Overspannen PvdA-leider Samsom: ‘Waarom ziet niemand dat ik mijn best doe’

PvdA-voorman Diederik Samsom lijkt overspannen. Tijdens een interview met De Telegraaf ging hij woensdag helemaal uit zijn dak. Hoewel hij de journalisten zelf uitnodigde, werden de kritische vragen hem ineens te veel. Hij bulderde: ‘Ik doe toch mijn best. Waarom ziet niemand dat? Ik ben OOK maar een mens. Ik ga iedere dag naar mijn werk om het land BETER te maken!’ Even later riep hij: ‘Ik wil ook wel eens wat TERUG zeggen’. Samsom voelt zijn ondergang waarschijnlijk naderen en lijkt de druk niet meer aan te kunnen.

Voor De Telegraaf was het voorpaginenieuws met de chocoladeletterskop: SAMSOM OVER DE ROOIE. De PvdA-leider had de krant weer mooie munitie gegeven. Samsom besefte kennelijk niet dat zo’n emotionele tirade door de Telegraaf als een Sinterklaascadeautje wordt beschouwd. En, welke politiek leider haalt het in zijn hoofd zich zo te laten gaan.

De Telegraaf: ‘Volgens Samsom gaat het in Den Haag allang niet meer om de inhoud, maar om een ‘sfeertje’. ‘Een NOS-collega van jullie die ik sprak, vindt dat ook. Het lijkt wel FOXNEWS!’

De frustratie druipt er bij de PvdA-leider van af wanneer hij te keer gaat over de berichtgeving over de jeugdzorg. ‘De kranten stonden de afgelopen maanden VOL met verhalen over de jeugdzorg. En dat het MIS zou gaan! Maar het is ALLEMAAL geregeld!’

Het interview met De Telegraaf ging oorspronkelijk overigens over schaliegaswinning in Nederland. Samsom had op de radio verteld dat de PvdA daar tegen is, terwijl hij dat niet had besproken met fractiewoordvoerder over schaliegasboringen Jan Vos. Na de vraag of zijn plotselinge ommezwaai met de naderende verkiezingen had te maken, ontstak Samsom in woede: ‘Verkiezingen hebben er geen MOER mee te maken!’ En toen begon het.

Wanneer hij al zo tekeer gaat tegen journalisten, hoe gaat Samsom dan om met -dissidente- PvdA-fractieleden?

Je mag toch verwachten dat de leider van een coalitiepartij kan omgaan met media. Ook in voor hem beroerde tijden. Wie dat niet kan, is anno 2014 totaal ongeschikt. Wat een persoonlijke tragedie.

(Bron: De Telegraaf)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.