Jetta Klijnsma is -met stip- de hardste VVD’er van dit kabinet

PvdA of VVD, wat maakt het nog uit. PvdA-staatssecretaris Jetta Klijnsma deed afgelopen weekend een uitspraak in het AD waarvoor de hardste VVD’er zich nog zou schamen. Ouderen die niet rondkomen van hun pensioen, zo adviseerde Klijnsma, moeten maar een moestuin beginnen. Een uitstekende aanvulling op de oudedagsvoorziening. Zij is -met stip- de hardste VVD’er van dit kabinet.

PvdA-partijvoorzitter Spekman was er snel bij en noemde Klijnsma’s goede raad ‘belachelijk’. Damagecontrol, want de social media ontploften al. Concurrent SP sneerde meteen dat Klijnsma van ‘het tuinpadje af is’. Klijnsma zelf noemde de uitspraak inmiddels ook ‘niet handig’. Handig of niet, de lompe opmerking legt de hardvochtige maatschappijvisie van de staatssecretaris bloot. Ze heeft daarbij bovendien de subtiliteit van een bloemkool. Deze ‘PvdA’er’ lijkt wel een mol van de VVD.

Zonder enige deugdelijke onderbouwing vond de staatssecretaris in 2013 al dat bijstandsgerechtigden een tegenprestatie moesten leveren voor hun uitkering. Ook de forse bezuinigingen op de Nabestaandenwet en sociale werkplaatsen kwamen uit haar koker. Volgens een oud-collega uit de Haagse gemeenteraad ‘komt ze breekbaar over, maar is ze keihard’. Een ‘Iron lady in cadeauverpakking’.

Alles goed en wel, maar de gemiddelde kiezer weet zo langzamerhand echt niet meer waarom hij nog PvdA zou stemmen met dit soort houwdegens in dienst. En als de haaibaai haar hardheid zou inzetten om de kwetsbaren en zwakkeren te beschermen, begrijpen we het weer, maar het tegenovergestelde gebeurt.

Partijvoorzitter Hans Spekman had het afgelopen weekend wel begrepen. Hij zag direct dat de opmerking een PvdA-bewindspersoon misstaat. PvdA-partijleider Samsom heeft nog niet gereageerd. Hij vindt het waarschijnlijk niet zo belangrijk.

Anno 2014 streven we transparantie na. Daarom dit verzoek: wanneer heft de partij met de volstrekt ondoorgrondelijke maatschappijvisie, deze VVD in camouflagepak, oftewel de huidige PvdA, zichzelf eindelijk eens op?

(Bron: AD)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.