Ouderen en mantelzorgers slachtoffer van dronkemansbeleid

Raadseltje: het is overmoedig, heeft torenhoge ambities en zit zichzelf erg in de weg. Rara, wat is dat? Antwoord: Rutte II. Het kabinet dat de participatiesamenleving nastreeft, én ouderen kort met 300 euro per maand wanneer zij deze utopie in de praktijk brengen door bij hun kinderen te gaan wonen. Het is realiteit vanaf juli 2015.

Oudjes die het goede doen, worden gestraft. PvdA-staatssecretaris Klijnsma trakteert de mantelzorger overigens nog wel op een ‘mantelzorgcompliment’ a 200 euro. Aan dit dronkemansbeleid is geen touw vast te knopen.

Niet alleen de korting op de AOW is een punt voor de toekomstige participerenden. Ook blijken veel gemeenten heel moeilijk te doen over een bouwvergunning voor een aanbouw of verbouwing om de intrekkende ouders te kunnen huisvesten. Door de tegenstrijdige regels en de starre opstelling van de gemeentelijke en landelijke overheid komt er natuurlijk helemaal niets van de o zo gewenste participatiesamenleving.

Mantelzorgers doen vaak forse investeringen in de vorm van tijd én geld om anderen te verzorgen. Ze besparen daarmee de overheid veel uitgaven omdat ouderen op deze manier langer thuis kunnen wonen. Een echte participatiesamenleving ondersteunt deze mensen. Ook de ouderen die ervoor kiezen bij hun kinderen te wonen verdienen waardering. Maar RutteII straft ze liever. Zo voelt het althans, al is er vast een Haagse tekentafel-verklaring voor. Deze houding legt weer eens de ware drijfveer achter de participatiesamenleving bloot: bezuinigen.

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.