verlies geleden te hebben. Aantoonbare vaststaande valsheid in geschrifte o.a. gepleegd door B en W van Venlo betreft TOG Nederland rapportage, tijdens een rechtszitting vastgesteld door de civiele rechter zelf, maakt het onmogelijk een fair proces te krijgen. Immers het TOG rapport bleef toch DE reden om alle claims af te wijzen t/m de Raad van State. Vandaar dat er geen andere optie over bleef aangifte te doen in beide zaken.

  Het water oppompen, t b v de tunnelbouw heeft tot aantoonbare ( 5 officiële fotorapportages gedurende en na de bouwperiode) verzakking geleid en enorme verzakkingsschade. Vooraf werd daarvoor in de rapporten voor gewaarschuwd, mede omdat er in mn straat en onder mijn pand een waterstroom loopt die men kende.
  Twan Beurskens, was in die periode verantwoordelijk wethouder, als opvolger van
  weth. Mark Verheijen van B&W van Venlo. Deze 2 zaken tegen B en W van Venlo liggen nu bij het Haagse Strafhof, uitspraak rond 18 maart. Ik hoop daar op een fair proces op basis van echte vast te stellen feiten. Lees meer op onze face book groep: stalbergweg

 4. ludo hardeman // 9 maart 2015 om 15:55 // Beantwoorden

  betreft de strafrechtzaak tegen burgemeester en wethouders van venlo, met als hoofdrolspelers twan beurskens vvd, jos teeuwen en antoine scholten vvd:
  het zaaknummer van het strafhof pr clauslaan 90 in den haag is K14/0502.

 5. ludo hardeman // 12 maart 2015 om 14:12 // Beantwoorden

  STRAFRECHTELIJK ONDERZOEK TWAN BEURSKENS VVD, TOCH LIJSTTREKKER PROV. STATEN VERK.
  VVD”er Twan Beurskens nr. 1 op de Limburgse prov. Verkiezingslijst, laat op 9 maart 2015 in de krant Limburger weten dat er geen strafrechtelijk onderzoek naar hem gaande is, i.v.m. door o.a. hem gepleegde valsheid in geschrifte.
  Dezelfde avond stelde de Venlose stadsoproep vast in haar uitzending dat dit wel het geval is.
  Dat zegt die omroep omdat zij het bewijs daarvan hebben: het gerechtshof Den Haag schrijven met het zaak nummer K14/0502.
  Vervolgens gebeurd er niets.Net zoals premier Mark Rutte in zijn antwoordbrief, d.d. 28 jan. 2015 niet in gaat op het feit dat Twan Beurskens op een VVD verk. lijst staat, terwijl er een strafzaak tegen Twan Beurskens loopt.

 6. ludo hardeman // 12 maart 2015 om 23:24 // Beantwoorden

  BETREFT STRAFZAAK JEGENS VVD GEDEPUTEERDE TWAN BEURSKENS
  “als blijkt dat VVD-politici in een geval
  zoals dit direct hun verantwoordelijkheid nemen, zoals het hoort, dan
  pleit dan ook voor hen.” zegt VVD voorzitter Limburg Peter de Koning, n.a.v.het opstappen van Opstelten en Teeven. Maar:
  dat geldt niet voor gedeputeerde VVD’er Twan Beurskens, die in de Limburger ontkend dat er een strafzaak tegen hem loopt, terwijl dit wel zo is. Zijn plegen van valsheid in geschrifte als voormalig Venlose weth. is al vastgesteld door de Venlose politie en een Roermondse rechter. Het onafhankelijke Haagse Strafhof komt spoedig met een uitspraak en zo lang
  blijft Twan, als potentieel 1ste kamer lid, gewoon op de VVD prov. verk. lijst staan als nr. 1. Waarvan akte.

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.