Kabinet weet zich geen raad met plaaggeest en CDA-Kamerlid Omtzigt

De coalitie weet zich geen raad met de altijd scherpe, kritische en soms opportunistische CDA-plaaggeest Pieter Omtzigt. De 40-jarige Twentenaar maakt het leven van bewindslieden geregeld zuur, schrijft politiek commentator Paul Jansen in De Telegraaf. Het CDA-Kamerlid kaartte onlangs de extra heffing over het vakantiegeld aan, wat de VVD achter de schermen volgens Jansen deed ‘schuimbekken’. Ook gaf Omtzigt de vorige staatssecretaris van Financiën Weekers het laatste zetje naar de uitgang.

Ook toen het CDA zelf nog in het kabinet zat, met Balkenende, wist Omtzigt bewindslieden op stang te jagen. Toenmalig minister van Financiën Jan Kees de Jager ‘verslikte zich geregeld in zijn ontbijt, als Omtzigt hem weer eens via een ochtendkrant of voor dag en dauw ingediende Kamervragen onder vuur nam’, weet Jansen.

Maar aanvallen op de eigen bewindslieden zijn in Den Haag uit den boze, zoals twee Turkse PvdA’ers inmiddels weten. En Omtzigt werd in 2012 door zijn partij dan ook op een onverkiesbare plaats gezet. Hij gold destijds als ongeleid projectiel, maar inmiddels dragen ze hem daar op handen. ‘Het oppositiebeest’ noemen de christendemocraten hem nu.

De a-typische christendemocraat is geen herrieschopper om de herrie. Deze gepromoveerde econoom (dr.) weet altijd waarover hij praat. Op het gebied van bijvoorbeeld pensioenen wordt hij door vriend en vijand gezien als het enige Kamerlid met kennis van zaken.

De toeslagenchaos kostte Weekers in 2013 de kop, ‘nu is diens opvolger op Financiën, Eric Wiebes, de klos. Omtzigt beet zich vast in de naheffing, de bijtelling en, recent, in het vakantiegeld’, aldus Jansen.

Pieter Omtzigt wist zich in 2012 op eigen kracht, met voorkeursstemmen terug te vechten in de Tweede Kamer. De kritische lastpak werd beloond. Goed zo.

(Bron: De Telegraaf)

1 Reactie op Kabinet weet zich geen raad met plaaggeest en CDA-Kamerlid Omtzigt

  1. M.van Kerkwijk. // 16 december 2015 om 12:26 // Beantwoorden

    Ik heb zelfs op hem gestemd als POLITICUS VAN HET JAAR gestemd.Hij is buitengewoon intelligent goed geinformeerd en eerlijk.Als al onze parlemtariers ministers inkl.
    de ministerpresident ook over deze eigenschappen zouden beschikken hadden we echt een prachtig land.

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.