Wie start er nu een oorlog op eigen grondgebied?!

image-2015-01-08 (4)‘Wanneer dringt het eindelijk door bij Rutte en andere westerse regeringsleiders: het is oorlog’, twitterde Geert Wilders na de bloedige aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs. Wilders’ boodschap was natuurlijk geen objectieve analyse, maar een oproep aan politici om een oorlog tegen de islam te starten. Onverstandig natuurlijk. Geen weldenkend mens start een oorlog op eigen grondgebied.

De reactie van het kabinet was in tegenstelling tot die van Wilders nogal breedsprakig. Veel woorden, weinig inhoud. Vicepremier Asscher sprak namens het kabinet en kwam met de bekende politiek correcte riedel over ‘aanval op democratie’, iets met verbinden, etcetera, etcetera. Wilders’ oorlog was duidelijk nog niet doorgedrongen tot het kabinet. Gelukkig maar.

Om onder meer deze cartoon werden vier cartoonisten en zes journalisten van het satrirische blad Charlie Hebdo plus twee agenten gruwelijk vermoord.

Om onder meer deze cartoon werden vier cartoonisten en zes journalisten van het satrirische blad Charlie Hebdo plus twee agenten gruwelijk vermoord.

De constatering dat het al oorlog zou zijn, lijkt wel een tekst van de IS-pressofficer, mocht die er eentje zijn. Het tuig roept namelijk ook voortdurend dat het in oorlog is, met het Westen. Maar het leven van de gemiddelde Westerling gaat gewoon door. Hij ziet de moslimextremisten ’s avonds op tv, of leest over hen in zijn krant. Om de Westerlingen aan die o zo gewenste oorlog te herinneren, plegen de moslimcriminelen gruwelijke aanslagen, en twittert Wilders.

Hoe wanhopig moet je zijn om tot een burgeroorlog op te roepen? Wilders heeft er zelf nooit een meegemaakt, net als verreweg de meeste Nederlanders. Een oorlog op eigen grondgebied schijnt nogal vernietigend te zijn. Voor iedereen.

De boodschap van de PVV-leider was wel kraakhelder. Van die helderheid kunnen de andere politici nog wat leren. De tijd van praten met en pamperen van moslimextremisten is voorbij.

De extremisten dwingen het Westen tot optreden. Speak softly, carry a stick. Het hoofd koel houden hoort daar zeker bij. Maar laten de geloofsgekken zich niet vergissen: het Westen heeft een rijke traditie in oorlogvoeren. Is er ook zeer ervaren en goed in. Sterker, uit de historie blijkt dat Westerse landen best graag vechten, en altijd overwinnen.  

 

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.