Ziekenhuizen kijken naar buitenlandse patiënten

Nederlandse ziekenhuizen gaan voorzichtig op zoek naar buitenlandse patiënten. Met deze zorgtoeristen verwachten ziekenhuizen meer geld te verdienen en efficiënter te werken. Ziekenhuizen als het Amsterdamse VU Medisch Centrum en het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk onderzoeken de mogelijkheden om het aantal lege bedden te verkleinen door buitenlandse patiënten aan te trekken. Het Beverwijkse ziekenhuis stelt wel dat ‘de Nederlandse patiënt hier nooit onder mag lijden’.

Het VU Medisch Centrum zit nog in de ‘ideefase’ en geeft aan ‘nog niet actief te werven in het buitenland’.

Het Rode Kruisziekenhuis kijkt belangstellend naar het fenomeen ‘zorgtoerist’ maar is ook nog voorzichtig. Daar ziet men met name de buitenlandse vraag op het gebied van brandwondenexpertise stijgen. Een woordvoerder: ‘Ons brandwondencentrum bevindt zich in een niche die heel kansrijk is, ook voor patiënten uit het buitenland.’

Over het algemeen zet men dus voorzichtig de eerste stappen richting buitenlandse klandizie. ‘We sorteren voor op de toekomstige ontwikkelingen. Voorlopig moet het zorgtoerisme zich eerst bewijzen’, aldus het Rode Kruisziekenhuis.

Wordt vast vervolgd.

(Bron: De Telegraaf)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.