Participatiesamenleving: sekstips van uw gemeente!

De gemeente Groningen geeft inwoners tips voor een fijne relatie en goede seks. Op de website wij.groningen.nl, die in het kader van de participatiesamenleving als voorlichtingsloket is geopend, vindt u vele tips over van alles en nog wat. Ook over hele intieme onderwerpen.

Zo adviseert de gemeente de aanschaf van ‘leuke speeltjes’ voor bij de seks, ‘die kunnen uw plezier vergroten’. De gemeente Groningen voelt zich kennelijk geroepen zich met het seksleven van zijn inwoners bezig te houden.

SP-gemeenteraadslid Jimmy van Dijk sprak er al snel schande van. Tevergeefs, want de gemeente besteedde de site uit aan de firma Elkander die inmiddels ook van 60 andere gemeenten een opdracht kreeg voor een dergelijk voorlichtingsloket.

De site kostte Groningen een ton. De verantwoordelijk wethouder Ton Schroor (D66) betaalt de sitebouwer Elkander bovendien jaarlijks €5.500 abonnementsgeld voor updates van tips als  ‘Als u te weinig verdient, kunt u proberen een betere baan te zoeken’ of  ‘Heeft u een drank- of verslavingsprobleem? Probeer hiermee te stoppen’.

Er zijn dus nog vele andere gemeenten die vanaf 2015 sekstips geven aan hun inwoners. Volgens de directeur van Elkander Kees-Jan Dommisse wordt de informatie per gemeente ‘verrijkt’ met ‘lokale informatie’.

Volgens wethouder Schroor zijn de tips niet voor iedereen weggelegd, ‘maar je zet mensen zo wél in hun eigen kracht’.

Heel opmerkelijk, de invulling die Groningen en nog zestig andere gemeenten geven aan de participatiesamenleving. Dat belooft nog wat voor de toekomst.

(Bron: NRC handelsblad)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.