Onzichtbare minister Schultz van Haegen laat Mansveld alles opknappen

Waar is minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen, de meest onzichtbare en wellicht ook meest luie minister van dit kabinet? Ze lijkt alles over te laten aan haar staatssecretaris Wilma Mansveld. Volgens een oude bekende van Mansveld heeft de minister in het begin bij de portefeuilleverdeling alle ‘klotedossiers’ overgedragen aan Mansveld, die destijds kennelijk zat te slapen. Voor slapen heeft Mansveld inmiddels nauwelijks nog tijd.

Een voormalige Groningse PvdA-fractievoorzitter uit de tijd dat Mansveld nog in de Groningse politiek zat, denkt dat Mansveld gepiepeld is. In De Telegraaf zegt hij: ‘Wilma heeft alle klotedossiers van Schultz gekregen. Ze is de staatssecretaris met de portefeuilles van een minister’.

En inderdaad, Mansveld lijkt het ministerie in haar eentje te runnen. Wanneer de spoorwegen platliggen door een zoveelste infarct, mag staatssecretaris Mansveld in de Tweede Kamer opdraven voor tekst en uitleg. KLM-perikelen met fusieparner AirFrance? Mansveld wordt er op af gestuurd. Tussendoor wordt ze nog even op het matje geroepen over het dossier MH17 en over haar nieuwe plannen met dieselauto’s. Spookminister Schultz van Haegen is intussen in geen velden of wegen te bekennen.

De minister denkt waarschijnlijk dat ze slim was om de dossiers aan Mansveld over te laten. Het tegendeel is waar. De luie Schultz kan sluwe afspraken maken tot ze een ons weegt; wanneer er op haar departement van alles en nog wat misloopt, zoals nu, heeft ze haar verantwoordelijkheid te nemen. Anders kunnen we het ministerschap van Infrastructuur beter afschaffen.

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.