VVD durft geen verkiezingsbeloften meer te doen

Nadat de VVD de meeste verkiezingsbeloften uit 2012 inmiddels heeft gebroken, durven de liberalen geen beloften meer te doen. VVD-fractieleider Zijlstra erkende afgelopen weekend tijdens de aftrap van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen dat zijn partij te ambitieuze toezeggingen deed in 2012.

Van de toenmalige verkiezingsbeloften als ‘de hypotheekrenteaftrek staat als een huis’, ‘geen cent meer naar de Grieken’ en ‘elke werkende Nederlander krijgt 1000 euro’ bleef in de praktijk niets over. Zijlstra, en daarmee de VVD-top, geeft inmiddels toe dat de campagne in 2012 niet vlekkeloos verliep. ‘Nu hebben we daar als VVD veel last van. Dat kon beter’, zegt hij maandag in de Volkskrant.

Volgens de VVD’er heeft zijn partij ook last van beeldvorming. Zo is de belofte van 1000 euro voor werkenden wel degelijk grotendeels ‘snoeihard’ gehaald. ‘ Van die 1000 euro is er bijna 900 gelukt. Als je werk kreeg vanuit een uitkeringssituatie, dan is dat snoeihard waargemaakt. Maar de beeldvorming stond haaks op wat de mensen thuis hebben gevoeld. Dat gaan we dus niet meer doen’. Wie schuld heeft aan die beeldvorming laat de liberale frontman in het midden.

De VVD claimt wel het voorzichtige economische herstel. Zijlstra:’Wij beloofden de economie aan te zwengelen. De economische groei komt eraan, het beleid werkt’. Ondanks de borstklopperij van de liberaal is het zeer de vraag of de Nederlandse economie dankzij of ondanks dit kabinet een piepkleine groei vertoont.

(Bron: de Volkskrant)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.