Peter R. de Vries tipt de politie over moord op Els Borst

Voormalig misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft onlangs een gedetailleerde tip aan de politie gegeven over de moord op Els Borst. Volgens De Vries is een psychiatrisch patiënt uit een ggz-instelling betrokken bij de dood van de voormalig D66-politica. De Vries liet gisteren weten dat hij de informatie met de politie heeft gedeeld. Die neemt de tip van de ex-verslaggever serieus maar spreekt nog niet van een doorbraak.

De Vries kreeg zelf de informatie van een arts of psycholoog, iemand met een geheimhoudingsplicht die zelf niet naar de politie mag stappen. ‘Hij heeft aan mij het hele verhaal willen doen’, aldus De Vries in De Telegraaf.

Tijdens de uitzending van Opsporing Gezocht op 7 oktober werd al bekend gemaakt dat de dader mogelijk een patiënt is van een ggz-instelling in of om Bilthoven, de woonplaats van Borst.

Borst werd op 8 februari voor het laatst in leven gezien en waarschijnlijk dezelfde dag, bij thuiskomst van een D66-partijcongres, in haar garage vermoord. Ze werd twee dagen later gevonden.

Het onderzoek is nog niet vastgelopen volgens de politie. Woordvoerder Bernard Jens: ‘Als je kijkt naar datgene wat we nu aan het onderzoeken zijn, en de mogelijkheden die we nog hebben, heb ik een goed gevoel bij de afloop van deze zaak’.

(Bron: De Telegraaf)

1 Reactie op Peter R. de Vries tipt de politie over moord op Els Borst

  1. Inmiddels zijn we een dik jaar verder, waarom Borst vermoord is zal nooit officieel bekend worden gemaakt, maar als je Googelt waarom Els Borst dood moest, kom je achter heel veel leugens en bedrog! fijne dag nog in Nederland

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.