PvdA-senator: ‘VVD, help de PvdA!’

PvdA-senator en oud-partijvoorzitter Ruud Koole vraagt het kabinet rekening te houden met de benarde situatie van zijn partij. Koole vindt dat de VVD ‘in het belang van de stabiliteit’ de PvdA moet helpen en meer moet gunnen. Dat zei hij dinsdagochtend in het AD. Niet gek, want de VVD is de grootste in de peilingen, en de ooit zo trotse PvdA is diep afgezakt naar een zesde plaats. En dat schuurt.

Vandaag komt Rutte 2 bijeen in een Twents kasteeltje om over de grote vraagstukken voor 2015 te filosoferen. Naast de verschillende internationale brandhaarden, de hoge werkeloosheid en een mogelijke belastinghervorming staat volgens ingewijden ook de stabiliteit van het kabinet op de agenda.

‘Het is in het belang van de stabiliteit van het kabinet dat de PvdA bij de provinciale statenverkiezingen in maart niet weer enorm gaat verliezen. Dus moet de sociaaldemocraten gegund worden dat ze zichzelf kunnen profileren. Maakt me niet uit hoe dat nieuwe profiel er komt, maar het moet begin volgend jaar al zichtbaar zijn’, waarschuwt Koole.

De lamme helpt de blinde. Alsof de VVD zoveel ruimte heeft om toe te geven aan de PvdA-standpunten. Nog meer nivellering? Meer ontwikkelingshulp of hogere vermogensbelasting? Dat wordt lastig voor de liberalen. Weliswaar is de VVD de grootste partij, maar overdrijf het krediet dat de liberalen bij de kiezer hebben niet. Met 28 zetels in de peilingen staat de VVD nog altijd op een verlies van 13 zetels ten opzichte van de laatste verkiezingen.

Maar gelukkig is er nog het immer constructieve D66. De democraten staan op 10 zetels winst en vormen virtueel de tweede partij van het land. Schaduwpremier Pechtold stookt graag een beetje. Hij biedt waarschijnlijk met alle plezier een helpende hand aan drenkeling Samsom, waardoor de VVD alsnog door de bocht moet……

Wordt vervolgd.

(Bron: AD)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.