Capgemini leverde overheid waardeloze software, kosten: 300 miljoen

Volgens een adviseur van de tijdelijke Kamercommissie ict moet er een extern onderzoek komen naar het dramatische verloop van de ict-projecten bij de uitkeringsinstanties UWV en de Sociale Verzekeringsbank. Voor het lieve sommetje van 300 miljoen euro leverde opdrachtnemer ict-bedrijf Capgemini volstrekt waardeloos werk af.

De programma’s werden door onervaren bouwers gebouwd in India en wemelden van de fouten. De software is nooit gebruikt. Dat zegt ict-deskundige René Veldwijk in De Telegraaf. Hij adviseert de tijdelijke commissie ict in de Tweede Kamer die op dit moment de vele falende automatiseringsprojecten bij de overheid onderzoekt.

Volgens Veldwijk moet het broddelwerk van Capgemini openbaar gemaakt worden, ‘zodat iedereen in de broncode kan zoeken naar fouten. We hebben recht op openbaarmaking, want we hebben er met z’n allen ook vele miljoenen euro’s voor betaald’.

De ict-commissie onder voorzitterschap van VVD’er Ton Elias onderzoekt de verschillende ict-fiasco’s van de laatste jaren. De Kamer kwam al in 2012 tot de conclusie dat de overheid de ict-processen niet op orde heeft. In het komende najaar verwacht de commissie een eindrapport aan de Kamer aan te bieden. Met hoofdpijn-garantie.

(Bron: De Telegraaf)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.