PvdA-eurokandidaat Paul Sneijder: ‘pers is alleen maar negatief over Europa’

Tenzij er een wonder geschiedt, vist voormalig NOS-correspondent en nummer vijf van de PvdA-eurolijst Paul Sneijder achter het net. Zijn partij mag volgens de peilingen blij zijn met twee zetels. De zondebok voor dit onheil heeft Sneijder snel gevonden: de media. Het negativisme over de PvdA en Europa, het gebrek aan belangstelling voor Europa en zijn kandidatuur, het ligt allemaal aan de pers. Zijn oud-collega’s zijn nooit eens positief over Europa, áls ze al belangstelling hebben. ‘Ik heb al dertig filmpjes gemaakt voor mijn videoblog, maar niemand bericht er over’, klaagde hij maandagavond in Het Parool.

In de journalistiek blijven alleen de clichébeelden hangen, aldus de voormalig NOS-journalist. ‘We hebben dit weekend het onkostenverhaal gehad in de krant, straks krijgen we weer de artikelen over de maandelijkse verhuizing tussen Brussel en Straatsburg. Natuurlijk is dat shit, maar waarom gaat het nooit eens over werkgelegenheid of innovatie?’, wanhoopt de kansloze kandidaat.

Afgelopen weekend startten de Europese verkiezingscampagnes van D66 en de PvdA in Eindhoven. Een peiling van Maurice de Hond voorspelt een forse nederlaag voor de sociaaldemocraten. De PvdA is straks qua grootte de zesde Nederlandse partij in Brussel, even groot als de combinatie ChristenUnie/SGP. Alleen lijsttrekker en oud-Kamerlid Paul Tang en nummer twee, voormalig FNV-voorzitter Agnes Jongerius verhuizen straks naar Brussel en Straatsburg. Als de PvdA ten minste twee zetels haalt.

(Bron: Het Parool)

 

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.