Opvolging van Timmermans door Koenders is hun tweede een-tweetje

De opvolging van Frans Timmermans door oud-minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders zou het tweede een-tweetje zijn tussen de PvdA’ers. Koenders leidt de VN-missie in Mali en riep vorig najaar Nederland op troepen te sturen naar het land op de rand van een burgeroorlog. Timmermans zette zich vervolgens bijzonder in om een forse legermacht naar het Afrikaanse land te zenden.

Het kabinet stuurde op voorspraak van de minister van Buitenlandse Zaken ongeveer 400 militairen op een missie in het hoogste geweldspectrum met commando’s, inlichtingenofficieren en Apachehelikopters. Met tegenzin van coalitiepartner VVD.

Ondanks de zeer gulle bijdrage van Nederland, werd de missie werd overigens een fiasco. Timmermans zei in mei tegen de Tweede Kamer dat de Malinese regering het vredesproces saboteert waardoor ‘de VN-missie zijn taak niet kan uitvoeren’.

Het moet gek lopen wanneer Timmermans niet namens Nederland eurocommissaris wordt in het team van Jean Claude Juncker. De PvdA’er Koenders was tot 2010 minister van Ontwikkelingssamenwerking in het laatste kabinet Balkenende. Daarna werd hij VN-gezant in Ivoorkust. Sinds 2013 leidt hij de VN-missie in Mali.

(Bron: RTLnieuws)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.