Partij voor de Vrijheid loopt leeg

Is Dion Graus benaderd door 50Plus?

De Partij voor de Vrijheid lijkt leeg te lopen. Snel na het PVV-groepsgebral over minder-Marokkanen afgelopen woensdag, trad Kamerlid Roland van Vliet terug. Hij zag in de Wilders-actie de druppel die voor hem de emmer liet overlopen. Ook Kamerlid, kroonprins en kandidaat burgemeester van Almere Joram van Klaveren trok zich vrijdagmiddag terug, om dezelfde reden. Kamerleden als Helder en Beertema zouden ook overwegen de PVV te verlaten. Nu heeft de partij nog 12 van de 15  Tweede Kamerzetels.

Naast de Kamerleden vertrok vrijdag tevens een Haags Raadslid, op een persoon na de gehele raadsfractie in Almere en de fractievoorzitter en beoogd lijsttrekker in het europarlement Stassen. Zaterdag stapten twee leden van statenfractie Friesland op. De uittocht lijkt begonnen.

De sfeer in de PVV-fractie zou volgens Van Vliet naar zijn. Dat zei hij tegen RTLNieuws. Van collegialiteit is nauwelijks sprake en er heerst angst voor elkaar en de pers. Wilders wil overal grip op houden en heeft daarvoor chiefwhip Fleur Agema en rechterhand Martin Bosma. Het onderlinge wantrouwen is groot.

Volgens goed geïnformeerde journalisten zouden verschillende Kamerleden erg ongelukkig zijn over de huidige gang van zaken. Zo heeft Lilianne Helder tevergeefs gesolliciteerd bij de VVD en dat hardnekkige gerucht gaat ook over onderwijswoordvoerder Harm Beertema. De PVV-Kamerleden vrezen bovendien dat er geen professioneel leven is na de politiek. Ex-PVV-politici komen namelijk nergens meer aan de bak. Zeker nu de partij nog verder naar het rechts-extremisme wordt getrokken, wordt dit een groter probleem voor oud-PVV’ers.

(Bron: Radio1)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.