Wiegel: ‘Plasterk is zijn macht en gezag kwijt’

‘Als minister Plasterk toch mag aanblijven is zijn positie ernstig verzwakt en is hij macht en gezag kwijt. Dat is voor de invloed van zijn toch al uitgeklede departement een trieste zaak’, schrijft VVD-coryfee en voormalig minister van Binnenlandse Zaken Hans Wiegel in NRC Handelsblad.

Volgens hem is de PvdA-minister in zijn eigen net verstrikt geraakt. Plasterk schoof dit najaar bij Nieuwsuur grootschalige afluisterpraktijken in de schoenen van de Amerikaanse NSA. Onterecht. Niet veel later bleken deze praktijken namelijk het werk van Nederlandse inlichtingendiensten. Plasterk verzweeg dit voor de Kamer.

‘Extra vervelend was dat Plasterks collega van Defensie vertelde dat zij wèl wist hoe het echt zat. Belangrijk is te weten of en wanneer de AIVD de eigen minister rapporteerde dat zijn verhaal op de televisie niet klopte. Het is echt onaanvaardbaar dat de minister dat niet eerder kenbaar heeft gemaakt’, aldus Wiegel.

Wiegel wijst er ten slotte op dat PvdA-leider Samsom opvallend afwezig is gedurende deze affaire: ‘O ja, Samsom had eerder al gemeld tot 19 maart niet in Den Haag te zijn. Een meesterzet, blijkt nu’.

Bij het schrijven van dit stukje, is nog niet bekend of Samsom wel bij het Tweede Kamerdebat over de rol van Plasterk aanwezig is.

(Bron: NRC Handelsblad)

Reageer (max. 100 woorden). Stevige taal mag, maar racistische en bedreigende reacties worden verwijderd.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.