VVD-ministers optimistisch over kansen Oranje, PvdA’ers zijn voorzichtig

Het kabinet staat -uiteraard- achter Oranje. Premier Rutte rekent op een zege vanavond. ‘Vier jaar geleden was het erg spannend en ik heb er alle vertrouwen in dat we dit keer revanche zullen nemen’, zei Rutte tegen De Telegraaf. De liberale ministers verwachten overigens meer van het team van Van Gaal, dan de sociaaldemocraten.

Voetbalgek en VVD-minister Opstelten van Veiligheid en Justitie: ‘Mijn voorspelling voor Oranje is dat we zeker de eerste poulfase doorkomen. Daarna alleen maar finales, misschien direct al tegen Brazilië. Ik ben heel optimistisch’. Minister Schippers van Volksgezondheid denkt al aan een finaleplaats voor Oranje. ‘Van Gaal zegt immers dat we vijf weken in het toernooi blijven’.

De PvdA-ministers zijn minder optimistisch dan de positieve VVD’ers. Typisch. Al verwacht minister Plasterk van Binnenlandse Zaken wel een overwinning voor Oranje vanavond. Van Spanje winnen hebben we eerder gedaan volgens Plasterk. ‘Toen duurde het tachtig jaar, nu maar negentig minuten’.

Vicepremier Asscher voorziet dat Nederland alles op alles moet zetten om als eerste in de poule te eindigen. ‘Op die manier kunnen we Brazilië mijden in de tweede ronde. Ik heb er het volste vertrouwen in dat dat gaat gebeuren’. Minister van Onderwijs Bussemaker hoopt op een plekje in de halve finale, maar denkt dat dat lastig wordt. ‘Het zal moeilijk genoeg worden om deze poule door te komen’.

(Bron: Telegraaf)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.