Amsterdamse milieuwethouder wil open haard terugdringen

‘Houtstook is ongezond en hinderlijk voor omwonenden. Wij stellen voor om naast voorlichting over de gezondheidsrisico’s ook te laten onderzoeken in hoeverre houtstook bijdraagt aan de concentraties in stedelijk gebied en wat daaraan gedaan kan worden.’ Dat schrijft de Amsterdamse D66-wethouder van milieu Abdeluheb Choho aan de gemeenteraad in zijn stad. Volgens de wethouder heeft tien procent van de Nederlanders namelijk last van de rooklucht van de open haard van hun buren. Kijk, zo leer je nog eens wat.

In De Telegraaf (editie Amsterdam), 7 januari.

In De Telegraaf (editie Amsterdam), 7 januari.

Terwijl de luchtkwaliteit in de hoofdstad op steeds meer plekken al enige tijd sterk verbetert en zelfs de milieunorm haalt, gaat de wethouder toch nog wat verder. Kennelijk is ook de open haard een vieze doorn in het oog.

De Telegraaf meldt vandaag dat Choho met de milieuwethouders van Rotterdam, Den Haag en Utrecht voornemens is de a-sociale open haard op de Haagse agenda te krijgen. ‘Maar als de staatssecretaris met betere ideeën komt, vinden we dat ook goed’, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Politici willen zich profileren. Dat doen ze soms door symboolpolitiek te bedrijven, non-issues te agenderen als een groot probleem. Vaak slaagt die opzet. Zo bleken eerder terrasverwarmers plotseling ware milieuverschrikkingen en oldtimers vieze luchtverpesters. Ongediertebestrijders waarschuwden onlangs voor rattenplagen omdat ze het schadelijke rattengif ineens niet meer mogen gebruiken. Nu is de open haard kennelijk aan de beurt.

Voorspelling: het is wachten op een gemeentelijke open haardbelasting. En wanneer de vier grote steden ermee beginnen, volgen snel meer gemeenten.

(Bron: De Telegraaf)

1 Reactie op Amsterdamse milieuwethouder wil open haard terugdringen

  1. Aan de reacties te lezen allemaal openhaard of houtkachel bezitters. Iets recht praten wat krom is staat niet professioneel. Als je een uitspraak doet, onderbouw het dan.. Houtstook is slecht voor de gezondheid zie het rapport van de GGD: http://ggd.groningen.nl/milieu-gezondheid/houtkachels/eindrapport/eindrapport-overlast-door-houtrook&ved=0ahUKEwj2pqaxo6nLAhUEOBoKHXGjDZkQFggbMAA&usg=AFQjCNHGoJDwukxihDxJUc89FU55HUVMkg

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.