Ex-PvdA’ers Öztürk en Kuzu presenteren begin februari nieuwe beweging

De in november uit de PvdA-fractie opgestapte Kamerleden Selçuk Öztürk en Tunahan Kuzu presenteren in de eerste week van februari hun nieuwe beweging. Ze zullen dan ook de naam bekendmaken. Dat zeiden de Turks-Nederlandse Kamerleden vandaag in een interview met het Algemeen Dagblad. De beweging zal volgens de heren moslims een stem geven. Volgens hen hebben ‘veel jongeren het gevoel dat ze niet meetellen’.

Öztürk: ‘Door Wilders is de balans naar rechts uitgevallen. Daarom drukken wij aan de linkerkant, zodat het oude, tolerante Nederland terugkomt’. De door velen bewierookte Rotterdamse burgemeester Aboutaleb is in elk geval niet hun voorbeeld. Kuzu: ‘Aboutaleb is dankbaar voor de kansen die Nederland hem heeft gegeven. Ik ben helemaal niet dankbaar. Wij zijn hier geboren en getogen en moeten dezelfde kansen krijgen als elke andere Nederlander. We eisen een gelijke positie op’.

Voor alle duidelijkheid: de ‘achtergestelde’ drs. Kuzu is een Tweede Kamerlid en bestuurskundige. Qua onderwijskansen zit het volgens de heren ook wel goed in Nederland. Kuzu: ‘Er zijn steeds meer hoogopgeleide allochtone jongeren die zichzelf laten horen. Die hebben een vooruitgeschoven post als Aboutaleb niet nodig’.

In het AD, 22 januari.

In het AD, 22 januari.

Aboutaleb is de gebeten hond. Hij, wellicht ook achtergesteld, vloog volgens de Kamerleden volledig uit de bocht met zijn ‘dan rot je maar op-opmerking’ naar aanleiding van de Parijse aanslagen. Kuzu: ‘Ik vond dat een burgemeester onwaardig. We hebben in ons land kwetsbare jongeren en jihadronselaars die ze proberen over te halen een abjecte strijd te voeren. En dan heb je de burgemeester van de tweede stad van Nederland die zegt: ‘Rot maar op’. Daarmee schopt hij ze in de schoot van de ronselaars. Als een Rotterdamse jihadist een auto opblaast in Syrië, is Aboutaleb medeverantwoordelijk’.

De beweging van de twee ex-PvdA’ers zal meedoen aan de komende landelijke verkiezingen. Öztürk: ‘Als het kabinet morgen valt, zijn we er klaar voor’. De beweging wil een nieuw geluid laten horen in het parlement. Kuzu: ‘Welke politieke partij heeft het na Parijs gehad over toenemende moslimhaat in Nederland? Arie Slob en Kees van der Staaij komen op voor de beveiliging van synagogen, wij ook voor moskeeën.’

Een zeer succesvolle moslimbeweging kan naar schatting zo’n 8 a 10 zetels binnenhalen. Maar dan moeten zowat álle moslims er op stemmen en daarvoor is volgens politicologen de Nederlandse moslimgemeenschap te verdeeld. Maar een paar zetels kunnen Kuzu en Öztürk toch wel binnenhalen.

Mocht het ambitieuze duo toch falen, dan zijn de schuldigen in elk geval al duidelijk: Wilders, de media, rechtse politici, linkse politici, werkgevers, Aboutaleb, het hypocriete Westen en vele vele anderen.

(Bron: AD.nl)

1 Reactie op Ex-PvdA’ers Öztürk en Kuzu presenteren begin februari nieuwe beweging

  1. Beetje aan de late kant, kreeg gisteren een tip over deze site.
    Alles over moslimINFILTRANTEN binnen de EU, bestuurlijk Nederland en ander sectoren via:
    http://fubar.mobi/2014/11/15/moge-allah-je-straffen/
    Zie ook: tinyurl.com/pkdmbsf

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.