Rutte over ouderenzorg: ‘Urine langs de benen, dat kan altijd voorkomen’

‘Dat iemand de urine langs de benen loopt, dat kan altijd voorkomen. Het zegt niets over de kwaliteit van de zorg. Er zijn nu eenmaal ziektebeelden in Nederland waarbij mensen urine laten lopen’, beweerde premier Mark Rutte donderdag tijdens een bijeenkomst in de chique Haagse sociëteit De Witte. Rutte hield er een lezing en reageerde na afloop op enkele kritische vragen over de situatie in verzorgingstehuizen.

De Telegraaf beschrijft de bijeenkomst als redelijk moeizaam voor Rutte. Hij stond tegenover een kritisch gezelschap. De premier sprak over ‘angst voor ongelijkheid’ en ‘oude zekerheden loslaten’. ‘Collectieve drempels moeten we slechten’, aldus Rutte. Het bekende VVD-geluid kreeg echter geen applaus. ‘Hier had ik een applaus verwacht’, zei hij glimlachend toen bijval uitbleef.

De wanhoopskreet van de vader van PvdA-staatssecretaris Van Rijn leidde onlangs tot algemene verontwaardiging over de misstanden in de verpleeghuiszorg. Van Rijns moeder zou slecht verzorgd worden in zo’n tehuis en dat was illustratief voor de slechte ouderenzorg in het algemeen.

Hoogleraar Tineke Abma luidde eerder in de Volkskrant de noodklok over de ouderenzorg. ‘Verschraling in de ouderenzorg is mede het gevolg van jarenlange bezuinigingen’, schreef zij als reactie op de noodkreet van vader Van Rijn. ‘Verder bezuinigen en veranderingen in hoog tempo doorvoeren dwarsbomen de medemenselijkheid in de zorg’, waarschuwde Abma.

Aan Mark Rutte zijn de noodkreten niet besteed. Hij is premier van álle Nederlanders, óók van de ouderen in verpleeghuizen. Om hun verwaarlozing zo luchthartig af te doen is respectloos en zelfs lomp.

(Bron: De Telegraaf, de Volkskrant)

1 Reactie op Rutte over ouderenzorg: ‘Urine langs de benen, dat kan altijd voorkomen’

  1. In Nederland is Rutte min. pres.,in het land van Blunder heeft hij langzamerhand de status van koning gekregen.De man braakt de een na andere emotie-loze kwak uit,in flagrante tegenstelling met de voorschriften bij werkloosheid, adviseert hij mensen niet te snel een uitkering aan te vragen,schandalig. Houdt iemand zich hier aan en doet pas een aanvraag nadat het water hem/haar naar de lippen is gestegen, dan heb je pas recht op het moment van aanvraag, naar de voorgaande periode kun je fluiten.En nu weer dit urine verhaal robot Rutte is blijkbaar niet op de hoogte van de wetten der robotica van Asimov, zie m.n. de 1e wet.Hopelijk hoeven we niet lang meer dit soort onzin aan te horen van een figuur zonder enige levenservaring,een eeuwig moederskindje, doe je duim maar in je mond Mark dan zeg je in ieder geval geen onzin meer!

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.